عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

گفت‌وگوی تلفنی امیرعبداللهیان با همتای برزیلی خود درباره غزه

وزیر امور خارجه برزیل در گفت‌وگوی تلفنی با امیرعبداللهیان ضمن رایزنی درباره اوضاع غزه، به نقش مهم جمهوری اسلامی ایران در منطقه اشاره و از تلاش‌های سازنده ایران در کمک به برقراری صلح و امنیت در منطقه و جهان قدردانی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۷ - ۱۳ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 04
کد خبر: ۲۱۱۸۲۸

به گزارش راهبرد معاصر، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه رایزنی‌ها با برخی همتایان درباره اوضاع غزه امروز (شنبه) ۱۳ آبان ماه با «مائورو وییرا» وزیر امور خارجه برزیل تلفنی گفت‌‌وگو کرد.

 

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز گذشته (جمعه) ۱۲ آبان ماه نیز با وزرای خارجه سوریه، قطر، روسیه و انگلیس تلفنی درباره وضعیت غزه گفت‌وگو کرده بود.

 

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از ابتدای جنایات و نسل کشی صهیونیست‌ها در غزه و در راستای توقف این جنایات و تسریع در ارسال کمک‌های انساندوستانه به مردم فلسطین با تعدادی از همتایان خود تلفنی گفت‌وگو کرد. او همچنین سفرهایی هم به منطقه داشت و ضمن شرکت در نشست سازمان همکاری اسلامی در جده به نیویورک هم رفت و در نشست مجمع عمومی سازمان ملل به ایراد سخنرانی پرداخت.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگوی تلفنی با همتای برزیلی با اشاره به تلاش بین‌المللی دولت برزیل و ارائه پیش نویس قطعنامه توسط این کشور به شورای امنیت سازمان ملل به منظور توقف درگیری‌ها در فلسطین، بر لزوم برقراری آتش بس و ارسال کمک‌های انساندوستانه به مردم غزه تأکید کرد.

 

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سفر اخیرش به نیویورک برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل و در دیدار با وزیر خارجه اندونزی درباره قطعنامه پیشنهادی برزیل به شورای امنیت برای پایان یافتن جنایات رژیم صهیونیستی در غزه بحث و تبادل نظر کرده بود. وی همچنین در گفت‌وگویی در جمع خبرنگاران در پی تصویب قطعنامه پیشنهادی کشورهای عربی درباره فلسطین، گفت: ۱۲۰ کشور حمایت خود را از طریق این قطعنامه از فلسطین اعلام کردند که اتفاق مهمی است و رد کردن اینکه از یک جریان آزادیبخش فلسطینی نباید به عنوان یک گروه تروریستی یاد کرد، اتفاق مهم دیگری است که در صحن مجمع عمومی سازمان ملل رخ داد و قطعا این امر می‌تواند بر قطعنامه پیشنهادی برزیل که اکنون در دستورکار شورای امنیت است، تاثیر بگذارد.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین در گفت‌وگوی تلفنی اخیرش با وزیر خارجه مالت، چارچوب ابتکار برزیل مبنی بر تصویب قطعنامه‌ای برای پیگیری راه‌حل سیاسی به منظور توقف حملات علیه غیرنظامیان و ارسال کمک‌های انساندوستانه به غزه را مورد اشاره قرار داد و ابراز امیدواری کرده بود که این قطعنامه با همراهی اعضای غیردائم شورای امنیت سازمان ملل در جهت کمک به مردم فلسطین تصویب شود.

 

امیرعبداللهیان همچنین در تماس تلفنی امروز از ارسال کمک‌های بشردوستانه برزیل برای مردم غزه تشکر کرد.

 

«مائورو وییرا» وزیر امور خارجه برزیل هم در این گفت‌وگوی تلفنی به نقش مهم جمهوری اسلامی ایران در منطقه اشاره و از تلاش‌های سازنده ایران در کمک به برقراری صلح و امنیت در منطقه و جهان قدردانی کرد.

 

وزیر خارجه برزیل ارسال کمک‌های انساندوستانه به غزه و فراهم کردن امکان خروج امن اتباع خارجی از جمله شهروندان برزیل را مورد تأکید قرار داد.

 

وزیر خارجه برزیل دوم آبان ماه در اظهاراتی نسبت به انتشار بحران در غزه به دیگر مناطق هشدار داده بود.

 

۲۵ مهر ماه نیز آیت‌الله رئیسی با «لولا داسیلوا» رئیس جمهور برزیل درباره اوضاع غزه تلفنی گفت‌وگو کرده بود. رئیس‌جمهور با اشاره به جایگاه برزیل در برقراری صلح جهانی، گفت‌: از برزیل انتظار می‌رود ضمن نقش‌آفرینی در ایجاد آتش‌بس و توقف حملات به غزه، صدای جامعه بین‌المللی برای مقابله با یک‌جانبه‌گرایی در دنیا باشد.

 

رئیس‌جمهور برزیل هم در گفت‌وگوی تلفنی با همتای ایرانی، سیاست رژیم صهیونیستی مبنی بر کوچاندن اجباری ساکنان غزه را ناممکن و غیرقابل پذیرش خواند و از تهیه پیش‌نویس قطعنامه‌ای که شامل دیدگاه‌ها و اولویت‌های مورد تأکید جمهوری اسلامی ایران نیز می‌شود برای ارائه به نشست شورای امنیت خبر داده بود.

 

وزرای خارجه ایران و برزیل مهرماه سالجاری و در حاشیه هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک دیدار و گفت‌وگو کرده بودند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده