بازگشت ۱۹۰۰ واحد صنعتی به چرخه تولید تا پایان سال-راهبرد معاصر

بازگشت ۱۹۰۰ واحد صنعتی به چرخه تولید تا پایان سال

رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی گفت: از ابتدای سال تاکنون حدود ۳۰۰ واحد صنعتی به چرخه تولید بازگشته‌اند و تا پایان سال ۱۹۰۰ واحد دیگر نیز به چرخه تولید باز می‌گردند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۷ - ۱۳ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 04
کد خبر: ۲۱۶۸۶۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ فرشاد مقیمی رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی گفت: ۹۶ درصد صنایع ما خرد و کوچک هستند، از نظر اشتغال هم ۴۵ درصد را این صنایع به خود اختصاص می‌دهند.

او گفت: در حال حاضر از ۳ میلیون واحد صنفی در کشور حدود ۱۹ درصد معادل ۶۰۰ هزار واحد صنفی، تولیدی هستند و ۳ هزار و ۸۰۰ واحد صنفی تولیدی کیف و کفش در استان تهران مشغول فعالیت هستند.

مقیمی گفت: ساماندهی صنوف در شهر‌ها را در دست بررسی داریم و خوشبختانه در برنامه هفتم در نظر گرقته شده که شهرک‌های صنفی را در حاشیه شهر‌ها راه اندازی کنیم.

او گفت: خدمات در شهرک‌های صنعتی مشخص است به طوری که ایجاد شهرک‌های صنفی می‌توانند کمک کنند که صنوف به طور متمرکز فعالیت کنند و ما بتوانیم خدماتی که به بخش صنعت ارائه می‌کنیم را به این بخش نیز ارائه دهیم.

مقیمی گفت: درگاه ملی مجوز، کار را آسان کرده است، ولی باید طرح ترجیحی و کار‌های دیگر را انجام دهند. بخشی از هزینه خدمات در شهرک صنعتی را دولت متحمل می‌شود، یکی از اهداف ما بهینه کردن شهرک‌های صنعتی است که زیرساخت‌های لازم باید برای ایجاد شهرک‌ها اتخاد شود.

مقیمی گفت: در حال حاضر در بخشی از شهرک‌های صنعتی تقاضا بسیار بالااست. ما ۸۶۲ شهرک صنعتی فعال داریم؛ همچنین تعداد ۶۵ شهرک صنعتی غیر دولتی دارای مجوز و در مجموع ۵۹ هزار واحد صنعتی دولتی و غیر دولتی در کشور داریم.

او گفت: بیش از ۶۵ واحد صنعتی در شهرک‌های صنعتی داریم چرا که وجود واحد صنعتی بیرون از شهرک‌ها ممنوع است.

او گفت: امسال در پی تحقق هدف گذاری برای کشور در حوزه احیای واحد‌های صنعتی، تاکنون ۱۹۴ واحد صنعتی تعطیل شده در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور به چرخه تولید بازگشتند.

مقیمی گفت: در استان تهران چندین شهرک صنعتی داریم که در حریم شهر قرار دارند و انتقال این شهرک‌ها کار آسانی نیست؛ به طور کلی این شهرک‌ها دور از کلان شهر‌ها احداث شده بودند، ولی با توسعه شهر نشینی این شهرک‌ها به شهرها نزدیک شده‌اند.

او گفت: یکی از کار‌های ما رفع مسائل واحد‌های صنعتی است که داخل شهرک‌ها بنا به دلایلی متوقف شده‌اند و از جمله کارهای ما نوسازی این واحد‌ها است. همچنین ۱۲ هزار واحد صنعتی که پروانه بهره‌برداری آن‌ها بیش از ۲۰ سال است باید به طور کلی اورهال شوند.

مقیمی گفت: نوسازی و بازسازی صنایع یکی از برنامه‌های مهم وزارت صمت است و دولت در این زمینه حساسیت خاصی دارد همچنین با اجرای نوسازی واحد‌ها کاهش آلایندگی هم رقم می‌خورد.

او گفت: ۳ هزار و ۵۰۰ واحد غیرفعال از اول دولت فعال شده‌اند و همچنین از ابتدای سال تاکنون حدود ۳۰۰ واحد صنعتی به چرخه تولید بازگشته‌اند و تا پایان سال ۱۹۰۰ واحد دیگر نیز به چرخه تولید باز خواهند گشت.

او گفت: در حال حاضر ۳ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی برای تولید هدفگذاری شده است. همچنین ۱۲ هزار و ۸۰۰ واحد بالای ۷۰ درصد تولید دارند. حدود ۱۷ هزار واحد صنعتی ۵۰ درصد تولید دارند و ۴ درصد واحدها نیز تولید ندارند.

به گفته او، بیش از ۵۰۵ خوشه صنعتی در کشور شناسایی شده و ۱۸۰ خوشه نیز در دست تشکیل است.

مقیمی یکی دیگر از سیاست‌های این سازمان را جلوگیری از تعطیل شدن واحد‌های فعال عنوان کرد و گفت: از واحد‌های صنعتی فعالی که مشکل تامین مواد اولیه دارند نهایت حمایت انجام خواهد شد تا از احتمال تعطیلی این واحد‌ها جلوگیری شود.

او از بانک‌ها برای تامین منابع ثابت و در گردش واحد‌های تولیدی خواست که نهایت همکاری را داشته باشند.

مقیمی در خصوص تسهیلات دانش بنیان به شهرک‌های صنعتی گفت: در حال حاضر ۷۱۷ شرکت دانش‌بنیان در داخل شهرک‌های صنعتی فعالیت می‌کنند و حدود ۴۲۰ واحد هم در مرحله ساخت و ساز قرار دارند که به زودی به بهره برداری می‌رسند.

فرشاد مقیمی با بیان اینکه سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران رویکرد‌های مختلفی برای تسهیل استقرار واحد‌های دانش‌بنیان در زیرساخت‌های صنعتی کشور فراهم کرده است، گفت: ایجاد شهرک‌های فناوری و استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان در داخل این شهرک‌ها یکی از کار‌هایی است که سازمان انجام داده است تا این شرکت‌ها بتوانند کار‌های تحقیقی و توسعه خود را برای ایجاد نمونه صنعتی یا نیمه‌صنعتی محصولات انجام دهند.

او درباره استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان در شهرک‌های صنعتی گفت: برای این امر پیش‌بینی‌هایی صورت‌گرفته است که از واگذاری اراضی تا کار‌های صنعتی را شامل می‌شود. در سال جاری قریب به هزار و ۱۰۰ کارگاه صنعتی را در داخل کشور در حال ساخت و ساز داریم و هدف این است بتوانیم آن‌ها را در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار دهیم.

مقیمی از تسهیل گیری برای واگذاری کارگاه‌های صنعتی به شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان برای ورود به اراضی باید ۲۰ درصد مبلغ را پرداخت می‌کردند که آن را به ۱۰ درصد کاهش داده‌ایم و مدت زمان اقساط آن‌ها نیز به ۳۶ و ۴۸ ماه افزایش پیدا کرده است تا نرخ حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در واحد‌های صنعتی بالا برود.

او گفت: بیش از دو هزار و ۱۱۵ نیاز فناور دانش بنیان در شهرک‌های صنعتی شده اند.

مقیمی گفت: همچنین مقرر شده بود که برق صنایع از واحد‌های مسکونی جدا شود. بیش از ۷۹ واحد تولید برق در شهرک‌های صنعتی برق تولید می‌کنند و در حال حاضر ۲۱۵ واحد تولید برق غیرفعال داریم که باید اورهال شوند.

او گفت: زیرساخت‌های لازم را برای شهرک صنعتی جهت تولید برق برای پنل‌های برق را فراهم می‌کنیم./باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده