اهداف سفر سرلشکری باقری به چین-راهبرد معاصر
وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل
رسانه های چینی بررسی کردند؛

اهداف سفر سرلشکری باقری به چین

رسانه های چینی در گزارش های متعددی به بررسی اهداف سفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به چین پرداخته و آن را در راستای تقویت مناسبات نظامی دو طرف ارزیابی نموده اند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۴ - ۲۱ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 12
کد خبر: ۲۲۰۶۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان در سفری قابل توجه و در راستای تقویت مناسبات میان ایران و چین و در بازه ای که هر دو کشور تحت شدیدترین فشارهای ایالات متحده آمریکا قرار گرفته اند به چین سفر نموده است.

 

ایشان در سفر به جمهوری خلق چین علاوه بر دیدار با «لی زوا چنگ» رئیس ستاد ارتش و عضو کمیسیون مرکزی نظامی جمهوری خلق چین با مقامات عالی رتبه نیز دیدار و گفت‌وگو نموده است.

 

یکی از مهمترین تحولات معاصر در همکاری های دوجانبه ایران و چین امضای تفاهم نامه دفاعی و نظامی در سال ۲۰۱۶ میلادی در تهران بود بر همین اساس سپهبد چانگ وانگ چون وزیر دفاع وقت چین امضای این تفاهم نامه را مهم و تحکیم بخش روابط دو کشور خواند.

 

تشکیل کمیسیون مشترک نظامی ایران و چین در دستور سفر آتی سردار باقری به چین است مقامات ایران و چین باور دارند که همکاری‌های دوجانبه به تحکیم صلح و امنیت پایدار در منطقه منجر می شود.

 

سفر سردار باقری به پکن در شرایط کنونی منطقه و جهان حامل پیام روشنی برای جامعه جهانی است و تاکیدی است بر این که دو کشور دارای روابط عمیق و گسترده و همه جانبه مبتنی بر اعتماد متقابل و درک منافع ملی هستند و همواره بر حمایت از یکدیگر در عرصه های مختلف تاکید دارند. از همین رو سفر یاد شده با تحلیل های متعددی از سوی رسانه های چینی همراه بوده است.

 

تارنمای «بایجیا» چین هم در گزارشی نوشته است سرلشکر باقری روز چهارشنبه در بدو ورود به چین در فرودگاه پکن مورد استقبال گرم مقام های ارتش چین و وزارت دفاع این کشور قرار گرفت.

 

گزارش حاکی است سفر مقام بلند پایه نظامی ایران و هیات همراه او به چین برای سه روز انجام می شود و او در این مدت با شماری از مقام های بلند پایه سیاسی و نظامی گفت و گو می کند.

 

تارنمای «جونگ گوانگ »چین هم در گزارشی آورده است  چهارشنبه شب طی مراسمی از سوی وزارت دفاع چین از سردار باقری و هیات همراه او به گرمی استقبال شده است.

 

بنا به این گزارش او قرار است با شماری از مقام های ارشد سیاسی و نظامی این کشور دیدار کند سفری که به دعوت «لی زوا چنگ» رییس ستاد کل ارتش و اداره کل کمیسیون مرکزی چین انجام شده است.

 

این رسانه چینی گزارش کرده است انتظار می رود طرفین گفت و گوهای مهمی درباره مسایل منطقه ای، همکاری های دو کشور و تقویت مناسبات دفاعی و نظامی ایران و چین داشته باشند.

 

بخش چینی شینهوا خبرگزاری رسمی چین با اشاره به دیدار سردار باقری با «شو چی لیانگ» معاون کمیسیون مرکزی نظامی چین از قول این مقام بلند پایه آورده است چین همیشه به روابط با ایران اهمیت می دهد و مایل به تقویت ارتباطات و همکاری ها با تهران و گسترش آن در عرصه های مختلف است و می خواهد در زمینه های امنیتی و صلح و ثبات منطقه ای با ایران همکاری های سازنده ای داشته باشد.

 

وی گفت که ارتش چین به همکاری با نیروهای مسلح ایران اهمیت می دهد و آماده تلاش های مشترک برای افزایش دید و بازدیدهای بلند پایه و تقویت همکاری ها و تعاملات و تبادلات نظامی برای پیشبرد مناسبات است.

 

بنا به همین گزارش سردار باقری نیز فرا رسیدن هفتادمین سالگرد تاسیس چین نو را تبریک گفت و ارتقای سطح روابط به راهبردی مشارکتی را مورد اهتمام قرار داد و گفت که ایران به دنبال گسترش همکاری های نظامی با چین و ارتقای سطح آن و بالا بردن آن به مرحله ای جدید است.

 

او گفت که ایران آماده همکاری های بیشتر در همه زمینه ها از جمله نظامی است و می خواهد ارتش های دو کشور برای حراست از امنیت و صلح منطقه ای همکاری سازنده داشته باشند و این برای هر دو کشور و دو ملت مهم است.

 

تارنمای «دی وورلد» چین هم گزارش کرده است ایران و چین دارای روابط بسیار گرم و صمیمانه در بخش های انرژی، اقتصادی، تجاری و دیپلماتیک هستند و در سال های اخیر روابط دفاعی آنها نیز بسرعت توسعه یافته است.

 

گزارش می افزاید دو کشور در سال ۲۰۱۶ میلادی توافقنامه ای را برای گسترش همکاری های نظامی و دفاعی امضا کردند.

 

بنا به نوشته این رسانه چین هدف از امضای این توافقنامه برگزاری دوره های آموزشی، تقویت تبادلات نظامی، تبادل تجربیات دفاعی، مبارزه با تروریسم و همکاری های امنیتی است.

 

گزارش تارنمای بایدو چین نیز حاکی است که سردار باقری دیداری با «شو چی لیانگ» معاون کمیسیون مرکزی نظامی (معاون فرماندهی کل قوا) در چین داشته است.

 

بنا به این گزارش، شو به مهمان ایرانی خود گفت که ما سالیان متمادی دارای روابط دوستانه بوده ایم و تاریخی از مناسبات قوی داریم تحت رهبری دو کشور مناسبات مشارکتی راهبردی بین ایران و چین بسرعت و به شکل پایدار توسعه یافته است.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده