بانک‌ها خانه‌های خالی در اختیار خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برای فروش به بازار عرضه کنند-راهبرد معاصر
عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز

بانک‌ها خانه‌های خالی در اختیار خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برای فروش به بازار عرضه کنند

عضو کمیسیون عمران مجلس با تاکید بر اینکه بخش عمده‌ای از خانه‌های خالی در کشور متعلق به بانک‌ها است، گفت: بانک‌ها باید واحدهای مسکونی خالی در اختیار خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برای فروش به بازار عرضه کنند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۴ - ۱۹ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 10
کد خبر: ۲۱۲۷۷۷

به گزارش راهبرد معاصر، کارشناسان اقتصادی معتقدند یکی از مسائلی که موجب شده قیمت مسکن و اجاره طی سال های اخیر به شدت افزایش داشته باشد بحث وجود خانه‌های خالی از سکنه است ، خانه هایی که برخی افراد و نهادهایی مانند بانک ها برای اینکه پول بیشتری به جیب بزنند آنها را می خرند یا می سازند و برای سالهای متمادی خالی می گذارند.

 

مجلس شورای اسلامی برای اینکه این مشکل را حل کند طرح دریافت مالیات از خانه های خالی را تصویب کرد، طرحی که در ۲۶ آذر ماه ۱۳۹۹ پس از دو بار رفت و برگشت بین شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی و رفع ایرادات آن مورد تأیید شورای نگهبان قرار گرفت.

 

مطابق این قانون باید از خانه‌های خالی در سال اول ۶ برابر مالیات بر درآمد اجاره اخذ شود و برای افراد دارای ۵ خانه و بیشتر، به ازای تمام واحدهای مسکونی این ضریب دو برابر شود اما نکته مهم اینجاست که این قانون باید بدرستی و با قدرت اجرا شود تا بتواند تاثیرگذار باشد.

 

بخش عمده‌ای از خانه‌های خالی در کشور متعلق به بانک‌ها است

غلامرضا شریعتی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در رابطه با این مطالبه به خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، گفت: واقعیت این است که بخش عمده‌ای از خانه‌های ساخته شده در کشور خالی هستند و این خانه‌ها به دلایل مختلف همچون احتکار و یا خالی گذاشتن خانه برای وراث خالی مانده و کسی در آنها سکونت نمی‌کند.

 

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: درباره خانه‌های خالی اطلاعات و آمار مختلفی منتشر می شود. سازمان امور مالیاتی یک تعداد را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اعلام می‌کند و وزارت راه و شهرسازی یک تعداد دیگر.

 

شریعتی خاطرنشان کرد: بحث جمع‌آوری اطلاعات درباره خانه‌های خالی در حال سامان گرفتن است. وزارت راه و شهرسازی از طریق کارگروه‌های استانی خود به صورت میدانی اطلاعات را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ جمع‌آوری می‌کند و شهرداری‌ها نیز در این حوزه برای جمع‌آوری اطلاعات فعال هستند.

 

وی افزود: واقعیت این است که بخش اعظمی از خانه‌های خالی در کشور متعلق به بانک‌ها است و آنها دست به احتکار واحدهای مسکونی ساخته‌شده زدند.

 

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: شرایط اجاره دادن واحدهای مسکونی خالی برای بانک‌ها فراهم نیست و بانک‌ها باید واحدهای مسکونی خالی در اختیار خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برای فروش به بازار عرضه کنند و سازوکار لازم برای این منظور باید در نظر گرفته شود.

 

شریعتی خاطرنشان کرد: وارد کردن خانه‌های خالی به چرخه عرضه چه برای فروش و چه برای اجاره، عطش بازار را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کم می‌کند و پاسخگوی بخشی از نیازها در جامعه خواهد بود.

 

۵ بانک با بیشترین خانه خالی

اظهارات مالک شریعتی درباره تعداد خانه های خالی که در اختیار بانکها قرار دارند در حالی است که اخیرا مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی تاکید کرده بود که بانک مسکن با هشت هزار خانه خالی، بانک سپه با ۲ هزار و ۶۰۰ خانه خالی، بانک ملت با ۵۸۳ خانه خالی، بانک صادرات با ۲۷۸ خانه خالی و بانک پاسارگاد ۱۸۱ بیشترین خانه‌های خالی را دارند.

 

مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی همچنین همچنین گفته بود که بیمه ایران با ۱۷۸ واحد خالی از سکنه تحت تملک دارند./ فارس

ارسال نظر