به گزارش راهبرد معاصر؛ امروز قیمت دلار با افزایش محدود ۲۰۰ تومانی با رقم ۵۰ هزار و ۲۰۰ تومان معامله شد. این اسکناس در حالی در رکود تقاضا و سیاستهای انقباضی بانک مرکزی گرفتار شده که معاملهگران مدعی هستند بازار آزاد و معاملات دلار کاملا بیرمق شده است.
در روز جاری موضوع جانبداری و حمایت روسیه از ادعای ارضی امارات در مورد جزایز سهگانه ایرانی مورد توجه معاملهگران بازار ارز قرار گرفت. حساسیت بازار ارز به این خبر از آنجا مهم است که ایران به درهم امارات وابستگی بالایی دارد و این موضوع میتواند در صورت افزایش اختلاف میان دو کشور، برای ایران که همواره با تحریمها دست و پنجه نرم میکند تبعات سوئی داشته باشد.
امروز بازار ارز همچون یک ماه گذشته رونق چندانی نداشت. معاملهگران این بازار رکود اقتصادی را گریبانگیر بازار ارز میدانند و میگویند برخلاف سالهای گذشته که با شروع تعطیلات کریسمس مسافرتهای خارجی زیاد و تقاضا برای دلار افزایش مییافت، اما امسال دست مردم بیشتر از همیشه خالی است.
بازیگران بازار ارز میگویند از اول دی که تعطیلات سال نو میلادی شروع میشود بازار حوالهها میخوابد و بازار راکدتر هم میشود و رکود بیشتری در بخش ارز به وجود میآورد.
در همین راستا کامبیز افسری فعال بازار ارز در خصوص ثبات قیمت دلار در ماههای گذشته به تجارتنیوز گفت: «تقاضا در بازار کم است، چون پول دست مردم نیست و شرایط رکودی عجیبی در کشور حاکم است. در بخش تجاری نیز کسب و کارها رونق ندارند و این عوامل روی بازار ارز تاثیر گذاشته است.»
وی به بودجه ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: «مشخص است در سال آینده فشار مالیاتی زیاد خواهد شد و سختگیریهای دولت افزایشی است. برای دولت نیز رونق اقتصادی و اشتغال اهمیت خاصی ندارد. همه اینها شرایط رکودی بدی در بازارها به وجود آورده است.»
این فعال بازار ارز با اشاره به اینکه عرضه دلار از طرف دولت زیاد نیست، اظهار داشت: «در بازار تقاضا پایین است، دلار کم است و رونقی در معاملات وجود ندارد. هزینهها به اندازهای گران است که مردم در معیشتشان ماندهاند؛ درآمدهای مردم دیگر به مسافرت و پسانداز نمیرسد.»
وی افزود: «روال بر این است که پساندازهای خرد به بازار یورو و دلار میآید و پولهای بزرگ به بازارهایی نظیر ملک سرازیر میشود. پولهای خرد دلار میخرند اما عملا با این گرانی پولی دست مردم نمیماند؛ هر چند بازار ملک و سایر بازارها نیز در رکود هستند. تجار و افرادی هم که دلار میخریدند فروشی ندارند که بخواهند برای جایگزینی دلار برنامهریزی کنند.»
افسری در خصوص پیشبینی قیمت دلار گفت: «فعلا بازار زوری برای روند دادن به قیمت دلار ندارد. باید ببینیم در آینده چه پیش میآید. در صورتی که اخبار مهمی روانه بازار شد شاید بتواند به بازار روند دهد.»
وی تاکید کرد: «در شرایط فعلی جنب و جوشی در بازار نمیبینم. ممکن است دلار تا کانال ۴۹ هزار و ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان نیز پایین بیاید، اما باز به کریدور بالاتر برمیگردد. تمایل بانک مرکزی نیز کف کانال ۵۰ هزار تومانی است.»
گفتنی است امروز قیمت دلار در بازارهای همسایه افزایش محدودی داشت. قیمت دلار هرات امروز افزایش ۴۰۰ تومانی داشت و با قیمت ۴۹ هزار و ۸۰۰ تومان معامله شد. دلار سلیمانیه نیز با قیمت ۵۰ هزار و ۳۰۰ تومان معامله شد و رشد ۲۰۰ تومانی داشت. درهم امارات با افزایش ۹۰ تومانی روی قیمت ۱۳ هزار و ۷۷۰ تومانی ایستاد./تجارت نیوز