به گزارش راهبرد معاصر، ۶۰ کارمند ارشد زن وزارت دفاع انگلیس در نامهای از فرهنگ «خصمانه» و «سمی» که علیه زنان در این وزارتخانه رایج است، پرده برداشتند.
به گزارش روزنامه گاردین، این نامه خطاب به دبیر دائمی وزارت دفاع انگلیس نوشته شده و به شکایت از آزار و اذیت و سوء استفاده جنسی کارکنان مرد این وزارتخانه میپردازد.
گاردین که این نامه را مشاهده کرده، مینویسد: تعداد زیادی از کارمندان زن که در بخشهای امنیتی و عملیاتی وزارت دفاع مشغول به کار هستند، تجربیات شخصی خود را در این نامه شرح دادهاند که شامل «پیشنهادات غیراخلاقی» و «لمس شدنهای متعدد» میشود. افزون بر این، شکایت از اعمال دیگری همچون خیره شدن، نظرات جنسی و اظهار نظرات نامناسب در خصوص پوشاک زنان نیز در متن نامه گنجانده شده است.
یکی از زنان میگوید گروهی از افسران نظامی یک صفحه اکسل درست کرده و در آن همکاران زن را بر اساس ظاهرشان رتبهبندی کردهاند. دیگری گفته است پیش از یکی از رویدادهای کاری، یک «افسر دفاعی ارشد» از او پرسیده آیا نوع خاصی از رابطه جنسی میتواند موضوع مناسبی برای سخنرانی باشد یا خیر. یک زن دیگر روایتی از پیشنهاد غیر اخلاقی توسط یک افسر نظامی را شرح داده که اواخر شب در یک پایگاه نظامی خارج از کشور بیان شده است.
یکی از کارکنان زن نیز با تشریح تجربه خود از راه رفتن در یکی از راهروهای اصلی ساختمان وزارت دفاع گفت: «خیره شدن گروهی از مردان به انسان وحشتناک است. نگاه ابزاری به زنان و آزار و اذیت مداوم وحشتناک است. به طور مثال، رفتارهایی که در سیستم حمل و نقل عمومی کاملا غیرقبول تلقی میشود، در ساختمان وزارت دفاع [به عنوان رفتاری عادی] پذیرفته شده است».
وزارت دفاع انگلیس در واکنش نسبت به این شکایات، در بیانیهای اعلام کرد: «ما عمیقاً از شکایات مطرح شده نگران هستیم و برای رسیدگی به مسائل مطرح شده اقدام میکنیم. هیچ زنی نباید در وزارت دفاع احساس ناامنی کند و این رفتار قابل تحمل نخواهد بود». این در حالی است که بر اساس این نامه، صحبتهای زنان در وزارت دفاع در خصوص چنین مسائلی، معمولا به جای آنکه شنیده شود، کوچک جلوه داده میشود و کارمندان زن معمولا این را میدانند که سیستم رسیدگی به شکایات در وزارت دفاع برای این منظور مناسب نیست.
افزون بر آزار و اذیت جنسی، زنان از بیاحترامی در محیط کار شکایت داشته و بیان کردند که معمولا در جلسات، تعداد مردان دعوت شده بیشتر است؛ هنگام ترفیع شغلی، زنان نادیده گرفته میشوند و در مراتب بالاتر، تیمهای شغلی فقط مردانه است.
گاردین در ادامه این یادداشت مینویسد اظهاراتی از این دست نشان میدهد که در یکی از بزرگترین بخشهای دولت انگلیس، فرهنگ محل کار «توهینآمیز» و «تبعیضآمیز» است./ باشگاه خبرنگاران