اشتباه مترجم هشدار حمله هوایی را بصدا درآورد-راهبرد معاصر

اشتباه مترجم هشدار حمله هوایی را بصدا درآورد

در حالی که تنها دو روز تا انتخابات ریاست جمهوری تایوان باقی مانده، پرتاب ماهواره چین بر فراز این جزیره و اشتباه در ترجمه واژه ماهواره، باعث به صدا درآمدن اشتباهی هشدار حمله هوایی شد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۶ - ۲۰ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 10
کد خبر: ۲۲۲۸۱۸

به گزارش راهبرد معاصر، در حالی که تنها دو روز تا انتخابات ریاست جمهوری تایوان باقی مانده، پرتاب یک فروند ماهواره بر فراز حریم هوایی جنوبی تایوان توسط چین و اشتباه ترجمه‌ای وزارت دفاع تایوان، باعث به صدا درآمدن اشتباهی هشدار حمله هوایی در این جزیره شد.

 

دفتر ریاست جمهوری تایوان اعلام کرد پرتاب این ماهواره را که راکت آن بر فراز جنوب تایوان پرواز کرده، تلاشی برای دخالت در انتخابات پیش رو تلقی نمی کند، اما حزب مخالف اصلی کشور این پرسش را مطرح کرده که چرا این هشدار به اشتباه صادر شده است.

 

در پی پرتاب راکتی حامل یک ماهواره علمی بر فراز جنوب تایوان در ارتفاع بالاتر از 500 کیلومتری از زمین، دولت تایوان اشتباها هشدار حمله هوایی را صادر کرد. وزارت دفاع سپس برای آنکه به اشتباه کلمه «ماهواره» در زبان انگلیسی را «موشک» ترجمه کرد و به همین دلیل هشدار حمله هوایی را صادر کرده بود، عذرخواهی کرد.

 

در پی پرتاب این ماهواره، طوفان سیاسی عظیمی درباره انگیزه پکن از این اقدام در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این کشور به راه افتاده است.

 

دفتر ریاست جمهوری تایوان تاکید کرد که پرتاب این ماهواره را با انگیزه سیاسی و به منظور دخالت در انتخابات پیش رو نمی داند.

 

این در حالی است که مقامات تایوان پیشتر پکن را به تلاش برای دخالت در انتخابات از طریق نظامی، سیاسی، اقتصادی و یا روش های دیگر متهم کرده است. اما پکن همواره این اتهامات را رد و آنها را حقه های کثیف خوانده است.

 

این در حالی است که انتخابات ریاست جمهوری و پارلمان تایوان در تاریخ 13 ژانویه 2024 برگزار می شود در حالی که چین همواره این جزیره را جزو سرزمین مادری چین می داند و همیشه مخالفت خود را با استقلال آن اعلام کرده است.

 

چین همواره ادعا می‌کند که تایوان باید تحت حاکمیت این کشور باشد و از سه سال گذشته تاکنون با انجام عملیات‌های نظامی در نزدیکی این جزیره تلاش کرده است تایوان را تحت سلطه خود درآورد، اما دولت تایوان همواره اعلام کرده است که خود حاکمیت مستقل دارد و مردم این کشور خود باید برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند.

 

آمریکا در سال 1979 درحالی که رسماً روابط دیپلماتیک با دولت چین برقرار کرد، روابط با تایوان را کنار گذاشت. درحالی که آمریکا بر سیاست "چین واحد" تأکید دارد، ادعای حاکمیت چین بر تایوان را تأیید نمی‌کند و حامی نظامی کلیدی تایپه باقی مانده است.

 

در همین حال پکن بارها از واشنگتن به عنوان بزرگترین تامین کننده تسلیحاتی تایوان خواسته تا به منظور کاهش تنش های فیمابین، از فروش و ارسال سلاح به این جزیره خودداری کند.

 

در همین حال سخنگوی وزارت خارجه چین اعلام کرد این کشور قصد دارد پنج شرکت نظامی آمریکایی را به دلیل فروش سلاح به تایوان تحریم کند.

 

اما وزارت خارجه آمریکا ماه گذشته با فروش 300 میلیون دلار تجهیزات نظامی به تایوان برای کمک به نگهداری سیستم های اطلاعاتی تاکتیکی این کشور موافقت کرد./ تسنیم

ارسال نظر