رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران سکو‌های مبادله رمزارز اعلام شد پیمان پولی میان ایران و روسیه عملیاتی شد

روسیه بزرگترین صادرکننده نفت به چین شد

داده‌های گمرک چین نشان می‌دهد که روسیه در سال ۲۰۲۳ از عربستان سعودی عبور کرده و به بزرگترین تأمین کننده نفت چین تبدیل شده است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۲ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 January 22
کد خبر: ۲۲۴۶۸۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ داده‌های گمرک چین که روز شنبه منتشر شد نشان می‌دهد روسیه در سال 2023 از عربستان سعودی عبور کرد و به بزرگترین صادرکننده نفت به چین تبدیل شد.

بر اساس این گزارش، در سال 2023 بیش از 107 میلیون تن معادل 2.14 میلیون بشکه در روز نفت روسیه به چین ارسال شد که نشان دهنده افزایش 24 درصدی نسبت به سال قبل از آن است.

رقم بی‌سابقه صادرات نفت خام روسیه به چین علیرغم تحریم‌های نفتی آمریکا و متحدانش علیه مسکو ثبت شده است.

این در حالی است که در سال 2023 عربستان سعودی حدود 86 میلیون تن نفت به چین ارسال کرد و عراق، سومین تامین کننده بزرگ نفت چین، 59 میلیون تن نفت را تحویل این کشور آسیای شرقی داد.

تنها در ماه دسامبر، صادرات نفت روسیه به چین به 9.5 میلیون تن رسید که 6.2 درصد بیشتر از حجم عرضه شده در ماه نوامبر است.

روسیه در سال 2022 پس از ممنوعیت واردات نفت خود از طریق دریا که توسط اتحادیه اروپا، گروه 7 و متحدانش اعمال شد، به همراه سقف قیمت 60 دلاری برای هر بشکه نفت خام که از راه‌های دیگری وارد شود، تنوع بخشیدن به منابع انرژی خود را آغاز کرد.

پس از آن محدودیت‌های مشابهی برای صادرات فرآورده‌های نفتی روسیه اعمال شد. سقف توافق شده برای گازوئیل 100 دلار در هر بشکه و برای محصولات دارای تخفیف مانند نفت کوره نیز 45 دلار اعلام شد.

در نتیجه، تولیدکنندگان نفت روسیه مسیر عرضه نفت خام سیبری شرقی به آسیا را تغییر داده و صادرات نفت خام از طریق راه آهن را از سر گرفتند.

ماه گذشته، الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه اعلام کرد که فروش نفت به اتحادیه اروپا که زمانی بزرگترین بازار روسیه بود، 90 درصد کاهش یافته است.

در همین حال، تعدادی از مقامات غربی خاطرنشان کرده‌اند که نفت روسیه همچنان از طریق واسطه‌ها با قیمت بالا وارد بازار اتحادیه اروپا می شود./تسنیم

ارسال نظر