هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت

تورم در انگلیس دوباره صعودی شد

افزایش غیرمنتظره تورم در انگلیس در ماه دسامبر بعد از چندین ماه روند نزولی محاسبات نهادهای مالی در این کشور را بر هم زده به گونه‌ای که بازارهای مالی اکنون انتظار دارند که بانک مرکزی انگلستان کاهش احتمالی نرخ بهره را به تعویق بیندازد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۵ - ۲۸ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 18
کد خبر: ۲۲۴۰۱۹

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ" در مطلبی نوشت: در انگلیس تورم به طور غیرمنتظره ای دوباره افزایش یافته است. بازارهای مالی اکنون انتظار دارند که بانک مرکزی انگلستان کاهش احتمالی نرخ بهره را به تعویق بیندازد.

 

به این ترتیب تورم در انگلیس در ماه دسامبر به طرز شگفت انگیزی افزایش یافت. اداره آمار ONS انگلیس روز چهارشنبه در لندن اعلام کرد، قیمت مصرف کننده در ماه دسامبر نسبت به ماه مشابه سال گذشته به طور متوسط ​​4.0 درصد افزایش یافته است. در ماه نوامبر نرخ تورم به 3.9 درصد کاهش یافت که پایین ترین سطح در بیش از دو سال گذشته است. اقتصاددانانی که این بررسی را انجام دادند انتظار داشتند که این نرخ کاهش بیشتری داشته و به 3.8 درصد برسد. با این حال، لباس، بلیط هواپیما و سرگرمی به طور قابل توجهی گران تر شدند، همانطور که غذا و تنباکو پس از افزایش مالیات گران شد.

 

بازارهای مالی اکنون انتظار دارند که بانک انگلستان دیرتر از آنچه قبلاً انتظار می رفت، کاهش نرخ بهره را آغاز کند. این کشور نرخ بهره اصلی خود را در مجموع 14 بار بین دسامبر 2021 و آگوست 2023 افزایش داد و آن را به بالاترین میزان در 15 سال گذشته یعنی 5.25 درصد رساند. مقامات پولی می خواهند از این راهکار برای مبارزه با تورم استفاده کنند، تورمی که در پایان سال 2022 به بالاترین میزان در 41 سال گذشته یعنی 11.1 درصد رسید. هدف آنها تورم دو درصد است.

 

موضوع تورم همچنین احتمالاً بر نتیجه انتخابات پارلمانی در سال جاری تأثیر خواهد داشت. "جرمی هانت"، وزیر دارایی انگلیس در این باره گفت: تورم در یک خط مستقیم کاهش نمی یابد، اما برنامه های ما کارساز است. ریچل ریوز، جانشین بالقوه این وزیر انگلیسی از حزب مخالف کارگر پیشرو در نظرسنجی، گفت که بسیاری از خانواده‌ها در 14 سال گذشته تحت رهبری محافظه‌کاران از نظر مالی شرایط بدتری پیدا کرده اند.

 

در همین حال کاهش قیمت مسکن در بریتانیا همچنان شتاب می‌گیرد، در ماه نوامبر، قیمت‌ها در مقایسه با بیش از دوازده سال گذشته به شدت کاهش یافت. اداره آمار انگلیس اعلام کرد این رقم نسبت به نوامبر 2022 2.1 درصد کاهش یافت و در اکتبر منفی 1.3 درصد بود. بیشترین کاهش در لندن رخ داده است.

 

در عین حال نرخ تورم در انگلیس که پس از یک دوره رکوردزنی در سال 2022 میلادی، طی ده ماه گذشته روند نزولی پیدا کرده بود بار دیگر در مسیر صعود قرار گرفته و محاسبات نهادهای مالی در این کشور را برهم زده است.

 

مرکز ملی آمارهای انگلیس روز چهارشنبه با انتشار گزارشی اعلام کرد که شاخص نرخ مشتری (CPI)، معیاری که بر اساس آن تورم اندازه‌گیری می‌شود از 3.9 درصد در ماه نوامبر به 4 درصد در ماه دسامبر رسید که 0.1 درصد نسبت به ماه قبل از آن افزایش نشان می‌دهد.

 

کارشناسان اقتصادی با احتساب روند نزولی تورم در ماه‌های اخیر پیش‌بینی می‌کردند که بانک مرکزی انگلیس نخستین کاهش در نرخ بهره را، در ماه می اعمال کند. اما تغییر مسیر تورم، محاسبات این نهاد مالی و سایر دستگاه‌های اقتصادی را برهم زده است.

 

به گفته ناظران اقتصاد انگلیس بر اساس آمارها در بدترین وضعیت نیم قرن گذشته قرار دارد. نشریه اکونومیست چندی پیش در گزارشی وضع موجود اقتصاد انگلیس را یک بحران مزمن نامید که با خروج این کشور از اتحادیه اروپا تشدید شد./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار