در جلسه استماع «آینده قره‌باغ» در کمیته کنگره آمریکا چه گذشت؟-راهبرد معاصر
بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک عراقچی: نگرانی مشترک نسبت به تهدیدات صهیونیست‌ها در منطقه شکل گرفته است فعالیت کنسولگری‌های ایران در مونیخ، هامبورگ و فرانکفورت تا ۲۸ آبان ۱۰ شهید و ۲۰ مجروح در بمباران یک مدرسه در غزه تفتیش بدنی علی لاریجانی و هیات ایرانی در فرودگاه بیروت صحت دارد؟ لاریجانی در گفتگو با المیادین: حامل پیام از جانب رهبر انقلاب برای بشار اسد و نبیه بری بودم اطلاعیه جدید سفارت ایران خطاب به ایرانیان مقیم آلمان پوتین: هر توافقی درباره اوکراین باید حافظ منافع امنیتی روسیه باشد حمله بی‌سابقه حزب‌الله به مقر وزارت جنگ رژیم صهیونیستی واکنش ایران به واهمه از ترور ترامپ! نخستین تماس صدراعظم آلمان با پوتین پس از دو سال قطعنامه جدید سازمان ملل در حمایت از حق تعیین سرنوشت فلسطینیان سفیر ایران در بیروت: سفر مقامات ایرانی به لبنان از شاخص‌های مهم حمایت از این کشور و مقاومت است

در جلسه استماع «آینده قره‌باغ» در کمیته کنگره آمریکا چه گذشت؟

دستیار وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که تا زمانی که پیشرفتی در راستای صلح بین باکو و ایروان صورت نگیرد، هیچ‌چیز با آذربایجان عادی نخواهد شد، بنابراین بسیاری از سفرهای مقامات بلندپایه به باکو را برای محکوم کردن اقدامات آذربایجان لغو کرده‌ایم.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۳ - ۲۵ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 16
کد خبر: ۲۱۳۹۱۰

به گزارش راهبرد معاصر، روز گذشته جلسه استماع «آینده قره‌باغ» در کمیته فرعی اروپا و اوراسیا کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا برگزار شد.

 

جیمز اوبراین، دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور اروپا و اوراسیا، و الکساندر سوکولوکسی، معاون دستیار رئیس آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا در امور اروپا و اوراسیا، به عنوان شاهد در جلسه استماع شرکت کردند.

 

جیمز اوبراین، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در دفتر اروپا و اوراسیا وزارت امور خارجه در جلسه استماع «آینده قره‌باغ» کنگره آمریکا گفت: ایالات‌ متحده به تهیه گزارش در مورد رویدادهای قره‌باغ کوهستانی ادامه می‌دهد و برای حمایت از ارمنستان تلاش می‌کند. پس از حوادث 19 سپتامبر، ما اعلام کرده‌ایم که تا زمانی که پیشرفتی در راستای صلح صورت نگیرد، هیچ‌چیز با آذربایجان عادی نخواهد شد. بنابراین، بسیاری از سفرهای مقامات بلندپایه به باکو را برای محکوم کردن اقدامات آذربایجان لغو کرده‌ایم.

 

این دیپلمات افزود: یکی از اصلی‌ترین فعالیت‌های وزارت امور خارجه آمریکا دستیابی به توافقنامه صلح بین باکو و ایروان است.

 

وی تأکید کرد: موضوع تحقیقات وزارت خارجه تنها آنچه در ماه سپتامبر در قره‌باغ کوهستانی رخ داد نیست. این مطالعه همچنین به تحلیل وقایعی می‌پردازد که در ماه‌های قبل از ترک خانه‌های ارامنه قره‌باغ در چند روز اتفاق افتاده است.

 

اوبراین خاطرنشان کرد: ما از بازرسان مستقل دعوت کرده‌ایم و بازرسان خودمان را در محل کار داریم. علاوه بر این، اطلاعاتی از سازمان‌های غیردولتی بین‌المللی و سایر پژوهشگران نیز وجود دارد. با تهیه گزارش حادثه، ما در مورد همه یافته‌های خود کاملاً باز خواهیم بود. من نمی‌توانم زمان دقیقی از نتیجه این تحقیقات ارائه کنم، اما با پیشرفت آن شما را در جریان خواهیم گذاشت.

 

دور نگه داشتن روسیه از مذاکرات

جیمز اوبراین گفت که وزارت امور خارجه آمریکا از تعهد دولت ارمنستان به اصلاحات و همچنین تلاش برای تنوع بخشیدن به روابط اقتصادی، انرژی و امنیتی به ویژه در جهت جامعه ترانس-آتلانتیک رضایت دارد.

 

به گفته این دیپلمات، ایالات‌متحده باید به ارمنستان در انتخاب‌های جسورانه کمک کند.

 

اوبراین گفت که واشنگتن بر تماس کامل ارامنه قره‌باغ با آن سرزمین، حفاظت از اموال و فرهنگ آن‌ها اصرار دارد.

 

اعضای این کمیته همچنین در مورد روابط آذربایجان و ارمنستان صحبت کردند.

 

همچنین تأکید شد که کشورهایی که مانع این روابط می‌شوند از جمله روسیه باید از مذاکرات دور نگه داشته شوند.

 

در این گفت‌وگوها خاطرنشان شد که احساس مسئولیت ترکیه به عنوان متحد ناتو در این فرآیندها مهم است.

 

تداوم نگرش منفی آمریکا به آذربایجان تا زمان امضای صلح

بیل کیتینگ، یکی از اعضای کمیته، گفت: اگرچه پیشرفت قابل‌توجهی در مذاکرات دیپلماتیک چندماهه حاصل شد، اما الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان در ماه سپتامبر به نیروی نظامی در قره‌باغ متوسل شد و مسیر دیپلماتیک قابل‌قبول و قانونی بین‌المللی را ترک کرد. من قویاً معتقدم که ما باید از آوارگانی که به ارمنستان رفته‌اند حمایت بشردوستانه و اقتصادی کنیم و از پاسخگویی در قبال جنایات احتمالی علیه کسانی که از قره‌باغ کوهستانی فرار می‌کنند یا کسانی که ترجیح می‌دهند در آنجا بمانند، اطمینان حاصل کنیم.

 

در این جلسه پرسش و پاسخ بر لزوم انعقاد پیمان صلح بین آذربایجان و ارمنستان در اسرع وقت تأکید شد.

 

جیمز اوبراین گفت تا زمانی که یک سند صلح بین باکو و ایروان امضا نشود، نگرش آمریکا در قبال آذربایجان مانند سابق نخواهد بود.

 

این دیپلمات آمریکایی درباره فشارهای احتمالی بر آذربایجان در صورت لزوم و همچنین این واقعیت صحبت کرد که اصلاحیه 907 که آمریکا را از ارائه کمک‌های امنیتی به باکو منع می‌کند، برای اولین بار در دهه‌های اخیر متوقف نشود.

 

لازم به ذکر است که پس از جنگ اول قره‌باغ، سندی به نام اصلاحیه 907 به تصویب رسید که کمک‌های مستقیم آمریکا به آذربایجان را ممنوع می‌کرد، اما هر ساله به طور سنتی رئیس‌جمهور آمریکا با امضای تصمیمی اجرای این سند را متوقف می‌کرد.

 

اوبراین با اشاره به نگرانی ارمنستان از تجاوز احتمالی آذربایجان گفت که مقامات آذربایجان اعلام کرده‌اند که چنین قصدی ندارند، گفت: باز کردن کریدور حمل‌ونقل در منطقه با استفاده از زور غیرقابل‌قبول است و این موضوع مورد توجه باکو قرار گرفته است.

 

اوبرایان در مورد مذاکرات صلح گفت که چند هفته آینده نشان خواهد داد که آیا طرفین قصد خوبی در این راستا دارند یا خیر.

 

سوکولوکسی که به عنوان شاهد پس از اوبراین در این جلسه شرکت کرد، در سخنرانی مقدماتی خود خاطرنشان کرد: آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا در امور اروپا و اوراسیا با رهبری ارمنستان دیدارکرد و اطلاعاتی را در مورد نیازهای این کشور از جمله سفر سامانتا پاور رئیس آژانس به ارمنستان جمع‌آوری کرد و همزمان به دیدار با ارامنه‌ای پرداخت که از قره‌باغ در مرز آذربایجان نقل‌مکان کردند .

 

سوکولوکسی همچنین در مورد حمایت طولانی‌مدت از ارمنستان و کمک‌های بشردوستانه به این کشور صحبت کرد و گفت: به لطف حمایت سخاوتمندانه کنگره ایالات‌متحده، آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا در امور اروپا و اوراسیا توانسته است حمایت خود را در ارمنستان تا 50 درصد از سال 2018 افزایش دهد. این حمایت به ما این فرصت را داد که با دولت و جامعه مدنی ارمنستان کار کنیم. در عین حال، این حمایت باعث تقویت رشد اقتصادی ارمنستان، مشارکت شهروندان، تنوع در عرضه انرژی و محیط اطلاعاتی متکثر می‌شود.

 

سپس اعضای کمیته از اوبراین و سوکولوکسی در مورد سیاست آمریکا در منطقه قفقاز، آخرین وضعیت توافقنامه صلح بین آذربایجان و ارمنستان، نفوذ روسیه و ایران در این منطقه، مدیریت و رهبری آذربایجان پس از عملیات نظامی در قره‌باغ و همچنین آینده روابط بین آمریکا با آذربایجان و ارمنستان سؤالاتی را مطرح کردند./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده