تالاب قره قشلاق چهاربرج بعد از ۱۵ سال جانی دوباره گرفت هواشناسی استان تهران اطلاعیه داد تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم این دانشگاه/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس می‌شود؟ گام تازه ایلان ماسک به سوی شبکه اینترنت تمام‌فضایی کاهش نسبی دما از فردا در بسیاری از استان‌ها / هشدار سیلاب در شمال و گردوخاک در شرق کشور ترافیک سنگین در محور‌های شمالی/ این مسیر‌ها تا اطلاع بعدی مسدود است عاشورا و تاسوعا کدام مراکز خدمات‌رسان تهران تعطیل است؟ خبر خوش معاون رئیس قوه قضائیه برای دانش‌آموختگان حقوق جاده چالوس دوطرفه شد آموزش و پرورش: امتحانات نهایی بدون تغییر برگزار می‌شود محدودیت‌های ترافیکی تاسوعا و عاشورا در قم آنفلوآنزای تابستانی از راه رسید/ این استان‎‌ها بالاتر از آستانه هشدار محدودیت‌های ترافیکی ۵ روزه در جاده‌های شمال اعمال می‌شود اختلال همزمان در ایتا، بله و سروش پلاس ۱۴ شهر ایران رکورددار گرما در خرداد ۱۴۰۵ گرمای کشنده در اروپا؛ ۳ کشته در فرانسه و هشدار بی‌سابقه برای انگلیسی‌ها

بودجه ۳۰۰ هزارتومانی برای نگهداری هر اثر ثبت ملی!

بودجه ۳۰۰ هزارتومانی برای نگهداری هر اثر ثبت ملی! وزیر میراث‌فرهنگی، گفت: ۳۵ هزار اثر ثبت ملی شده اما با توجه به بودجه و اعتبارات دولتی، به هر اثر ۳۰۰ هزار تومان اختصاص می‌یابد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۱ - ۰۵ آذر ۱۴۰۲ - 2023 November 26
کد خبر: ۲۱۵۳۲۹

به گزارش راهبرد معاصر. سید عزت‌الله ضرغامی شامگاه شنبه ۴ آذر ۱۴۰۲ در آیین افتتاحیه و آغاز به کار رسمی انجمن خیرین میراث‌فرهنگی که با حضور جمعی از خیرین، تولیدکنندگان، سرمایه‌گذاران، کارآفرینان، هنرمندان و کارگردان‌های سینما و تلویزیون و اصحاب رسانه برگزار شد، گفت: مردم باید پای کارهای بزرگ بیایند تا کارها راه بیفتد. میراث‌فرهنگی بزرگترین و جدی‌ترین عامل برای انسجام ملی است. ما امروز بیش از هر زمانی نیاز به انسجام ملی داریم. ظرفیت‌هایی که در این باره در حوزه میراث‌فرهنگی وجود دارد در کمتر حوزه‌ای پیدا می‌شود.

 

او در ادامه گفت: چندی پیش با رئیس‌جمهوری صحبت می‌کردم و از آقای رئیسی پرسیدم آیا گنجنامه را رفتید؟ گفتند بله. بارها رفته‌ام و برداشت خوبی که از گنجنامه داشت را ارائه کردند و به دو کتیبه معروف در گنجنامه اشاره کرد. من هم به رئیس‌جمهوری توضیح دادم که کتیبه دوم یک متر پایین‌تر از کتیبه اول است، چون کتیبه دوم مربوط به پسر است و او به احترام پدرش این کتیبه را پایین‌تر نصب کرده است. آیا این غیر از توصیه‌های دین ما درباره احترام به بزرگترهاست؟

 

او افزود: برخی از بزرگان در این مراسم و در هنگام سخنرانی از من نام بردند. من خاک پای خدمتگزاران به میراث‌فرهنگی هستم.

 

بودجه حوزه میراث‌فرهنگی بسیار اندک است

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: بودجه‌ در حوزه میراث‌فرهنگی بسیار عدد پایینی است.‌ در مجموع ۱۵۰۰ میلیارد تومان بودجه داریم که البته هنوز به دست ما نرسیده است. با توجه به ثبت ملی ۳۵ هزار اثر و با توجه به بودجه و اعتبارات دولتی به هر اثر ۳۰۰ هزار تومان اختصاص می‌یابد. این آثار دارد از بین می‌رود و باید برای مرمت آن‌ها از کمک‌های مردمی استفاده کرد.

 

او یادآور شد: من به شهرها و روستاهای زیادی سفر کردم. در بسیاری از شهرها برای مرمت و نگهداری آثار تاریخی مشکل داریم، اما شکر خدا در همان شهرستان با کمک مردم و همت مسئولان محلی مشکلات برطرف می‌شود. مردم باید پای کار بیایند تا تمدن ایران را حفظ کنند.

 

ضرغامی اضافه کرد: البته نسبت به سایر کشورها ما وضعیت بهتری در مرمت و نگهداری از آثار تاریخی داریم. خصوصا در دانش مرمت آثار تاریخی ما از کشورهای دیگر بسیار جلوتر هستیم.

 

وزیر میراث‌فرهنگی خاطرنشان کرد: امشب یک شب تاریخی است و نام تک تک افرادی که آمدند و زیر این سقف باهم عهد بستند که میراث‌فرهنگی کشور را نجات دهند، در تاریخ این سرزمین ثبت خواهد شد.

 

او افزود: من از آقای دارابی معاون میراث‌فرهنگی وزارتخانه برای تشکیل این انجمن تشکر می‌کنم. آقای دارابی یک سال است که پیگیر این موضوع است. اما متاسفانه سیستم اداری کشور فرسوده است و بروکراسی اداری مثل بختک به جان کشور افتاده است، اما با تلاش‌های آقای دارابی باعث شد بالاخره این انجمن امشب رسما آغاز به کار کند.

 

ضرغامی در پایان صحبت‌های خود گفت: من روز یکشنبه در جلسه دولت گزارش کاملی از این نشست به رئیس‌جمهوری و اعضای هیأت دولت ارائه خواهم کرد./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار