دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد پاکستان: توافق ایران و آمریکا، به معنای پایان سیاسی نتانیاهو است وزارت خارجه آمریکا: روبیو فردا راهی خاورمیانه می‌شود نیویورک تایمز: ترامپ خواستار تسلیم ایران برای پایان جنگ بود؛ اما آمریکا بود که تسلیم شد فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند

برگزاری دور جدید مشورت‌های سیاسی ایران و ترکیه در تهران

برگزاری دور جدید مشورت‌های سیاسی ایران و ترکیه در تهران در دور جدید مشورت‌های سیاسی ایران و ترکیه به ریاست معاونان وزرای خارجه درباره مبارزه با عوامل ناامنی در مرزها، همکاری در حوزه محیط زیست و مسأله آب و تقویت همکار‌ی‌های کنسولی و قضایی بحث و تبادل نظر شد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۵ - ۳۰ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 21
کد خبر: ۲۱۹۵۷۱

به گزارش راهبرد معاصر، دور جدید مشورت‌های سیاسی جمهوری اسلامی ایران و ترکیه به ریاست معاونان وزرای خارجه دو کشور روز چهارشنبه ۲۹ آذر ماه در تهران برگزار شد.

 

در این نشست که علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه و احمد ییلدیز معاون وزیر امور خارجه ترکیه ریاست هیأت‌های دو کشور را برعهده داشتند، موضوعات مختلف مورد علاقه دو طرف در حوزهای دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت.

 

راهکارهای افزایش تعاملات دو کشور و نیز گشایش دریچه‌های جدید در مسیر ارتقای مناسبات ایران و ترکیه در زمینه‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی، رسانه‌ای و علمی از جمله مباحث مورد گفت‌وگو در این نشست یک روزه بود.

 

در این نشست بحران در غزه و تداوم جنایات جنگی و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین در نوار غزه و کرانه باختری و ضرورت اتخاذ تدابیر موثر برای توقف این جنایات و کمک‌رسانی فوری و بدون قید و شرط، رفع محاصره ۱۶ ساله غزه و جلوگیری از کوچاندن مردم فلسطین در غزه مورد گفت‌وگو قرار گرفت.

 

علی باقری در این نشست با اشاره به حمایت همه‌جانبه آمریکا از رژیم صهیونیستی در تداوم جنایات علیه مردم غزه از یکسو و در مقابل شکل‌گیری جریان عمومی و فراگیر دولتی و مردمی جهانی در توقف نسل‌کشی در غزه از سوی دیگر، تصریح کرد: امروز جهان با رویارویی دو جبهه شر و خیر مواجه است و مسؤولیت دو کشور ایران و ترکیه در این صحنه بسیار مهم است.

 

باقری افزود: هیچ کس نمی‌تواند به‌ جای مردم فلسطین تصمیم بگیرد، لذا کشورهای اسلامی باید کمک کنند تا مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت خود رأسا تصمیم بگیرند.

 

احمد ییلدز معاون وزیر خارجه ترکیه نیز با بر شمردن تلاش‌ها و اقدامات کشورش برای توقف جنایات رژیم اسرائیل و کمک رسانی به مردم فلسطین، همکاری دو کشور در این عرصه را مهم و مطلوب توصیف کرد.

 

معاونان وزرای خارجه همچنین بر اهمیت تداوم رایزنی، همکاری و هم افزایی دو کشور در مسائل قفقاز و مقابله با حضور و ایفای نقش مخرب عوامل فرامنطقه‌ای تأکید کردند.

 

ارتقای همکاری‌های علمی، فرهنگی و رسانه‌ای و مبارزه با عوامل ناامنی در مرزها و مقابله با قاچاق مواد مخدر و کالاهای ممنوعه و همکاری در زمینه محیط زیست و مسأله آب و تقویت همکاری‌های کنسولی و قضایی دو کشور از موضوعات اصلی مورد بحث در بخش روابط دوجانبه بود.

 

دو طرف در پایان با اشاره به گستره و تنوع روابط دو کشور بر اهمیت برگزاری منظم نشست رایزنی‌های سیاسی و همچنین تقویت کمیته‌های کاری بین دستگاه‌های مختلف دو کشور تأکید کردند./ فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار