گزارش واشنگتن‌پست از تکرار اشتباهی بزرگ در سیاست خارجی آمریکا-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

گزارش واشنگتن‌پست از تکرار اشتباهی بزرگ در سیاست خارجی آمریکا

دولت بایدن می‌تواند به حمایت خود از رژیم صهیونیستی ادامه دهد، اما حق ندارد در این صورت خود را مدافع حقوق بشر، دموکراسی و آزادی معرفی کند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۷ - ۲۵ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 16
کد خبر: ۲۱۸۶۶۰

به گزارش راهبرد معاصر. روزنامه واشنگتن پست در مقاله‌ای به قلم پری بیکن جونیور نوشت: جو بایدن کمپین انتخاباتی خود را بر اساس اصل بازگرداندن جایگاه و رهبری آمریکا در خارج از کشور راه اندازی کرد، اما حمایت قوی دولت او از اسرائیل در ویران سازی غزه و کشتار بی رویه غیرنظامیان فلسطینی، تازه‌ترین یادآوری است که دولت آمریکا، چه توسط یک دموکرات و چه توسط یک جمهوری‌خواه رهبری شود، اغلب در زمینه سیاست خارجی بسیار بد است و مدافع دموکراسی و آزادی که ادعای آن را دارد، نیست.

 

این که آیا ایالات متحده نقش مثبتی در امور جهانی ایفا می‌کند یا خیر، از مدت‌ها پیش مورد بحث بوده است. در سال‌های اخیر، تصمیم‌های آمریکا برای حمله به عراق و انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور، این استدلال را تضعیف کرده است که می‌گوید ایالات متحده دارای اخلاق و ارزش‌های قوی است و بنابراین سایر کشور‌ها باید در امور جهانی از آن پیروی کنند.

 

بایدن، با دهه‌ها تجربه و روابطش با رهبران سراسر جهان، به نظر می‌رسید که می‌تواند نه تنها فقط از ترامپ بهتر باشد، بلکه می‌تواند یک رئیس‌جمهور بزرگ در سیاست خارجی باشد که کار‌های خوبی انجام داده است، اما دو ماه گذشته مجموعه‌ای از قضاوت‌های نادرست را به همراه داشته است که شاید برای همیشه خاطرات مثبت سیاست خارجی بایدن را پاک کند.

 

اول از همه، ایالات متحده به صراحت اعلام کرده است که اگر یکی از نزدیک‌ترین متحدانش قوانین و هنجار‌های بین المللی را نقض کند، از این قوانین دفاع نخواهد کرد. مقامات ایالات متحده، روسیه را به دلیل بمباران مدارس و ساختمان‌های مسکونی در اوکراین به شدت محکوم کرده‌اند، اما از اسرائیل به دلیل انجام همین کار و علاوه بر آن کشتار غیرنظامیان و کودکان و زنان در غزه انتقاد نمی‌کنند.

 

گرچه مقامات آمریکایی از جمله بایدن، در ظاهر از تعداد غیرنظامیان کشته شده سخن گفته‌اند، اما دولت آمریکا همچنان به حمایت نظامی و دیپلماتیک خود از تل آویو ادامه می‌دهد، که مهمتر از این سخنان بی فایده است. هفته گذشته، دولت بایدن کنگره را دور زد و بیش از ۱۰۰ میلیون دلار مهمات را به اسرائیل داد. در این ماه، ایالات متحده تنها کشوری از ۱۵ کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل بود که با قطعنامه‌ای که خواستار آتش بس در غزه بود، مخالفت کرد.

 

دوم اینکه، بایدن حسن نیت خود را به عنوان قهرمان دموکراسی و حقوق بشر تضعیف کرده است. دولت او برای دفاع از حمایت خود از عملیات نظامی اسرائیل در غزه، می‌گوید که اسرائیل برخلاف بسیاری از کشور‌های دیگر در خاورمیانه، یک دولت دموکراتیک است.

 

اما وقایعی که رژیم اشغالگر و سرزمین‌های فلسطینی در سال‌های اخیر شاهد آن بوده‌اند، به وضوح ناقض این ادعا است و همواره فلسطینی‌ها از محرومیت‌های شدید در موضوعات مختلف رنج برنده‌اند، به طوری که بسیاری از سازمان‌های بین المللی، از آن به عنوان یک رژیم آپارتاید یاد می‌کنند.

 

دولت بایدن می‌تواند به ائتلاف و حمایت خود از رژیم صهیونیستی ادامه دهد، اما حق ندارد در این صورت خود را مدافع حقوق بشر، دموکراسی و آزادی معرفی کند.

 

سوم اینکه، بایدن همچنین به اعتبار شخصی خود لطمه می‌زند. رئیس جمهور آمریکا به اشتباه بیان کرده است که کودکان اسرائیلی در جریان حملات ۷ اکتبر سر بریده شده‌اند و تخمین تلفات فلسطینی‌ها را زیر سوال برده و به اشتباه گفته است که در آن‌ها اغراق شده است. در پاسخ به این سوال که آیا تل آویو قوانین جنگ را زیر پا می‌گذارد؛ جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی و یکی از نزدیکترین مشاوران بایدن، به تندی پاسخ داده و گفته او در این مورد «قاضی یا هیئت منصفه» نخواهد بود و صریحا اذعان می‌کند که آمریکا اهمیت نمی‌دهد که آیا متحد آن انسانی عمل می‌کند یا خیر.

 

بایدن در طول دوران ریاست جمهوری خود بر احترام خود به اقلیت‌ها و گروه‌هایی که به طور سنتی با تبعیض مواجه هستند، چه در اینجا و چه در خارج از کشور تاکید کرده است. اما بر اساس اقدامات و سخنان او در دو ماه گذشته، سخت است باور کنیم که رئیس‌جمهور به همان اندازه که برای جان اسرائیلی‌ها ارزش قائل است، برای جان فلسطینی‌ها نیز ارزش قائل است.

 

مردم سراسر جهان از رویکرد بایدن در قبال درگیری در غزه بسیار ناامید هستند و آمریکا بار دیگر مرتکب اشتباه بزرگی در یک موضوع مهم سیاست خارجی شده است./ باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر