حماس: ما هیچ ارتباطی با حوادث رخ داده در مراکز توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه نداریم تماس نتانیاهو با ترامپ درباره ادامه عملیات نظامی در نوار غزه عملیات اعدام میدانی با شلیک گلوله در داخل بیمارستان ملی سویداء منابع عراقی: شمار زائران ایرانی اربعین به ۳ میلیون نفر رسید شنیده شدن صدای چندین انفجار در حماه سوریه بلومبرگ: مقامات اروپایی خواستار ملاقات با ترامپ پیش از دیدارش با پوتین هستند مخالفت اتحادیه عرب با اشغال غزه و درخواست آتش‌بس و تحریم اسرائیل  بیانیه مشترک ۵ کشور اروپایی در مخالفت با اشغال غزه عراقچی: معاون گروسی فردا به تهران می‌آید /برنامه‌ای برای بازدید وجود ندارد رئیس سازمان انرژی اتمی: حوزه سلامت و امنیت غذایی در اولویت ماست استاندار کربلا: ۲۲ عضو داعش که قصد حمله به شرکت‌کنندگان در مراسم پیاده‌روی اربعین را داشتند، بازداشت شدند امان میزبان نشست مشترک اردن، سوریه و آمریکا واکنش علی‌اف و زلنسکی به حملات روسیه به تاسیسات انرژی جمهوری آذربایجان در اوکراین نتانیاهو مدعی شد: اگر حماس خلع سلاح شود جنگ فردا تمام خواهد شد فرود اضطراری جنگنده اف- ۳۵ انگلیس در ژاپن

تاکید ایران، هند و ارمنستان در استفاده هرچه بیشتر از بندر چابهار

دیپلمات‌های ایران، هند و ارمنستان روز سه شنبه بر استفاده بهینه‌تر از بندر چابهار و مشارکت در توسعه کریدور بین‌المللی شمال به جنوب تاکید کردند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۱ - ۱۵ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 06
کد خبر: ۲۱۷۱۱۹

به گزارش راهبرد معاصر، سفرای ایران و هند در «ایروان» پایتخت ارمنستان و یک دیپلمات ارشد ارمنستانی روز سه‌شنبه بر اهمیت مشارکت ارمنستان در کریدور حمل‌ ونقل بین‌المللی شمال به جنوب، استفاده مطلوب‌تر از بندر چابهار و افزایش همکاری با ایران تاکید کردند.

 

به گزارش وبگاه «رادیو اروپای آزاد» «نیلاکشی ساها سینها» سفیر هند در ارمنستان روز سه شنبه در مجمعی به میزان ارمنستان از آمادگی این کشور برای همکاری با ارمنستان و ایران در زمینه استفاده هرچه بیشتر از بندر چابهار اشاره کرد.

 

هند دو پایانه در بندر چابهار در ایران راه اندازی کرده است. این کشور پیشنهاد کرده است که بندر واقع در دریای عمان در پروژه کریدور حمل و نقل بین‌المللی شمال به جنوب که توسط روسیه، ایران و هند در سال ۲۰۰۰ آغاز شد، قرار گیرد.

 

سفیر هند در ایروان گفت:«ما آماده همکاری با ارمنستان هستیم تا این کشور بتواند از فرصت‌های این کریدور بهره‌مند شود و هند نیز حمل و نقل محموله‌های شرکت‌های ارمنی به چابهار را آسان‌تر ‌کند.»

 

دیپلمات‌های ارشد ارمنستان، هند و ایران در اولین مذاکرات سه جانبه که آوریل سال جاری در ایروان برگزار شد،امکان ایجاد چنین مسیر تجاری را بررسی کردند.

 

«مهدی سبحانی» سفیر ایران در ارمنستان نیز گفت:«معتقدیم کریدور ارتباطی هند به بندر چابهار ایران و ارمنستان و شمال دریای سیاه، مسیر مطمئنی برای حمل کالا به شمال و اروپاست.»

 

دولت ارمنستان سال ۲۰۲۱ پیشنهاد کرد که شرکت‌های هندی از چابهار برای ارسال محموله نه تنها به ارمنستان، بلکه به گرجستان، روسیه و حتی اروپا نیز استفاده کنند.

 

ارمنستان مدت‌هاست که روابط صمیمانه‌ با ایران را حفظ و روابط خود را با هند در سال‌های گذشته عمیق‌تر کرده است. در این میان، ایران به نوبه خود بارها نسبت به تلاش برای از بین بردن مرز مشترک و خطوط حمل و نقل با ارمنستان توسط باکو هشدار داده است.

 

دولت ارمنستان اواخر اکتبر با دو شرکت ایرانی قرارداد بست تا بخش 32 کیلومتری بزرگراه اصلی «سیونیک» منتهی به مرز ایران را ارتقا دهد.

 

«مهراد بذرپاش» وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران در مراسم امضای قرارداد ۲۱۵ میلیون دلاری در ایروان حضور یافت و بر اهمیت ژئوپلیتیک آن برای تهران تاکید کرد.

 

معاون وزارت امور خارجه ارمنستان نیز روز سه شنبه در نشستی با موضوع «واقعیت‌های جدید منطقه و صلح» که در ایروان برگزار شد بر روابط گرم ارمنستان با ایران، گرجستان و هند تاکید کرد.

 

«مناتساکان صفریان» معاون وزارت امور خارجه ارمنستان خاطر نشان کرد که این کشور برای توسعه روابط سنتی خود با ایران تلاش می‌کند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار