آماده‌باش بی‌سابقه ارتش اسرائیل در جنوب سوریه عراقچی: ما جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم ابلاغ موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا از سوی پزشکیان ترامپ قانون جنجالی رمرزارز‌ها را امضا کرد توافق آتش‌بس در سویداء/ جزئیات مشارکت دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه الجولانی: مداخله اسرائیل، سوریه را وارد مرحله خطرناکی کرد ادعای ترامپ: توانایی‌های هسته‌ای ایران برای مدت طولانی نابود شده بقائی: مثل همیشه با مردم سوریه هستیم؛ با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم آخرین تحولات ناآرامی‌های سویداء / ۷۱۸ نفر کشته شده‌اند نیرو‌های الجولانی برای ورود به سویداء آماده می‌شوند دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی

موافقت کمیته روابط خارجی پارلمان ترکیه با عضویت سوئد در ناتو

کمیته روابط خارجی پارلمان ترکیه غروب سه شنبه با پیوستن سوئد به ناتو موافقت کرد، اقدامی که در صورت تصویب نهایی آنکارا را به دریافت جنگنده‌های جدید «اف-۱۶» نزدیک‌تر می‌کند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۰ - ۰۵ دی ۱۴۰۲ - 2023 December 26
کد خبر: ۲۲۰۴۵۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ کمیته روابط خارجی پارلمان ترکیه غروب سه شنبه با پیوستن سوئد به ناتو موافقت کرد و بدین ترتیب و تنها رای در مجمع عمومی برای اعطای یا رد موافقت کامل ترکیه باقی مانده است.

به گزارش خبرگزاری «آناتولی» قبل از رای گیری، «بوراک آکجاپار» معاون وزیر امور خارجه، روند عضویت سوئد در ناتو را به کمیته توضیح داد و قانونگذاران در مورد این پیشنهاد بحث کردند.

پیشتر، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه پروتکل الحاق سوئد به ناتو را امضا و به پارلمان ارائه کرد.

ترکیه اکتبر ۲۰۲۱ خرید ۲۰ میلیارد دلاری جنگنده اف-۱۶ ساخت شرکت «لاکهید مارتین» و ۸۰ کیت به‌روز رسانی برای هواپیما‌های جنگی موجود خود را به آمریکا سفارش داد. ارسال این جنگنده‌ها به دلیل خرید سامانه دفاع موشکی «اس-۴۰۰» ساخت روسیه از سوی ترکیه به تعویق افتاد. به دنبال این مسئله، ماجرای عضویت سوئد در ائتلاف ناتو به میان کشیده شد. هم مقام‌های ترکیه و هم دولت بایدن مرتبط بودن موافقت آنکارا با الحاق سوئد به ناتو با فروش اف-۱۶ را رد کرده‌اند.

به دنبال چراغ سبز کمیته روابط خارجی پارمان ترکیه به این مسئله، «توبیاس بیلستروم» وزیر خارجه سوئد از این خبر استقبال کرد و گفت: «ما از تصویب درخواست عضویت سوئد در ناتو در کمیته روابط خارجی ترکیه استقبال می‌کنیم. قدم بعدی رای گیری پارلمان در این مورد خواهد بود. ما مشتاقانه منتظر تبدیل شدن به یک عضو ناتو هستیم.»

فنلاند و سوئد هر دو کشور شمال اروپا و نزدیک یا هم مرز با روسیه پس از آغاز جنگ مسکو علیه اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، برای عضویت در ناتو درخواست دادند.

ترکیه عضویت فنلاند در این ائتلاف را در ماه مارس تایید کرد، اما گفت که منتظر است سوئد به یادداشت سه جانبه ژوئن ۲۰۲۲ برای رسیدگی به نگرانی‌های امنیتی آنکارا پایبند باشد.

هر عضو جدید ناتو باید توسط همه اعضای فعلی تایید شود، از جمله ترکیه که بیش از ۷۰ سال عضو این ائتلاف بوده و دومین ارتش بزرگ خود را دارد.

مجارستان به جز ترکیه تنها عضو ناتو است که هنوز پیشنهاد سوئد برای پیوستن به این ناتو را تایید نکرده است. / آناتولی

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار