دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

هشدار مقام سابق آمریکا درباره «دلارزدایی» بریکس

یک مقام سابق وزارت امور خارجه آمریکا معتقد است که تلاش بریکس برای «دلارزدایی» باید آمریکا را نگران کند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۰ - ۲۸ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 19
کد خبر: ۲۱۹۱۷۸

به گزارش راهبرد معاصر. توماس هیل (Thomas Hill)، یکی از مقامات سابق وزارت امور خارجه آمریکا معتقد است آمریکا باید نگران پیوستن اعضای جدید به بریکس باشد، زیرا آن‌ها ممکن است «دلارزدایی» را تقویت کنند.

 

به گزارش وبگاه مارکِتس اینسایدر، هیل در مطلبی که برای اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک نوشت ضمن اشاره به پذیرش عضویت مصر از سوی بریکس هشدار داد: کشور‌های شمال آفریقا ممکن است به برخی از «تهاجمی‌ترین مدافعان» دلارزدایی تبدیل شوند.

 

وی افزود: واضح است که متحدان سنتی آمریکا مانند مصر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی در حال بررسی راه‌هایی برای دلارزدایی هستند و پکن به پیشبرد این روند کمک می‌کند.

 

در سال جاری میلادی، بریکس که در اصل متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بود، برنامه‌هایی را برای کاهش سلطه دلار بر سامانه مالی جهان مطرح کرد. این ائتلاف اقتصادی در ماه اوت شش عضو جدید پذیرفت و فرصتی برای هماهنگی جهانی بیشتر ایجاد کرد.

 

هیل نوشت: بریکس با پذیرش عضویت مصر می‌تواند بر دلارزدایی الجزایر و تونس از طریق رهبری مصر در داخل رژیم‌های تجاری موجود تأثیر بگذارد.

 

وی افزود: بریکس از طریق مصر، امارات و عربستان سعودی به گافتا (منطقه تجاری آزاد اعراب) و بازار مشترک آفریقای شرقی و جنوبی دسترسی خواهد داشت. در حال حاضر، گسترش شبکه ارتباطات تجاری بریکس بر ۹۰ کشور تأثیر گذاشته است.

 

هیل معتقد است: نشانه‌های تغییر آشکار شده است. در ماه اکتبر (مهر، آبان) مصر برای پرداخت بخشی از بدهی خود، اوراق قرضه به یوان منتشر کرد و بانک روسیه اکنون پوند مصر را در میان ارز‌های مورد استفاده برای تعیین نرخ روبل قرار می‌دهد./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر