سخنگوی دولت: کالابرگ برای خرید پفک داده نمی‌شود/ ماجرای سوال و جواب خانم سخنگو و یک خبرنگار درباره قیمت پفک و مبلغ کالابرگ دریادار سیاری: ناو‌های آمریکایی از ترس موشک‌های ایرانی به هند جنوبی فرار کردند/ چه کسی باور می‌کند آمریکا فقط ۸ کشته داشته باشد؟! نامه رهبر انقلاب به برادرشان سیدمصطفی در سال ۱۳۶۵ + عکس روایت مادر شهید زهرا حدادعادل از شهید بشری خامنه‌ای: بعد از اسباب‌کشی، دیوار به دیوار پدر، زندگش‌اش را وقف آقا کرد/می‌دانستند اگر آقا را بزنند... فرمانده قرارگاه خاتم: نیرو‌های مسلح آماده پاسخ ویرانگر به هر تهدیدی هستند پزشکیان به سه نفر حکم مسئولیت داد حمید رسایی راهی زندان اوین شد رهبر انقلاب: آمادگی بیش از ۳۰ میلیون جان‌فدا آوردگاهی برای اعتلای نام ایران است «مژده هاشمی بازرگان» محکوم به جاسوسی، کارمند هلال احمر بود؟ همسر حدادعادل: پوتین به یکی از مسئولان ما گفته بود شما قدر رهبری را نمی‌دانید؛ گفتم تمام سخنرانی‌های ایشان را برای من ضبط و ترجمه کنند شکار زهپاد آمریکا در تنگه هرمز | Remus ۶۰۰ دومین غنیمت سپاه از آمریکا + فیلم توئیت قالیباف درباره ادعا‌های آمریکا و تردد از تنگه هرمز؛ یک دستگاه چاپ دلار رایگان در تنگه هرمز گذاشته‌اند؛ بفرمایید بروید بردارید! واکنش پزشکیان به حواشی استخاره روز بازگشایی مدارس: آیه‌ای درباره صبر آمد/ همه تصور کردند بد آمده، اما خیلی خوب بود ماجرای حبس حمید رسایی چیست؟ | حکم ۱۰ ماه زندان حمید رسایی نماینده تهران اجرا می‌شود؟ هجوم اتباع افغانستانی به مرز خراسان‌رضوی صحت دارد؟

تصویب کلیات طرح جامع توسعه مکران+ جزئیات

تصویب کلیات طرح جامع توسعه مکران+ جزئیات معاون اول رئیس جمهور گفت: ایجاد ۲۷ شهر و نقطه جدید ساحلی از مهمترین برنامه‌های دولت سیزدهم برای فعالسازی اقتصاد دریامحور است که از این تعداد حدود ۱۰ شهر در منطقه مکران قرار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۱ - ۱۲ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 02
کد خبر: ۲۲۱۶۱۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ در چهارمین جلسه شورای توسعه سواحل مکران که صبح امروز (سه‌شنبه) به ریاست محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد،‌ طرح جامع و برنامه توسعه منطقه مکران مورد بحث و بررسی قرار گرفت و کلیات آن به تصویب رسید.

 

مخبر در این جلسه مکران را منطقه فرصت‌ها خواند و برنامه‌ریزی برای توسعه این منطقه با محوریت و فعال کردن مردم طبق یک نقشه و سند آمایش سرزمینی بر اساس اسناد بالادستی را ضروری خواند.


وی تاکید کرد: ایجاد 27 شهر و نقطه جدید ساحلی از مهمترین برنامه‌های دولت سیزدهم برای فعالسازی اقتصاد دریامحور است که از این تعداد حدود 10 شهر در منطقه مکران قرار دارد و می‌تواند بستر مناسبی را برای سرمایه‌گذاری توسط شرکت‌های داخلی و خارجی فراهم آورد.

 

در این جلسه که وزرای نفت،‌ جهاد کشاورزی،‌ نیرو و راه و شهرسازی،‌ دبیر هیات دولت،‌ معاون حقوقی رئیس جمهور،‌ دبیر شورای توسعه سواحل مکران و نمایندگان دستگاه های ذیربط اجرایی و دولتی حضور داشتند،‌ گزارشی از طرح جامع و برنامه توسعه 5 ساله مکران ارائه شد.

 

طبق این گزارش توسعه منطقه مکران با دیدگاه آبادسازی سواحل،‌ توسعه دریامحور و نگاه راهبردی به مناطق دریایی دیده شده است که این طرح 5 ساله توسعه براساس بررسی اسناد فرادستی همانند طرح آمایش سرزمین،‌ طرح آمایش استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان، ‌طرح توسعه و عمران منطقه ساحلی مکران و سند طرح جامع مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی ایران تهیه شده است.

 

بر این اساس بارگیری و انتقال 15 میلیون تن کالا در سال در مسیر کریدورهای بین المللی،‌ گسترش سکونتگاه‌ها و شهرهای موجود و ایجاد شهرهای جدید به میزان 2 میلیون و پانصد هزار نفر، گسترش زیرساخت‌های فرهنگی و آموزشی،‌ تولید و انتقال 17 هزار مگاوات برق،‌ تامین و انتقال 3 میلیون متر مکعب آب شرب کشاورزی و صنعتی،‌ ایجاد 4050 تخت درمانی و ایجاد 5 منطقه پیشران اقتصادی در سواحل و توسعه صنایع نفت و گاز و پتروشیمی‌،‌ معدنی و گردشگری،‌ شیلات و کشاورزی،‌ کشتی‌سازی و پشتیبانی بندری،‌ صنایع الکترونیک و حمل و نقل از جمله اهداف برنامه 5 ساله سواحل مکران است.

 

طرح توسعه سواحل مکران در این جلسه پس از بحث و بررسی در کلیات مورد تصویب قرار گرفت و مقرر شد دستگاه‌های ذیربط نظرات اصلاحی خود را ظرف دو هفته آینده اعلام نمایند و این سند در کمیته‌ای با حضور مقامات تعیین شده نهایی و سپس ابلاغ شود.

 

همچنین در این جلسه مقرر شد برای توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل در پس کرانه با محوریت ساخت بزرگراه و محور ساحلی،‌ توسعه فرودگاه‌ها و تکمیل خطوط ریلی خصوصا خط ریلی چابهار ـ زاهدان برای اتصال به شبکه ریلی کشور تسریع صورت پذیرد./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار