امروز مهم‌ترین میدان مبارزه با آمریکا و حل مشکلات مردم است گام‌های مثبت مدیریت شهری برای کنترل ترافیک پایتخت استعفای معلمان شایعه است آخرین وضعیت کمبود داروهای اساسی تداوم بارشها در نقاطی از کشور طی روزهای آتی/ تقویت بارشها در ۲ استان شمالی از شنبه موج بارش‌ها از امشب در ۱۲ استان بارش شدید و رعدوبرق در راه است / تهران جمعه بارانی می‌شود نحوه پرداخت کارانه معلمان در مناطق خاص اعلام شد + جزییات پاییز پربارشی در راه است | آغاز بارش‌ها در شمال و غرب کشور جزئیات اجرای آیین‌نامه جذب استعداد‌های برتر در دانشگاه فرهنگیان / این افراد در آموزش و پرورش استخدام می‌شوند جاده چالوس یک‌طرفه شد واکنش وزیر آموزش و پرورش به استعفای معلمان دستگیری معاند مجازی در تهرانپارس/ انتشار اخبار کذب و مطالب تفرقه‌افکنانه اولین برف پاییزی در راه البرز مرکزی است/ ۶ استان در محاصره بارش‌های شدید سامانه بارشی تشدید می‌شود/۶ استان در آماده‌باش سیلابی قرار گرفتند مجوز کشتار و عرضه گوشت اسب و قاطر و الاغ صادر شد؟

تولید قاصدک روسی برای تولید لاستیک طبیعی

تولید قاصدک روسی برای تولید لاستیک طبیعی یک محقق ایرانی درحوزه کشاورزی موفق به تولید قاصدک روسی برای تولید لاستیک طبیعی شد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۹ - ۱۸ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 06
کد خبر: ۲۳۴۹۵۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ محققان ایرانی در تلاش هستند تا پای فناوری‌های روز دنیا را به کشور باز کنند و بنیاد ملی علم ایران هم از طرح‌های تحقیقاتی پیرامون بومی‌سازی فناوری حمایت می‌کند.

«تأثیر الیسیتور‌ها بر تولید لاستیک طبیعی در کشت ریشه موئین قاصدک روسی» عنوان طرحی است که مریم صالحی در قالب پسادکتری با راهنمایی محمدرضا نقوی و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

براساس اعلام بنیاد ملی علم، صالحی که دارای مدرک دکتری تخصصی زراعت و اصلاح نباتات - اصلاح نباتات - مهندسی ژنتیک و ژنتیک مولکولی از دانشگاه تربیت مدرس است درباره این طرح توضیح داد: لاستیک طبیعی به دلیل انعطاف‌پذیری، مقاومت در برابر سایش و ضربه، برای استفاده در لاستیک هواپیما و لاستیک کامیون که در معرض تنش‌های عظیم قرار دارد، ایده‌آل است. تاکنون هیچ لاستیک مصنوعی قادر به رقابت با لاستیک طبیعی در این زمینه‌ها نبوده‌است.

وی ادامه داد: لاستیک مصنوعی بر پایه نفت تولید می‌شود که یک منبع غیرقابل تجدید است و علاوه بر آنکه رو به پایان است، روزبه‌روز قیمت آن در حال گران‌تر شدن است. با این وجود، تاکنون تولید لاستیک طبیعی در ایران امکان‌پذیر نشده است.

این پژوهشگر تصریح کرد: لاتکس یا همان شیرابه درخت لاستیک پارا، منبع اصلی تولید لاستیک طبیعی تجاری در جهان است. این لاتکس در بهبود زخم و مقاومت به بیماری هم کاربرد دارد. علاوه بر این، السیتور هم می‌تواند موجب افزایش تولید لاستیک در کشت ریشه موئین آن شود.

صالحی خاطرنشان کرد: نباید فراموش کنیم که کشت در سطح وسیع قاصدک روسی به آسانی آنچه از قاصدک انتظار می‌رود نیست. در حالی که قاصدک معمولی سریع رشد می‌کند و ریشه‌های نسبتاً بزرگ دارد، قاصدک روسی، گیاهچه‌های ضعیف دارد که قادر به رقابت با علف هرز نیستند؛ بنابراین در این تحقیق، با مشکلاتی برای پرورش قاصدک روسی مواجه بودیم.

وی افزود: استقرار کشت ریشه موئین قاصدک روسی به منظور تولید لاستیک طبیعی، افزایش تولید لاستیک طبیعی در کشت ریشه موئین قاصدک روسی با کاربرد الیسیتور‌ها و بررسی اثر الیسیتور‌ها بر رشد ریشه موئین قاصدک روسی ازجمله اهداف انجام این طرح بود.

این محقق ادامه داد: از آنجا که تقاضا برای تولید لاستیک طبیعی در کشور زیاد است و تاکنون امکان تولید لاستیک طبیعی در کشور میسر نشده، این تحقیق می‌تواند کمک‌کننده باشد.

صالحی یادآور شد: دستگاه‌ها، همکاری لازم را برای انجام این طرح نداشتند و ما برای استفاده از داده‌های دستگاه‌های مرتبط، تلاش زیادی کردیم تا بتوانیم به این داده‌ها دسترسی پیدا کنیم. / ایرنا

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار