پزشکیان در آیین دریافت استوارنامه سفیر جدید نیوزیلند: زورگویی در قاعده گفت‌و‌گو نمی‌گنجد روند بررسی برنامه‌های «مدنی‌زاده» در کمیسیون اقتصادی مجلس سخنگوی دولت: دولت اعتراض کامیونداران را به رسمیت می‌شناسد نحوه جذب منابع انسانی در آموزش و پرورش اصلاح شد نیروی زمینی ارتش ۵ پایگاه موشکی در ساختار خود پیش‌بینی کرد مهاجرانی: ایران با حفظ منافع ملی مذاکره را ترک نخواهد کرد / تمام سناریو‌های ما روی میز است محمود احمدی نژاد عازم اروپا شد + جزئیات دستورات معاون اول رئیس‌جمهور برای اطفای حریق در پارک ملی گلستان الحاق ۱۰ فروند بالگرد باز آماد شده به هوانیروز ارتش قالیباف: بولیوار صدای استقلال را از دل ملت‌های تحت ستم بیرون کشید قالیباف قانون اصلاح پرداخت فوق‌العاده خاص را ابلاغ کرد دستور رییس جمهور برای پرداخت حقوق کارمندان مبتنی‌بر عملکرد سخنگوی هیات رئیسه مجلس: مدنی‌زاده به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد به مجلس معرفی شد نائب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس: قصور بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج محرز است سلیمی، نماینده مجلس: امضای سرپرست وزارت اقتصاد از فردا بی‌اعتبار است

انتخابات الکترونیکی در انتظار تائید شورای نگهبان

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حالی جمعه ۱۱ اسفندماه در سراسر کشور برگزار می‌شود که همچنان تکلیف اجرای یکی از بندهای مهم قانون جدید انتخابات مشخص نیست.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۵ - ۲۷ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 18
کد خبر: ۲۱۸۹۴۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ تنها حدود دو ماه تا انتخابات مجلس شورای اسلامی فرصت باقی مانده و همچنان شورای نگهبان تکلیف برگزاری انتخابات الکترونیکی در یک هشتم شعب انتخاباتی را مشخص نکرده است، این در حالی است که رئیس ستاد انتخابات کشور سیدمحمد تقی شاهچراغی می‌گوید وزارت کشور فهرست شعب مورد نظر برای برگزاری انتخابات الکترونیکی را به شورای نگهبان ارسال کرده است.

 

براساس اعلام وزارت کشور برای انتخابات پیش رو ۶۵ هزار شعبه اخذ رای پیش بینی شده که براساس قانون جدید انتخابات، در حدود ۸ هزار شعبه دارای تعدد کرسی مجلس، انتخابات باید به صورت کاملاً الکترونیکی برگزار شود، البته وزارت کشور برای برگزاری انتخابات الکترونیکی باید ابتدا تائید شورای نگهبان را بگیرد.

 

برگزاری انتخابات الکترونیکی از مواردی بود که در قانون جدید انتخابات از سوی مجلس بر عهده وزارت کشور گذاشته شد. اول مرداد سال جاری بود که هادی طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان از تائید قانون جدید انتخابات در این شورا خبر داد. بر همین اساس مشخص شد که انتخابات اسفندماه با قانون جدید برگزار خواهد شد.

 

بسیاری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی معتقدند برگزاری الکترونیکی انتخابات باعث صرفه جویی اقتصادی و کاهش چشمگیر هزینه ها، سهولت در رأی دادن، تسریع در شمارش آرا و حضور و مشارکت بیشتر رأی‌دهندگان خواهد شد.

 

انتخابات الکترونیکی، یک سیستم انتخاباتی است که برای رأی دهندگان این امکان را فراهم می کند تا با بالاترین ضریب حفاظتی و امنیتی، رأی خود را به صورت الکترونیکی انتخاب کنند. در این نوع انتخابات، مراحل رای دادن، شمارش و اعلام آراء به صورت کاملاً مکانیزه و الکترونیکی و با کمک کامپیوتر انجام می شود./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده