تاکید بر توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی ایران و ترکیه-راهبرد معاصر

تاکید بر توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی ایران و ترکیه

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، بر توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی ایران و ترکیه تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۰ - ۲۹ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 20
کد خبر: ۲۱۴۶۰۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ «علیرضا مهاجر» در ملاقات با «ابوبکر گیزلیگیدر» معاون وزیر کشاورزی ترکیه با هیات همراه در تهران، با برشمردن اشتراکات فرهنگی و دینی دو ملت ایران و ترکیه بر ارتقای همکاری‌ های تجاری و اقتصادی، به ویژه در حوزه کشاورزی تاکید کرد.

معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی با اعلام تولید ۱۲۵ میلیون تنی بخش کشاورزی کشور افزود: ۸۰ درصد این میزان متعلق به بخش زراعت است که مهمترین محصولات آن؛ گندم، پنبه، برنج، جو، ذرت، آفتابگردان و صیفی‌جاتی مانند گوجه، پیاز، سیب‌زمینی و محصولات گلخانه‌ای است.

وی همکاری بر اساس شرایط اقلیمی دو کشور را عامل مهمی در تامین نیاز در فصول مختلف سال خواند و گفت: با این روش می‌توان بخشی از محصولات صیفی را بدون نیاز به هزینه گزاف انرژی در کشت گلخانه‌ای، در فضای باز تولید کرد.

مهاجر از همکاری خوب کشورمان با ترکیه در زمینه تولید و واردات بذر گفت و از علاقمندی ایران برای توسعه این همکاری‌ها سخن به میان آورد.

معاون وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: تولید بذر سویا، پنبه، ارقام آفتابگردان، دانه‌های روغنی و تبادل دانش و تجربیات در قالب دوره‌های آموزشی و همکاری مستمر در بخش تبادل کارشناس از دیگر موارد همکاری دوجانبه است.

 معاون وزیر کشاورزی کشور ترکیه برای حضور در کشورمان از رابطه دوستی و ریشه‌ ای دو ملت ایران و ترکیه ابراز خرسندی کرد و گفت: اگر همراهی تاریخی دو کشور به همکاری کشاورزی تبدیل شود، جهش بزرگی در اقتصاد دو ملت پدید خواهد آمد.

«ابوبکر گیزلیگیدر» بنا نهادن همکاری را بر اساس تحولات و تغییرات اقلیمی ضروری دانست و افزود: برای مبارزه با بحران‌های اقلیمی از دست کشورها به تنهایی کاری ساخته نیست و نیازمند همکاری و مشارکت بین‌المللی به ویژه با همسایگان هستیم.

وی موضوع آب کشاورزی کشورش را از مهمترین دغدغه‌های ترکیه برشمرد و تصریح کرد: کشاورزی ترکیه در حال تجهیز به سیستم‌های نوین آبیاری است و توسعه مکانیزاسیون از دیگر برنامه‌های های توسعه کشاورزی ترکیه است.

در این دیدار نمایندگان هیات‌ های طرفین توضیحاتی در خصوص منابع پایه آب و خاک، همکاری دامپزشکی و لزوم تنظیم اسناد همکاری برای دیدار آتی مقامات عالی دو کشور ارایه دادند و تشکیل زیر کمسیون‌ها در بخش‌های مختلف کشاورزی مورد تاکید قرار گرفت./ایرنا

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر