عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

هشدار مقام سابق آمریکا درباره «دلارزدایی» بریکس

یک مقام سابق وزارت امور خارجه آمریکا معتقد است که تلاش بریکس برای «دلارزدایی» باید آمریکا را نگران کند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۰ - ۲۸ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 19
کد خبر: ۲۱۹۱۷۸

به گزارش راهبرد معاصر. توماس هیل (Thomas Hill)، یکی از مقامات سابق وزارت امور خارجه آمریکا معتقد است آمریکا باید نگران پیوستن اعضای جدید به بریکس باشد، زیرا آن‌ها ممکن است «دلارزدایی» را تقویت کنند.

 

به گزارش وبگاه مارکِتس اینسایدر، هیل در مطلبی که برای اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک نوشت ضمن اشاره به پذیرش عضویت مصر از سوی بریکس هشدار داد: کشور‌های شمال آفریقا ممکن است به برخی از «تهاجمی‌ترین مدافعان» دلارزدایی تبدیل شوند.

 

وی افزود: واضح است که متحدان سنتی آمریکا مانند مصر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی در حال بررسی راه‌هایی برای دلارزدایی هستند و پکن به پیشبرد این روند کمک می‌کند.

 

در سال جاری میلادی، بریکس که در اصل متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بود، برنامه‌هایی را برای کاهش سلطه دلار بر سامانه مالی جهان مطرح کرد. این ائتلاف اقتصادی در ماه اوت شش عضو جدید پذیرفت و فرصتی برای هماهنگی جهانی بیشتر ایجاد کرد.

 

هیل نوشت: بریکس با پذیرش عضویت مصر می‌تواند بر دلارزدایی الجزایر و تونس از طریق رهبری مصر در داخل رژیم‌های تجاری موجود تأثیر بگذارد.

 

وی افزود: بریکس از طریق مصر، امارات و عربستان سعودی به گافتا (منطقه تجاری آزاد اعراب) و بازار مشترک آفریقای شرقی و جنوبی دسترسی خواهد داشت. در حال حاضر، گسترش شبکه ارتباطات تجاری بریکس بر ۹۰ کشور تأثیر گذاشته است.

 

هیل معتقد است: نشانه‌های تغییر آشکار شده است. در ماه اکتبر (مهر، آبان) مصر برای پرداخت بخشی از بدهی خود، اوراق قرضه به یوان منتشر کرد و بانک روسیه اکنون پوند مصر را در میان ارز‌های مورد استفاده برای تعیین نرخ روبل قرار می‌دهد./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده