به گزارش راهبرد معاصر؛ دندان قروچه در شب اغلب به دلیل تنش ها و اضطراب های روزانه است؛ با این وجود برخی افراد دندان های خود را در طول روز نیز بهم می سایند اما از آنجاییکه دندان قروچه اغلب در شب و زمانی که شخص خواب است روی می دهد، شخص متوجه این کار خود نمی شود. بهزاد قریب زاده متخصص دندان در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره دندان قروچه با اشاره به اینکه این عارضه در سنین کودکی شایعتر است، اظهار کرد: اگر علت این نوع عارضه در سنین کودکی سریعتر تشخیص داده شود میتواند مانع بروز بیماریهای دیگری در سنین بالاتر شود.
او افزود: هرچه سن کودک بالاتر میرود این آسیبها برگشت ناپذیرتر میشوند و این عادت بیشتر در ذهن کودک میماند؛ بنابراین باید در سن پایین تشخیص داده شود.
او گفت: بسیاری از والدین تصور اشتباهی از دندان قروچه کودک دارند و فکر میکنند این عادت فقط کوبیدن و ساییدن دندانها روی هم است، در حالی که اثرات مخرب خود را خواهد گذاشت.
یادگاری درباره اثرات مخرب دندان قروچه بیان کرد: این عارضه در کوتاه مدت میتواند باعث سایش دندانها و در درازمدت این عادت دائمی شده و روی دندانهای ثابت هم ساییدگی ایجاد میکند؛ علاوه بر این، سایش دندانها آسیب برگشتناپذیری در مفصل گیجگاهی فکی ایجاد میکند که متاسفانه درمان نمیشود. کاهش تنش، قبل خواب بسیار مهم است زیرا باعث می شود که فرد در طول شب آرامش بیشتری داشته باشد و در نتیجه کمتر دندان های خود را بر روی هم بساید. برای کسب آرامش قبل از خواب می توان ماهیچه های گردن، شانه و صورت را ماساژ داد و با انگشت و کف دست اطراف صورت، پیشانی و فک را به صورت دورانی ماساژ داد. همچنین قرار دادن یک حوله گرم بر روی صورت موجب شل کردن ماهیچه های صورت شده و در نتیجه وضعیت آرامتری برای ذهن ایجاد می کند.
او درباره درمان دندان قروچه گفت: اگر خانوادهها با چنین موردی رو به رو شدند فورا به متخصص مراجعه کنند تا درمان را آغاز کند؛ درمان و پیشگیری از دندان قروچه فقط استفاده از گارد شبانه است که به صورتهای مختلف نرم، نیمه سخت و سخت وجود دارد و بسته به شدت دندان قروچه تجویز خواهد شد که ابتدا از سایش جلوگیری میشود ودر آخر میتوان این عادت را به تدریج ترک کنند.