هشدار مقام سابق آمریکا درباره «دلارزدایی» بریکس-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

هشدار مقام سابق آمریکا درباره «دلارزدایی» بریکس

یک مقام سابق وزارت امور خارجه آمریکا معتقد است که تلاش بریکس برای «دلارزدایی» باید آمریکا را نگران کند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۰ - ۲۸ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 19
کد خبر: ۲۱۹۱۷۸

به گزارش راهبرد معاصر. توماس هیل (Thomas Hill)، یکی از مقامات سابق وزارت امور خارجه آمریکا معتقد است آمریکا باید نگران پیوستن اعضای جدید به بریکس باشد، زیرا آن‌ها ممکن است «دلارزدایی» را تقویت کنند.

 

به گزارش وبگاه مارکِتس اینسایدر، هیل در مطلبی که برای اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک نوشت ضمن اشاره به پذیرش عضویت مصر از سوی بریکس هشدار داد: کشور‌های شمال آفریقا ممکن است به برخی از «تهاجمی‌ترین مدافعان» دلارزدایی تبدیل شوند.

 

وی افزود: واضح است که متحدان سنتی آمریکا مانند مصر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی در حال بررسی راه‌هایی برای دلارزدایی هستند و پکن به پیشبرد این روند کمک می‌کند.

 

در سال جاری میلادی، بریکس که در اصل متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بود، برنامه‌هایی را برای کاهش سلطه دلار بر سامانه مالی جهان مطرح کرد. این ائتلاف اقتصادی در ماه اوت شش عضو جدید پذیرفت و فرصتی برای هماهنگی جهانی بیشتر ایجاد کرد.

 

هیل نوشت: بریکس با پذیرش عضویت مصر می‌تواند بر دلارزدایی الجزایر و تونس از طریق رهبری مصر در داخل رژیم‌های تجاری موجود تأثیر بگذارد.

 

وی افزود: بریکس از طریق مصر، امارات و عربستان سعودی به گافتا (منطقه تجاری آزاد اعراب) و بازار مشترک آفریقای شرقی و جنوبی دسترسی خواهد داشت. در حال حاضر، گسترش شبکه ارتباطات تجاری بریکس بر ۹۰ کشور تأثیر گذاشته است.

 

هیل معتقد است: نشانه‌های تغییر آشکار شده است. در ماه اکتبر (مهر، آبان) مصر برای پرداخت بخشی از بدهی خود، اوراق قرضه به یوان منتشر کرد و بانک روسیه اکنون پوند مصر را در میان ارز‌های مورد استفاده برای تعیین نرخ روبل قرار می‌دهد./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر