بهره برداری از نخستین موزه پتروشیمی در بندر امام خمینی (ره)-راهبرد معاصر

بهره برداری از نخستین موزه پتروشیمی در بندر امام خمینی (ره)

نخستین موزه پتروشیمی کشور در پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) روز سه‌شنبه با حضور مرتضی شاهمیرزایی، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به بهره‌برداری رسید.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۲ - ۲۶ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 16
کد خبر: ۲۲۳۶۹۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ مدیر طرح موزه پتروشیمی بندر امام خمینی روز سه‌شنبه با تشریح روند شکل‌گیری پتروشیمی بندر امام‌خمینی (ره) و تاریخچه آن از سال ۱۳۴۷ تاکنون اظهار کرد: سال گذشته شکل‌گیری این موزه آغاز شد و پیش از این در ایران موزه پتروشیمی وجود نداشت.

جلیل نوذری با بیان اینکه بر اساس مطالعات صورت گرفته موزه به چهار بخش تقسیم‌بندی شده است توضیح داد: بخش نخست موزه شامل محل نمایش اشیایی است که قطعات تاریخی را شامل می‌شود.

 به گفته مدیر طرح موزه پتروشیمی بندر امام خمینی(ره)، حدود چهار هزار قطعه جمع‌آوری شده که عمده این آثار در مخزن موزه نگهداری می‌شوند.

وی با بیان اینکه بخش دوم موره مرکز اسناد و عکس موزه است ادامه داد: عکس‌های چاپی از سال ۴۷ تا ۸۵، حدود ۱۸ هزار عکس در این بخش جمع‌آوری شده است و هر کدام سندی هستند که تاریخ را روایت می‌کنند.

نوذری گفت: بخش سوم موزه کتابخانه تخصصی است و تمامی مطالعات و کتاب‌های مربوط به صنعت پتروشیمی بندر امام و صنعت پتروشیمی در این کتابخانه وجود دارد. علاوه بر این آثار منتشر نشده در خصوص این صنعت نیز در این بخش گنجانده شده است.

 

وی افزود: بخش چهارم موزه نیز میراث ناملموس و خاطرات شفاهی بزرگان پتروشیمی بندر امام خمینی است که تاکنون هشت مصاحبه جامع به صورت ویدیویی انجام و همچنان نیز تکمیل این بخش در کنار دیگر بخش‌ها ادامه دارد.
به گزارش ایرنا شرکت پتروشیمی بندر امام در زمینی به مساحت حدود ۲۷۰ هکتار، در ضلع شمال غربی خلیج فارس در استان خوزستان به فاصله ۱۰۵ کیلومتری جنوب شرقی اهواز و ۸۴ کیلومتری شرق آبادان در شهرستان ماهشهر واقع شده است.

سهولت دسترسی به خوراک، سوخت و مواد اولیه، استفاده از امکانات جاده‌ای، شبکه راه آهن و حمل و نقل دریایی، وجود فرودگاه، دسترسی به آب مورد نیاز و همچنین کمک به توسعه و عمران استان خوزستان به عنوان یکی از ۲ قطب مهم صنعت پتروشیمی در کشور و مهمتر از همه ایجاد ارزش افزوده و جلوگیری از سوختن گازهای همراه نفت از جمله ویژگی‌هایی است که انتخاب این مکان را توجیه می‌کند.

محصولات اصلی صنعت پتروشیمی با عنوان اتیلن، پروپیلن، بوتادین، بنزن، تولوئن و زایلین ها در این مجتمع تولید شده و بیشتر به محصولات میانی و فرآورده‌های نهایی همچون پلی اتیلن سبک، پلی اتیلن سنگین، لاستیک مصنوعی، پلی وینیل کلراید، پارازایلین و MTBE تبدیل می‌شوند./ایرنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار