پیری مغز ناشی از کووید۱۹ معکوس می شود-راهبرد معاصر
ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند گیلان ۲۷ آذرماه تعطیل نیست اسکان اضطراری بیش از ۱۲۰ نفر گرفتار در برف در نیشابور/ استقرار ۲ اتوبوس برای اسکان بی‌خانمان‌ها مشاهده اشیاء نورانی در آسمان فردیس / ماجرا چه بود؟ تعطیلی مدارس ۱۳ شهر سیستان و بلوچستان به دلیل سرما/ فعالیت ادارات با تاخیر

پیری مغز ناشی از کووید۱۹ معکوس می شود

محققان دانشگاه کوئینزلند استرالیا راهی برای معکوس کردن فرآیند سلولی پیری مغز، ناشی از کووید-19 پیدا کردند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۴ - ۰۲ آذر ۱۴۰۲ - 2023 November 23
کد خبر: ۲۱۵۰۳۶

به گزارش راهبرد معاصر، دانشمندان دریافتند که کووید-19 حضور سلول‌های «زامبی» یا پیر را تسریع می‌کند. این سلول ها به‌طور طبیعی و به تدریج با افزایش سن در مغز تجمع می‌کنند.

 

سلول‌های پیر می‌توانند التهاب و تحلیل بافت را تحریک کنند و بیماران را در معرض آسیب‌های شناختی مانند مه مغزی و از دست دادن حافظه قرار دهند.

 

جولیو آگوادو از مخققین این یافته گفت تأیید اینکه کووید-19 یک کاتالیزور برای این پیری زودرس است باعث تلاش برای تنظیم مجدد ساعت بیولوژیکی مغز شد.

 

محققان چهار دارو را یافتند که به طور انتخابی سلول های پیری که از کووید-19 ناشی شدند را از بین می برد: navitoclax، ABT-737، fisetin و یک کوکتل داساتینیب و کوئرستین(D+Q).

 

دکتر آگوادو گفت که این داروها مغز را جوان می کنند و احتمال علائم تخریب عصبی را در یک مدل موش آلوده به کووید-19 کاهش می دهند.

 

تحقیقات بیشتری برای درک کامل مکانیسم‌های موجود مورد نیاز است، اما این مطالعه یک گام مهم به جلو در دانش ما از رابطه پیچیده بین عفونت‌های ویروسی، پیری و سلامت عصبی است. نتایج این تحقیق در نیچرایجینگ منتشر شد./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده