قد و وزن کودکان چقدر باید باشد؟-راهبرد معاصر
پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول دستگیری اراذل و اوباش مسلح شرق تهران اساسنامه نهضت سوادآموزی تغییر کرد؟ پرداخت بیش از ۲۹۵ هزار فقره تسهیلات به بازنشستگان کشوری اولین تصاویر از تیراندازی به یک اتوبوس مسافربری زاهدان + واکنش فوری یک مقام ارشد پلیس رئیس سازمان نظام پزشکی: اتحاد بین طب سنتی و مدرن منافع برخی را به خطر می‌اندازد دستور جدید وزیر علوم به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور

قد و وزن کودکان چقدر باید باشد؟

عضو فرهنگستان علوم پزشکی درباره وزن و قد طبیعی کودکان در برخی سنین توضیحاتی ارائه داد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - ۱۲ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 02
کد خبر: ۲۲۱۶۲۲

به گزارش راهبرد معاصر، مجید حاجی‌فرجی، استاد تغذیه و عضو فرهنگستان علوم پزشکی با طرح این پرسش که وزن مناسب برای یک دانش‌آموز چقدر باید باشد؟،‌گفت: وقتی از وزن صحبت می‌کنیم به ویژه کودکان تا سن 12 سالگی این به قد، وزن، جنس و سن آنها بستگی دارد.

 

وی ادامه داد: منحنی‌هایی داریم که بر اساس گستره وزن و قد فرد سنجیده می‌شوند. بسیاری می‌گویند فرزندان ما قد کوتاهی دارند؛ در حالی که ما می‌پرسیم سن پدر و مادر چقدر است. وزن و قد فرزندشان هنگام تولد تا دو سالگی و تا 5 سالگی محاسبه می‌شود و روی منحنی قرار می‌گیرد و بر اساس آن مشخص می‌کنیم که آیا قد این کودک مناسب است یا خیر.

 

عضو فرهنگستان علوم پزشکی متذکر شد: گاهی به دلیل بدخوری‌ها کودک دچار افت وزنی و قدی می‌شود و تأخیر رشد به دنبال دارد. اگر بخواهیم وزن کودکان را در سن مختلف بیان کنیم به این شکل است که اگر 7 سالگی کودک را مثال بزنیم باید قد این کودکان 101 تا 1 متر و 20 سانتی‌متر باشد؛ البته متوسط قدی 1 متر و 20 سانتی‌متر خوب است؛ ضمن اینکه وزن این کودکان باید 20 تا 25 کیلوگرم باشد و از 25 کیلو به بالا به عنوان اضافه وزن قلمداد می‌شود.

 

حاجی‌فرجی خاطرنشان کرد: اگر بر روی صدک (میزان سنجش) 70 تا 80 درصد باشد کودک چاقی و پروزنی دارد و اگر این عدد زیر 25 درصد و به ویژه زیر 10 درصد باشد کودک دچار اختلال رشد است و باید زیر نظر متخصص تغذیه قرار گیرد.

 

وی ابراز کرد: پسران تا سن 13، 14 سالگی رشدشان به حداکثر می‌رسد و دخترها نیز تا سن 12 سالگی رشد صعودی دارند؛ در نتیجه باید در این دوران حداکثر رشد را داشته باشند؛ چراکه اگر صفحات رشد بسته شود سرعت قدی بسیار پایین خواهد آمد؛ به طوری که تا 18 سالگی شاید 3 تا 4 سانت بیشتر رشد نکنند.

 

حاجی‌فرجی استاد تغذیه و عضو فرهنگستان علوم پزشکی اضافه کرد: برای پسران از 14 سالگی تمام به بعد این اتفاق می‌افتد./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار