به گزارش راهبرد معاصر، محمدابراهیم حسن نژاد معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی امروز در افتتاحیه هشتمین نمایشگاه و همایش بینالمللی خوراک دام طیور و آبزیان، اظهار داشت: تغذیه در فعالیت های دام و طیور بسیار تاثیرگذار است و علوم مربوطه میتوانند در بازدهی تولیدات این بخش نقش مهمی داشته باشند.
وی افزود: با توجه به خشک بودن شرایط آب و هوایی کشور، شرایط سختی برای تولید مواد پروتئینی و تامین غذا در کشور وجود دارد بنابراین برای تحقق این امر نیازمند فعالیتهای علمی و تکنولوژی در بخش دام و طیور هستیم که نمونه هایی از آن در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به مشکلات و گلایههای تولیدکنندگان در بخش دام و طیور، افزود: در حوزه های بازرگانی سامانه بازارگاه تامین ارز لجستیک و حمل و نقل مشکلاتی داریم و خود نیز بر آن واقفیم اما برای رفع آن تلاش کرده و شرایط تولیدکنندگان در این بخش را نیز درک میکنیم.
حسن نژاد ادامه داد: شرکتهایی در حوزه تغذیه و مکمل به صورت دانش بنیان در کشور ایجاد شده است که نقش مهمی در افزایش بهره وری در تولیدات دام و طیور خواهد داشت.
نیازمند مردمی سازی جدیدی در حوزه دام و طیور هستیم
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به طرح مردمی سازی یارانه ها، گفت: بخش تولیدات دام و طیور بیشترین تاثیر را از مردمی سازی یارانهها دیدند و با توجه به تغییرات نرخ ارز مشکلاتی برای آنها ایجاد شد اما با این وجود نیازمند یک مردمی سازی دیگر در حوزه دام و طیور هستیم.
میزان جوجه ریزی در کشور به 130 میلیون قطعه رسید
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بین اینکه برای تامین مرغ مورد نیاز کشور نیازمند ماهانه 130 میلیون قطعه جوجه ریزی در کشور هستیم، گفت: در گذشته و هنگامی که بنده این معاونت را تحویل گرفتم مشکلات زیادی در ارتباط با جوجه ریزی وجود داشت و در ماههای اندکی جوجه ریزی مرغ گوشتی به 130 میلیون قطعه رسید.
حسن نژاد اظهار داشت: در بخش مرغ اجداد، گلّههای مادر و در نهایت میزان جوجه ریزی کمبودهایی وجودداشت که اکنون مرتفع شده است. به طوری که در ماه های شهریور مهر و آبان میزان جوجه ریزی بین 127 تا 130 میلیون قطعه بوده است.
تکذیب پیامک کمبود مرغ به نمایندگان مجلس
وی با اشاره به اینکه پیامکی به نمایندگان مجلس مبنی بر کاهش جوجه ریزی و کمبود مرغ داده شده است ضمن رد این موضوع، گفت: هیچ کمبودی در زمینه تامین مرغ نداریم و سالن ها پر از مرغ است و ارسال چنین پیامکهایی کار پسندیده ای نبوده است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: 60 کارخانه خوراک دام در کشور وجود دارد که سرمایه گذاری خوبی برای کشورمان به حساب می آید و باید به نحوی رفتار کنیم تا نهاده های مورد نیاز مرغداران به صورت خوراک دام در این کارخانه ها تولید شود و از طرفی نیاز مصرف کنندگان به خوراک باکیفیت را نیز تامین کنند.
امکان جایگزینی نهاده های دیگر با کنجاله لاکچری سویا وجود دارد
حسن نژاد در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه امکان جایگزینی کنجاله سویا و نهاده های دیگر گفت: پرتی در مرغداری های کشور بالا است و هنوز در تامین خوراک دام از نهاده های لاکچری مانند کنجاله سویا استفاده می شود اما باید توجه داشت که با توجه به شرایط امروز می توان نهاده های دیگری را جایگزین کنجاله سویا کرد.
وی افزود: حتی در پرواربندی ها نیز تقاضا برای کنجاله سویا وجود دارد در حالیکه می توان از نهاده های ارزان تری در این بخش استفاده کرد و پروتین مورد نیاز را تامین نمود.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: در علم و تکنولوژی می توان خوراک دام را با هزینه کمتر اما بهره وری بالاتر تولید کرد که مورد رضایت تولیدکنندگان دام و طیور نیز باشد./ تسنیم