غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

پارلمان ترکیه بررسی عضویت سوئد در ناتو را به تعویق انداخت

کمیسیون امور خارجه پارلمان ترکیه رای‌گیری بر سر عضویت سوئد در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی را به تاخیر انداخت تا انتظار ۱۸ ماهه این کشور برای پیوستن به ناتو، باز هم طولانی‌تر شود.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۰ - ۲۶ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 17
کد خبر: ۲۱۳۹۴۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ رئیس کمیسیون امور خارجه پارلمان ترکیه گفت که این کمیسیون بررسی لایحه عضویت سوئد در ناتو را متوقف می‌کند؛ اما شاید تا اواخر ماه میلادی جاری مجدداً آن را در دستور کار خود قرار دهد.

او گفت: قانونگذاران ما برای موافقت با عضویت سوئد باید در این باره متقاعد شوند. ما تمام این مسائل را در جلسه بعدی کمیسیون درباره این موضوع بررسی خواهیم کرد.

اردوغان در ماه میلادی جاری گفت که سعی می‌کند روند تایید عضویت سوئد را تسریع بخشد؛ اما تصریح کرد که تلاش‌های سوئد در مبارزه با فعالیت «گروه‌های مسلح کُرد» در این کشور کافی نیست.

به دنبال حمله روسیه به اوکراین، فنلاند و سوئد درخواست عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را ارائه کردند که به تایید تمامی اعضای آن بستگی دارد. ترکیه، اما شروطی داشت؛ از جمله اینکه این دو کشور منطقه نوردیک از فعالان کُرد و حامیان پ‌ک‌ک حمایت نکرده و افراد مظنون را به ترکیه بازگردانند. با این حال، مذاکرات چندجانبه با پستی بلندی‌های زیادی مواجه شد. در ۳۱ مارس ۲۰۲۳ درخواست فنلاند به تایید تمام اعضای این اتحاد نظامی رسید؛ اما سوئد هنوز منتظر موافقت مجارستان و ترکیه است. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر