به گزارش راهبرد معاصر؛ قیمت دلار در آخرین روز دی با کاهش ۵۰ تا ۱۰۰ تومانی در کانال جدید ماند و با قیمت ۵۳ هزار و ۶۵۰ تا ۷۰۰ تومان معامله شد.
در نیمه دوم هفته گذشته اخبار حمله موشکی سپاه به برخی مواضع تروریستی در کشورهای همسایه، به بازارهای مالی روند صعودی داد. برخی معاملهگران، کاهش قیمت دلار در روز شنبه را حاکی از فروکش کردن اثر اخبار سیاسی میدانند و برخی نیز روزهای پایانی ماه را دلیل بر کاهش نقدینگی و افت محدود تقاضا برای دلار عنوان میکنند. اما بررسی بازار ارز در روز شنبه نشان میدهد که کاهش تقاضا باعث رنج شدن قیمت اسکناس آمریکایی شده است.
گفتنی است از ۳۰ آذر تا ۳۰ دی، اسکناس دلار بازدهی مثبت ۷.۳۰ درصدی داشته است. این اسکناس در مدت مشابه ماه گذشته با قیمت ۵۰ هزار تومان معامله میشد و در یک ماه اخیر در کانال ۵۱ هزار تومانی در تلرانس قیمتی ۵۱ هزار و ۳۰۰ تا ۵۱ هزار و ۶۰۰ تومانی نوسان داشت. این منطقه هفته گذشته شکسته شد.
در یک ماه اخیر دلار سه هزار و ۶۵۰ تومان افزایش قیمت داشته است.
کارشناسان میگویند قیمت دلار در بلندمدت، تابعی از نقدینگی و تورم است. آنها معتقدند بازارساز توانایی این را دارد که در کوتاهمدت با عرضه یا عدم عرضه، به بازار جهت دهد. اما در بلندمدت، نرخ ارز تابع نقدینگی و تورم است و کسری تراز عملیاتی بودجه در سال جاری را نیز باید به فاکتورهای ذکرشده اضافه کرد.
گفتنی است قیمت دلار روز شنبه ۳۰ دی در بازارهای مجاور کاهش داشت. دلار سلیمانیه با افت ۳۰۰ تومانی روی رقم ۵۳ هزار و ۹۹۰ تومانی ایستاد. دلار هرات با قیمت ۵۳ هزار و ۲۰ تومان معامله شد و کاهش ۲۰۰ تومانی داشت. قیمت درهم امارات کاهش ۶۰ تومانی داشت و با قیمت ۱۴هزار ۷۲۰ تومانی معامله شد./تجارت نیوز