غریب‌آبادی: به هر قطعنامه‌ای علیه ایران در آژانس پاسخ می‌دهیم ناو هواپیمابر فورد آمریکا وارد دریای کارائیب شد رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: باید برای اشغال آن سوی خط زرد آماده باشیم تاریخ اعلام نتایج نهایی انتخابات عراق گفت‌وگوی عراقچی و دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس مادورو: آمریکا قصد بمباران ونزوئلا را دارد بیانیه فرماندهی سنتکام درباره توقیف نفتکش متخلف توسط سپاه پاسداران اظهارات جدید نتانیاهو درباره تشکیل کشور فلسطین نبرد سنگین نیرو‌های جولانی و قسد در حومه الرقه سخنگوی دولت: جمهوری اسلامی از سوی میانجی‌گران پیام‌هایی دریافت کرده جزئیات دیدار معاون سیاسی رئیس مجلس لبنان با لاریجانی جزئیات گفت‌وگوی پوتین و نتانیاهو درباره برنامه هسته‌ای ایران رأی‌گیری پیش‌نویس قطعنامه آمریکا درباره غزه در شورای امنیت رئیس جمهور لبنان: از اسرائیل به شورای امنیت شکایت می‌کنیم بلومبرگ: غرب دستورالعمل جدیدی برای نظارت بازرسان آژانس در ایران تهیه می‌کند

شناور انگلیسی از آب‌های گویان خارج شد

وزیر دفاع ونزوئلا اعلام کرد: بعضی از نیرو‌هایی که این کشور در پاسخ به ورود یک کشتی جنگی انگلیسی به آب‌های گویان به منطقه اعزام کرده بود، به پایگاه‌های خود باز می‌گردند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۵ - ۱۱ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 01
کد خبر: ۲۲۱۴۹۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ وزیر دفاع ونزوئلا در بیانیه‌ای در فضای مجازی اعلام کرد: باتوجه به خروج کشتی انگلیسی «اچ. ام. اس. ترنت» از آب‌های مورد مناقشه، نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری و فرمانده کل قوای ونزوئلا دستور داد تا بخشی از نیرو‌های هوایی و دریایی به پایگاه‌های خود بازگردند.

گویان که در شرق ونزوئلا واقع شده، در گذشته مستعمره بریتانیا بود.

دولت این کشور و ونزوئلا بر سر مالکیت جزایر «اسکیبو» درگیری دارند و در روز جمعه یک کشتی جنگی انگلیسی در همین رابطه وارد آب‌های گویان شده بود. در پاسخ به این اقدام انگلیس، مادورو دستور داد که نیرو‌های مسلح ونزوئلا آرایش دفاعی به خود بگیرند.

وزیر دفاع ونزودلا در بیانیه تازه خود با بیان اینکه برخی از نیرو‌های اعزام‌شده به پایگاه‌های خود باز می‌گردند، تصریح کرد که نیرو‌های مسلح ونزوئلا همچنان برای هر نوع اقدام تحریک‌آمیز احتمالی در منطقه هوشیار خواهند بود.

گویان که برای بالغ بر چند دهه این منطقه را کنترل کرده، می‌گوید توافق اولیه مربوط به آن به لحاظ قانونی الزام‌آور بوده و دیوان دادگستری بین‌المللی باید درباره این مناقشه تصمیم بگیرد.

این مناقشه که قدمتی دیرینه دارد، اخیراً در پی کشف نفت در گویان بار دیگر بالا گرفت. ونزوئلا پیش از این اعلام کرد که شهروندانش در یک همه‌پرسی در سوم دسامبر، خواستار پیوستن اسکیبو به خاک ونزوئلا شده‌اند.

رهبران گویان و ونزوئلا اخیراً در یک نشست پرالتهاب متعهد شدند که از تهدید یا زور علیه دیگری استفاده نکنند؛ اما نتوانستند برای این مناقشه راهکاری بیابند.

مادورو پیش‌تر اظهار کرده بود که استقرار ناو انگلیسی در آب‌های گویان ناقض توافق نیم‌بند بین ونزوئلا و گویان است. او به ارتش ونزوئلا دستور داد تا در پاسخ به حضور کشتی انگلیسی، در نزدیکی این مورد مناقشه مانور نظامی برگزاری کنند. / ایرنا

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار