اعلام نرخ مصوب بلیط اتوبوس برای سفر‌های اربعین به مرز چذابه مبلغ و شرایط وام اربعین دانشجویی اعلام شد + جزئیات زمان شارژ کالابرگ الکترونیک دهک‌های چهارم تا هفتم اعلام شد شرایط خرید ارز اربعین در «بله» اعلام شد آخرین قیمت‌ها در بازار تجاری/ دلار توافقی چند شد؟ دادستان کل کشور: افزایش قیمت برنج در شرایط فعلی به هیچ‌عنوان قابل قبول نیست جزئیات دریافت تسهیلات مسکن کارگری واریز حقوق تیر بازنشستگان از فردا یکشنبه ۲۹ تیر خرید طلای آنلاین شرطی شد + جزئیات قیمت سکه امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / نیم سکه چند شد؟ قیمت طلا امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / طلای ۱۸ عیار چقدر افزایش داشت؟ عبور مصرف برق از ۸۰ هزار مگاوات / استان‌های پر مصرف کدام‌اند؟ قیمت روز خودرو‌های سایپا و ایران خودرو امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ + جدول قیمت سکه پارسیان، امروز ۲۸ تیر ۱۴۰۴ آبفا: ذخایر سد‌های تهران در پایین‌ترین وضعیت خود قرار دارد/ مجتمع‌های مسکونی چند طبقه، مخزن و پمپ نصب کنند

پیش بینی قیمت دلار ۲ دی ۱۴۰۲

قیمت دلار در هفته پایانی پاییز در کف کریدور ۵۰ هزار تومانی باز و در نهایت با همین قیمت بسته شد. پیش‌بینی کارشناسان اقتصادی روند نزولی کوتا‌ه‌مدتی است که بعد از آن احتمال جامپ حرکت دلار به سقف قیمتی بالاتر را می‌دهند. بانک مرکزی تا چه زمانی شرایط فریز ارزی را دارد؟
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۸ - ۰۱ دی ۱۴۰۲ - 2023 December 22
کد خبر: ۲۱۹۶۵۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ در هفته پایانی پاییز قیمت دلار با بازدهی منفی بسته شد. حرکت‌های کوچک قیمتی این اسکناس حکایت از روند خنثی اسکناس دلار را دارد.

کارشناسان اقتصادی الگوی یک ماه اخیر روند بازار ارز را مشابه سال‌های اخیر می‌دانند. قیمت اسکناس دلار با ارزش ذاتی آن که کارشناسان اقتصادی آن را کریدور ۶۰ هزار تومانی می‌دانند به ۱۵ تا ۲۰ درصد رسیده است. بنابراین تحلیلگران بازارهای مالی پس از کاهش قیمت دلار در کوتاه‌‌مدت، این اسکناس را آماده سقف‌زنی می‌دانند.

 در روزهای پایانی این هفته در گزارشی که پژوهشکده پولی و بانکی که ذیل بانک مرکزی فعالیت می‌کند، منتشر کرد اعلام شد گه حجم خالص دارایی‌هایی این نهاد پولی از ۶۸۲ همت در اسفند سال گذشته به نزدیکی ۴۹۳ همت در پایان تابستان سال جاری رسیده است.

خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی شامل ارز‌های کشورهای مختلف و دارایی‌هایی مانند ساختمان‌ها در خارج ازکشور هستند. برخی عمده علت این کاهش را در نتیجه دخالت بانک مرکزی در بازار ارز به منظور کنترل نرخ دلار می دانند. اینکه بانک مرکزی تا چه زمانی قادر خواهد بود با ارزپاشی، بازارهای مالی را کنترل کند و فنر فشرده دلار که بخش دولتی همواره آن را کتمان می‌کند رها شود، مشخص نیست. اما کارشناسان اقتصادی این جامپ ارزی را خیلی دور نمی‌دانند.


در همین راستا کارشناسان اقتصادی درباره محدوده‌ اختیاراتی که برای بانک مرکزی گذاشته شده، می‌گویند در گذشته حتی صحبت از استقلال کامل بانک مرکزی بود، اما اتفاقات و انتظاراتی که درباره تاثیر این اقدامات توقع می‌رفت، نیفتاد.

پیش از این تحلیلگران بازارهای مالی نسبت به شوک‌های بازدارنده مقطعی به واسطه فشار دولت به بانک مرکزی برای مهار تورم تاکید کرده بودند. آنها تمام این موضوعات را کوتاه‌مدت می‌دانند و می‌گویند باید انتظار آغاز صعود قیمت دلار را داشته باشیم.


بنابراین با توجه به اینکه صنایع بالادستی کشور خودشان را با دلارهای قیمت بالاتر وفق می‌دهند، بعید است کاهش دستوری قیمت دلار چاره‌ای اساسی برای شرایط کنونی اقتصاد باشد.

 گفتنی است از ۳۰ آبان تا ۳۰ آذر اسکناس دلار بازدهی منفی ۰.۳۰ درصدی داشته است. این اسکناس در مدت مشابه ماه گذشته با قیمت ۵۰ هزار و ۱۵۰ تومان معامله می‌شد و در یک ماه اخیر در کف کانال ۵۰ هزار تومانی در تلورانس قیمتی ۱۰۰ تا ۵۰۰ تومانی نوسان داشت.

با این وجود طی سه ماهه پاییز نیز اسکناس دلار، رشد بازدهی داشته است. دلار، اول مهر امسال با قیمت ۴۹ هزار و ۳۵۰ تومان معامله می‌شد، اما درست ۱۵ مهر و با شروع درگیری در منطقه خاورمیانه به کریدور ۵۰ هزار تومانی صعود کرد. در مدت یادشده دلار بازدهی ۱.۳۲ درصدی و رشد قیمتی ۶۵۰ تومانی داشته است.

کارشناسان اقتصادی برای هفته نخست زمستان احتمال برگشت قیمت این اسکناس به کف کانال ۴۷ و ۴۸ هزار تومانی را می‌دهند. همچنین آنها سقف فعلی قیمت این اسکناس را منطقه ۵۳ هزار و ۵۰۰ تا ۵۴ هزار تومانی می‌دانند./تجارت نیوز

ارسال نظر
آخرین اخبار