مصرف آنتی‌بیوتیک ایرانی‌ها،‌ ۲.۵ برابر مردم جهان-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

مصرف آنتی‌بیوتیک ایرانی‌ها،‌ ۲.۵ برابر مردم جهان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه مصرف نابجای آنتی بیوتیک در کشور مقاومت آنتی بیوتیکی ایجاد کرده است، گفت: مصرف آنتی بیوتیک در ایران ۲.۶ برابر جهانی است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۶ - ۲۹ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 20
کد خبر: ۲۱۹۳۹۱

به گزارش راهبرد معاصر، علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در مراسم افتتاحیه یازدهمین کنگره تخصصی کنترل عفونت و استریلیزاسیون مواد و تجهیزات پزشکی، عفونت ناشی از خدمات سلامت را مسئله جدی در تمام جهان برشمرد که جغرافیا نمی‌شناسد.

 

وی افزود: گرچه در سال‌های اخیر با راهبردهای بسیار مهم در سطح سیاستگذاری و اجرا عفونت بیمارستانی در حال کاهش است اما در کشورهای در حال توسعه خطر عفونت‌های بیمارستانی همچنان به عنوان یک چالش جدی مطرح است.

 

زالی هشدارهای پیاپی who در این راستا را حاکی از اهمیت جدی موضوع مقاومت میکروبی و عفونت‌های بیمارستانی عنوان کرد.

 

به گفته وی ۷۰ درصد عفونت‌های بیمارستانی و ناشی از مداخلات بهداشتی و درمانی با ساده ترین روشها قابل پیشگیری هستند و می‌توانند بخش زیادی از بار مالی ناشی از عفونت‌های بیمارستانی را کاهش می‌دهد.

 

رئیس کنگره خاطرنشان کرد:نیازمند نظام آماری مناسب، متقن و به هنگام در زمینه عفونت‌های بیمارستانی در کشور هستیم و باید آمار واقعی در مورد عفونت‌های بیمارستانی در ایران را تخمین بزنیم.

 

وی ایجاد نظام ملی مراقبت پیوسته سلامت درحوزه عفونت‌های بیمارستانی را ضروری برشمرد و ارتقا، توسعه و تخمین نظام مراقبت ملی کنترل عفونت بیمارستانی را پیام روشن این کنگره دانست.

 

زالی با تاکید بر شناسایی میکروب و عامل ایجاد عفونت بیمارستانی، گفت: در هر بیمارستان باید به کمک کمیته کنترل عفونت نوع میکروب و عفونت شناسایی شود. توسعه، علمی سازی، افزایش توان فنی و میزان مداخلات این کمیته‌ها از دیگر راهبردهای پیشنهادی این کنگره در زمینه کنترل عفونت بیمارستانی است.

 

به گفته رئیس دانشگاه در نظام اعتباربخشی ملی نیز باید جایگاه ممتازتری برای تشکیل منظم و اثربخش کمیته‌های کنترل عفونت بیمارستانی لحاظ شود.

 

وی تاکید کرد: بدون داشتن نظام آماری رسیدن به شاخص‌های اپیدمیولوژیک متقن میسر نیست. استفاده از ابزارهای مدرن نظیر هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی می تواند در تشخیص پروفایل عفونت و طراحی راهبردهای اثربخش برای کنترل آن بسیار کمک کننده باشد تا بتوانیم بهترین استراتژی را برای ریشه کن کردن بیماری و کنترل عفونت به کار ببریم.

 

زالی با اشاره به عوامل خطر عفونت‌های بیمارستانی، گفت: گرچه درگیری چند ارگان، تروما، سوختگی، بستری در بخش‌های مراقبت ویژه بیش از 3 روز و در بخش‌های عادی بیش از 7 روز ، بیماری‌های زمینه‌ای و دیابت و سن بالا از جمله این عوامل هستند اما الگوی عوامل خطر ابتلا به عفونت‌های بیمارستانی در کشورما مشخص نیست.

 

وی تاکید کرد: در حالی که براساس تشخیص عامل خطر راهبردهای ما برای کنترل عفونت متفاوت خواهد بود.

 

رئیس کنگره با اشاره به افزایش ۱۶ درصدی میزان مقاومت آنتی بیوتیکی در جهان پس از پاندمی کرون،ا گفت: مصرف نابجای آنتی بیوتیک در کشور ما نیز مقاومت آنتی بیوتیکی ایجاد کرده است و این درحالی است که مصرف آنتی بیوتیک در ایران ۲.۶ برابر جهانی است.

 

به گفته وی سه داروی آموکسی سیلین، سفکسیم و آزیترومایسین بالاترین تواتر مصرف در ایران را دارند.

 

زالی با تاکید بر اهمیت آموزش کادر درمان، ساده ترین، کارآمدتر و اثربخش ترین راه جلوگیری و کنترل عفونت را شستن دست پرسنل از یک بیمار به بیمار دیگر عنوان کرد.

 

رئیس کنگره شکل گیری سوش‌های جدید HIV و سل مقاوم و... را از جمله پیامدهای ناشی از مصرف نابجای آنتی بیوتیکها عنوان کرد که در عرصه نظام مراقبت چالش آفرین هستند.

 

به گفته زالی تشکیل مجموعه اپیدمیولوژیک کشور شمول در مورد آمار عفونت‌های بیمارستانی، شکل گیری آرایش ارگانیسمی(باکتریایی، ویروسی و قارچی) عفونت‌های بیمارستانی در عرصه استانی و ملی، تشکیل کمیته‌های آموزش، استقلال و اثربخشی بیشتر کمیته‌های عفونت بیمارستانی، بازسازی تجهیزات بیمارستانی، توجه به کمیته‌های عفونت بیمارستانی در نظام اعتباربخشی از دیگر راهبردهای پیشنهادی این کنگره برای سیاستگذاران است.

 

وی ضمن تقدیر از زحمات تمامی دست اندرکاران برگزاری این کنگره، ابراز امیدواری کرد این کنگره منجر به دستیابی به یک نظام ملی کنترل عفونت ملی کارآمد اثربخش را فراهم کند./ فارس

ارسال نظر