بهترین و بدترین غذا‌ها هنگام ابتلا به چند بیماری شایع-راهبرد معاصر
کم کاری تیروئید و خطر اختلالات ذهنی و یادگیری در کودکان ببینید/ گازمان را قطع کنید، تلفن‌تان را قطع می‌کنیم! / ماجرای درگیری عجیب ادارۀ گاز و مخابرات پردیس ماجرای کشف ۴ سر بریده در پارک‌های تهران داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی

بهترین و بدترین غذا‌ها هنگام ابتلا به چند بیماری شایع

هنگام ابتلا به بیماری، احتمالا آخرین خواسته شما این است که چیزی بخورید که حالتان را بدتر کند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۲ - ۲۰ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 11
کد خبر: ۲۱۷۹۷۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ به‌عنوان یک قاعده کلی، بهترین غذا‌ها برای کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها و یا کم کردن طول مدت آن‌ها با بهترین غذا‌ها برای داشتن یک زندگی طولانی و سالم یکسان هستند.

شبکه خبری سی‌ان‌ان علائم رایج برخی بیماری‌ها و توصیه‌های متخصصان در مورد غذا‌هایی که به تسکین این بیماری‌ها کمک می‌کنند را منتشر کرده است:

اسهال

بسیاری از چیز‌ها می‌توانند باعث اسهال شوند، مانند بیماری کرون یا کولیت و ویروس معده، بنابراین اگر علائم برای بیش از دو هفته ادامه یافت و دچار کم‌آبی بدن شدید یا اگر اسهال با تب، خونریزی و درد شدید شکم همراه بود به پزشک مراجعه کنید.

بهترین غذاها: موز، برنج، سیب و نان تست. بلغور جو، سیب‌زمینی آب پز، مرغ یا بوقلمون پخته بدون پوست گزینه‌های مفیدی برای برطرف‌شدن این عارضه هستند.

بدترین غذاها: آب نبات و آدامس‌های بدون قند حاوی سوربیتول یا سایر شیرین‌کننده‌های مصنوعی که قابل هضم نیستند و می‌توانند باعث اسهال شوند. سایر غذا‌هایی که می‌توانند باعث ایجاد گاز و نفخ شوند عبارتند از پیاز، سیب، کلم بروکلی، کلم و لوبیا. کافئین نیز می‌تواند اسهال را تشدید کند.

یبوست

یبوست زمانی رخ می‌دهد که غلات کامل غنی از فیبر، میوه‌ها و سبزیجات را به میزان کافی مصرف نکنید. بزرگسالان بین ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر در روز نیاز دارند.

بهترین غذاها: نان غلات کامل، آجیل، لوبیا، آلو، بلغور جو، بذر کتان، کلم بروکلی، گلابی و سیب. نوشیدن ۶ تا ۸ لیوان آب در روز به حرکت روده کمک می‌کند.

بدترین غذاها: شکلات، لبنیات، مکمل‌های آهن، مخدر‌ها (دارو‌های ضد درد) و برخی دارو‌های ضد افسردگی

تهوع

بنابر اعلام دویچه وله، احساس تهوع باعث می‌شود همه غذا‌ها ناخوشایند به نظر برسند، اما غذا‌های مناسب می‌توانند علائم را با کم کردن اسید معده کاهش دهند.

بهترین غذاها: کراکر نمکی یا چوب شور می‌تواند کمک‌کننده باشد. چای زنجبیل یا لیمو در این هنگام مفید است. بخصوص برش‌های لیموی تازه یا یخ‌زده و نعناع موثر هستند.

بدترین غذاها: غذا‌های چرب، تند یا روغنی، کافئین و نوشیدنی‌های گازدار می‌توانند حالت تهوع را بدتر کنند.

درد کل بدن

برای درد‌های عضلانی عمومی، غذا‌های حاوی منیزیم یا کلسیم ممکن است به کاهش درد کمک کنند.

بهترین غذاها: غذا‌های حاوی منیزیم عبارتند از آجیل، موز، لوبیا، سبزیجات برگ‌دار و آووکادو. غذا‌های سرشار از کلسیم مانند ماهی سالمون، ماست، سبزیجات با برگ سبز تیره و آب پرتقال غنی‌شده با کلسیم نیز گرفتگی و درد عضلانی را تسکین می‌دهد.

بدترین غذاها: هر چیزی که بدن شما را کم‌آب کند می‌تواند درد‌های عضلانی را بدتر کند به ویژه الکل و کافئین

سردرد

کم‌آبی یکی از دلایل اصلی سردرد است.

بهترین غذاها: آب و سایر مایعات بهترین گزینه برای شما هستند. یک بطری آب بنوشید و ۲۰ دقیقه صبر کنید تا ببینید آیا احساس بهتری دارید یا خیر؟.

بدترین غذاها: غذا‌های محرک سردرد عبارتند از شیرین‌کننده‌های مصنوعی، پنیر، شکلات، هات‌داگ، گوشت فرآوری‌شده و میوه‌های خشک

گوش درد

گوش درد اغلب با عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی بروز می‌کند.

بهترین غذاها: مایعات شفاف و سوپ مرغ با شل‌کردن مخاط در مجرای بینی، احتقان را کاهش می‌دهند. امگا ۳ موجود در ماهی قزل‌آلا و آجیل التهاب را کاهش می‌دهد و ویتامین C موجود در سبزیجات با برگ‌های تیره، توت‌ها و مرکبات، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

بدترین غذاها: لبنیات می‌تواند خلط را غلیظ و احتقان را بدتر کند، به استثنای ماستی که حاوی پروبیوتیک است. از غذا‌های فرآوری‌شده و بسته‌بندی‌شده نیز که باعث افزایش التهاب و طولانی‌شدن روند بهبودی می‌شود، دوری کنید. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار