رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران سکو‌های مبادله رمزارز اعلام شد پیمان پولی میان ایران و روسیه عملیاتی شد

تغییر واحد پول کشور از ریال به تومان از کی عملیاتی می‌شود؟

تغییر واحد پول کشور از ریال به تومان نیازمند تصویب مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان است به احتمال زیاد تا ۱۴۰۰ عملیاتی می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۰ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 14
کد خبر: ۲۲۲۶۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ بعد از ۱۲ سال (۱۳۸۶) که برای نخستین بار ایده حذف صفر از پول ملی و تعیین واحد پولی جدید می‌گذرد، در سال ۱۳۹۸ دولت عزم خود را برای اجرایی کردن این طرح جزم کرده است. اواخر فروردین ماه امسال، دفتر هیأت دولت با انتشار متن لایحه پیشنهادی بانک مرکزی برای حذف چهار صفر از پول ملی و تبدیل ریال به تومان، از بررسی این پیشنهاد در کمیسیون اقتصادی دولت خبر داد و پس از گذشت حدود سه و نیم ماه، این لایحه روی میز هیأت وزیران قرار گرفت و به تصویب رسید.

 

حمید گرمابی عضو کمسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح "حذف صفر از پول ملی" گفت: این موضوع از دهه ۸۰ مطرح شد، اما جمع بندی مطالعات در این دهه نشان می دهد که داشتن یک واحد پول قدرتمند در ابتدا نیازمند اصلاحات اساسی در نظام پولی کشور به ویژه اقدام در جهت کنترل تورم است.

 

او افزود: این طرح سال‌هاست که در محافل اقتصادی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد و موافقان و مخالفانی دارد که هر یک بر مزایا و معایب خاص آن تأکید دارند.

 

گرمابی با اشاره به اینکه سرعت رشد نقدینگی در اقتصاد ایران به نسبت رشد اقتصادی و تولیدی به شدت بالاست، افزود: میانگین رشد نقدینگی حدود ۳۰ درصد است درحالی که متوسط رشد اقتصادی کشور طی چهار دهه گذشته ۴ درصد است.

 

عضو کمسیون صنایع مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: هم اکنون این طرح را مجلس شورای اسلامی باید مصوب و پس از تائید شورای نگهبان برای اجرای آن به مجلس ارائه کند.

 

او گفت: در شرایط فعلی با توجه به کاهش ارزش پول ملی، برای سهولت در عملیات حسابداری و انجام مبادلات اقتصادی باید موضوع حذف ۴ صفر از پول ملی لحاظ شود و هم اکنون زمان مناسبی برای حذف ۴ صفر از پول ملی است.

 

گرمابی بیان کرد: حذف صفر از پول ملی باعث افزایش جایگاه پول ملی در حوزه بین‌المللی خواهد شد. به طور مثال در این حالت یک دلار آمریکا به جای ۱۰ هزار ریال، ۱۰ ریال معامله می‌شود. این در واقع همان ارزش اسمی پولی ملی است.

 

او تصریح کرد: در واقع تغییر واحد پول کشور از ریال به تومان نیازمند تصویب مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان است و این طرح نهایتا ۲ سال زمان بر بوده و قرار است در سال ۱۴۰۰ این طرح اجرایی شود.

 

عضو کمسیون صنایع مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با اجرای طرح حذف ۴ صفر از پول ملی ضمن تسهیل و بازیابی نقش ابزار‌های پرداخت نقد در تبادلات پولی داخلی و کاهش هزینه‌های چاپ و نشر اسکناس و مسکوک، کارآمدی نظام پولی جدید طی سال‌های آتی استمرار یافته و نرخ برابری واحد پول ملی با ارز‌های جهان در کوتاه‌مدت آثار روانی مثبتی به‌همراه خواهد داشت.

 

گرمابی گفت: حذف ۴ صفر از پول ملی تغییری در شرایط اقتصادی همانند شرایط تورمی، رکودی و قدرت خرید مردم نمی‌گذارد و فقط ساده سازی اعداد صورت می‌گیرد و من با این طرح موافقم هستم .

 

او بیان کرد: این اقدامات پیش شرط بسیاری از اقدامات اصلاحی به شمار می‌روند و تا زمانی که در مورد آن‌ها فکری نشود نمی‌توان به موفقیت هر نوع اصلاحاتی امیدوار بود.

ارسال نظر