سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد

پایان شراکت نظامی نیجر و اتحادیه اروپا

پایان شراکت نظامی نیجر و اتحادیه اروپا وزارت امور خارجه نیجر اعلام کرد، دولت نظامی حاکم بر این کشور یک توافق نظامی با اتحادیه اروپا را لغو و به شراکت نظامی با این اتحادیه پایان داده است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۷ - ۱۴ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 05
کد خبر: ۲۱۶۹۰۶

به گزارش راهبرد معاصر. دولت نظامی حاکم بر نیجر روز دوشنبه اعلام کرد،‌ یک پیمان شراکت نظامی با اتحادیه اروپا و مجوزش به یک برنامه اتحادیه اروپا برای تقویت نظامیان این کشور را لغو کرده است.

 

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، مقام‌های نیجر بعد از آن‌که اوایل دوشنبه با روسیه بر سر تقویت همکاری نظامی توافق کردند، اعلام کردند به کار دو هیات دفاعی و امنیتی اتحادیه اروپا در این کشور پایان می‌دهند.

 

وزارت خارجه نیجر تصریح داشت، یکی از این هیات‌ها تحت عنوان «یوکَپ ساحل نیجر»، حاصل یک توافق سابق با اتحادیه اروپا برای تقویت ظرفیت‌ها بوده و در شهر نیامی مستقر است.

 

این هیات که در سال 2012 تاسیس شد، از نیروهای امنیتی داخلی، مقام‌ها و عوامل غیردولتی نیجر حمایت می‌کرد.

 

وزارت امور خارجه نیجر در بیانیه‌ای مطبوعاتی نوشت: «دولت نیجر رضایت خود به استقرار هیات شراکت نظامی اتحادیه اروپا را لغو می‌کند.»

 

وبسایت شورای اتحادیه اروپا نوشته است، این هیات شراکت نظامی تحت عنوان هیات «ای.یو.ام.پی.ام» در ماه فوریه «به درخواست مقام‌های نیجری» تاسیس شد.

 

این وبسایت مدعی است، هدف از تشکیل این هیات «تقویت قابلیت نیروهای مسلح نیجر برای مهار تهدید تروریستی است.»

 

نیجر از زمانی که «محمد بازوم»، رئیس جمهور مخلوع این کشور در ماه ژوئیه به دست ارتش سرنگون شد، در کنترل حاکمان نظامی قرار داشته است.

 

نیجر بعد از این رخداد از کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه فاصله گرفته و به دو همسایه دیگرش شامل بورکینافاسو و کشور مالی، کشورهایی که دولتهایشان ماه‌ها قبل به شکلی مشابه توسط ارتش سرنگون شد، نزدیک شده است.

 

رهبران نظامی نیجر بعد از سرنگونی بازوم که متحد فرانسه بود خواستار خروج نظامیان فرانسوی شدند و پاریس بعد از این تصمیم شروع به خارج کردن 1500 سربازش از نیجر کرد.

 

روز دوشنبه یک هیات اعزامی از روسیه تحت سرپرستی معاون وزیر دفاع این کشور به دیدار مقام‌های نیجر در شهر نیامی رفته و دو کشور بر سر تقویت همکاری نظامی توافق کردند./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار