چه موادی را نباید زائران اربعین همراه خود داشته باشند؟

رئیس مبارزه با موادمخدر به تشریح حمل موادی پرداخت که زائران اربعین نباید با خود به همراه داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۳ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 15
کد خبر: ۲۲۳۳۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ سردار محمد مسعود زاهدیان در آستانه فرارسیدن اربعین حسینی(ع) ضمن هشدار به زائران ایرانی که به کشور عراق سفر می‌کنند، اظهار کرد: حمل و مصرف هرگونه مواد مخدر سنتی و روانگردان (تریاک، شیشه، هروئین، گل، ماری‌جوانا و سایر موادمخدر) در عراق ممنوع است و در صورت کشف برای زائر پرونده قضایی تشکیل و از ادامه سفر وی ممانعت می‌شود.

 

رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر افزود: پلیس کشور عراق طبق قوانین خود با متهمان حمل موادمخدر و روانگردان برخورد می‌کند، با توجه به شرایط خاص کشور عراق، شرایط نگهداری مجرمان در زندانهای این کشور نامطلوب است.

 

وی تصریح کرد: پلیس مبارزه با موادمخدر در تمام فرودگاه‌های کشور، پایانه ها و مرزهای خروجی کشور حضور فعال دارد و با بهره‌گیری از سگهای موادیاب و مأموران زبده به طور دقیق به رصد و بازرسی وسایل همراه زائران می‌پردازد و از خروج موادمخدر به سختی جلوگیری می‌شود.

 

این مقام انتظامی از افرادی که به عراق سفر می‌کنند خواست از جاسازی موادمخدر به هر روشی برای همراه بردن، پرهیز کنند و گفت: چراکه پلیس مبارزه با موادمخدر برای حفظ عزت و شأن شهروندان ایرانی و جلوگیری از دستگیری آنها در کشور عراق در تمام طول سال و مخصوصاً ایام اربعین حسینی (ع) تمام توان خود را برای پیشگیری از این امر به کار خواهد بست.

 

زاهدیان ادامه داد: همراه داشتن قرصهای دیازپام، فلورازپام، کلونازپام، اگزاز پام، لورازپام، کدئین، متادون و ترامادول بر اساس قوانین داخلی کشر عراق نیز جرم محسوب می‌شود.

 

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر یادآور شد: به استناد ماده 17 اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر مصوبه 1389/5/9 مجمع تشخیص مصلحت نظام اگر از زائری انواع موادمخدر یا روانگردان به هر میزان کشف شود ضمن جلوگیری از ادامه سفر و توقیف گذرنامه فرد خاطی، در مرحله نخست به مدت یک تا پنج سال و در مرحله دوم پنج تا 15 سال از کشور ممنوع‌الخروج می‌شود و بر اساس قانون مبارزه با موادمخدر کشور عراق، هرکس در حوزه موادمخدر سنتی و صنعتی اعم از خرید، فروش و مصرف دستگیر شود مجازات خواهد شد و جزای آن از یک تا سه سال حبس و جریمه نقدی آن از 15 میلیون تا 30 میلیون تومان خواهد بود.

 

وی با اشاره به ممنوعیت حمل هرگونه داروهای گیاهی مانند شیرین‌بیان که شباهت زیادی به موادمخدر دارند، خاطرنشان کرد: یکی از شگردهای قاچاقچیان انتقال موادمخدر توسط افراد ناآگاه است بنابراین هموطنان عزیز به هیچ عنوان باری را به صورت امانت برای انتقال و تحویل به افراد ثالث از کسی قبول نکنند.

 

این مقام انتظامی ادامه داد: زائران دقت کنند قبل و بعد از گیت بازرسی پلیس، وسایل و کیف دیگران را به دلیل شباهت به اشتباه برندارند.

 

زاهدیان از زائرانی که احتیاج به مصرف داروهای خاص دارند، خواست، مراتب را قبل از حضور در مرزها با پزشک هماهنگ کنند و تأییدیه مربوطه را به همراه داشته باشند.

 

رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر تأکید کرد: با توجه به توصیه‌های ارائه شده، چنانچه زائری با خود موادمخدر یا قرصهای روانگردان همراه داشته باشد، پیش از رسیدن به مرز آنها را معدوم کند که در صورت کشف توسط پلیس در گیتهای بازرسی از ادامه سفر وی جلوگیری می‌شود.

 

منبع: تسنیم

 

ارسال نظر