تکلیف مهریه زن در صورت عدم تمکین از شوهر؟-راهبرد معاصر

تکلیف مهریه زن در صورت عدم تمکین از شوهر؟

به دلیل اینکه یکی از وظایف اصلی زن بعد از ازدواج تمکین عام و خاص شوهر می باشد، تمکین خاص به معنی برطرف سازی نیاز های جنسی مرد می باشد و تمکین عام به معنی قبول مرد به عنوان سرپرست خانواده می باشد و زن باید با او رفتار مناسب و نیکو داشته باشد، این به این معنی نمی باشد که زن به تمامی نیاز های مرد بدون چون و چرای پاسخگو باشد، در قانون مواردی ذکر شده است که زن تحت شرایطی می تواند از شوهر خود تمکین نکند برای مثال از شرایطی که زن می تواند از شوهرش تمکین نکند عسر و حرج زن می باشد
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۱ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 January 23
کد خبر: ۲۲۴۸۴۲

به گزارش راهبرد معاصر؛  به دلیل اینکه یکی از وظایف اصلی زن بعد از ازدواج تمکین عام و خاص شوهر می باشد، تمکین خاص به معنی برطرف سازی نیاز های جنسی مرد می باشد و تمکین عام به معنی قبول مرد به عنوان سرپرست خانواده می باشد و زن باید با او رفتار مناسب و نیکو داشته باشد، این به این معنی نمی باشد که زن به تمامی نیاز های مرد بدون چون و چرای پاسخگو باشد، در قانون مواردی ذکر شده است که زن تحت شرایطی می تواند از شوهر خود تمکین نکند برای مثال  از شرایطی که زن می تواند از شوهرش تمکین نکند عسر و حرج زن می باشد.

 

تکلیف مهریه زن در صورت عدم تمکین از شوهر

با توجه به تحقیق های انجام شده باید گفت برخی از کارشناس معتقد هستند معین سازی مهریه بالا توسط زن صرفا جهت بالا بردن اعتماد به نفس خود و همچنین نشان دادن قدرت و سلطه گری او می باشد.اما برخی دیگر این نظریه را پوچ می دانند و از دید آنها مهریه برای ن یک نوع پشتوانه به شمار می آید در صورت طلاق از طرف شوهر می تواند کمک شایانی به او باشد، با نگرش به اینکه بعد از اختلاف بین زوجین زن نمی تواند خودسرانه برای طلاق اقدام کند مگر آنکه طبق قانون با ادله ای محکمه پسند مبنی بر عسر و حرج را ثابت نماید  به همین منظور است که اکثر خانم ها مهریه بالایی را برای خود مشخص می کنند. حال در اینجا ممکن است برای برخی سوال پیش آید که اگر زنی از تمکین شوهر خود سر باز زند تکلیف مهریه اش چه می شود، در اینجا باید ذکر کرد مقاله به تحریر درآمده ما نیز با موضوع مهریه زن در صورت عدم تمکین! همراه می باشد، تا آخر مقاله همراه ما باشید تا بیشتر با این موضوع آشنا شده همچنین شما می توانید برای مشاوره با وکیل خانواده و آشنایی بیشتر با قوانین مهریه و تمکین به بهترین وکیل خانواده در رشت مراجعه نمایید.

 

در چه صورت به زن مهریه تعلق نمی گیرد؟

همانطور که میدانید مهریه حق شرعی و قانونی زن می باشد و در هر صورت به زن تعلق می گیرد حال در برخی شرایط موجود می باشد که مهریه ای به زن تعلق نمی گیرد و حداقل نصف آن متعلق به خانم می باشد این موضوع به طور صریح در دین اسلام  اشاره شده است. چنانچه دچار ابهاماتی با موضوع در چه صورت به زن مهریه تعلق نمی گیرد؟ هستید می توانید جهت مشاوره با بهترین وکیل رشت به صورت حضوری و یا غیر حضوری در ارتباط بوده در این زمینه اطلاعات لازم را دریافت کنید.

  • طبق ماده 1098 قانون مدنی چنانچه عقد دائم یا موقت باطل بوده و نزدیکی بین زن و مرد انجام نشده باشد، مهریه ای به زن تعلق نمی گیرد. همچنین نکته ای قابل ذکر در صورتی که زن از باطل بودن عقد نکاح باخبر نبوده باشد و نزدیکی انجام شده باشد، خانم مستحق دریافت مهر المثل است.
  • یکی دیگر از مواردی که مهریه به طور کل به زن تعلق نمی گیرد اگر بعد از تعیین مهر و قبل از برقراری رابطه یکی از زوجین فوت شود زن واجب الزکاه مهریه نمی باشد، پس در اینصورت مرد وظیفه ای در قبال پرداخت مهریه خانم را ندارد مگر آنکه رابطه یان آنها شکل گرفته باشد.
  • اگر بنا به هر دلیلی نکاح بین زوجین فسخ شود و رابطه زناشویی بین زوجین انجام نشده باشد مهریه به زن تعلق نمی گیرد مگر در شرایطی اعم از ناتوانی جنسی مرد امور جنسی انجام نشده باشد و زن خود نکاح را فسخ کند می تواند نصف مهریه اش را دریافت کند.
  • چنانچه زن در دوران نامزدی قصد جدا شدن از شوهر خود را دارد و همچنان باکره است می تواند نصف مهریه خود را طلب کند و تمام مهریه به او تعلق نمی گیرد.

همچنین در برخی مواقع مشاهده می شود که سوال خانم ها این است که مجازات عدم تمکین زن از شوهر چیست؟  این نکته را نیز باید بدانید که در صورت عدم تمکین زن از شوهر هیچ مجازاتی برای زن در نظر گرفته نمی شود و فقط برخی از حقوق آن قطع می شود.

شرایط طلاق در صورت عدم تمکین زن

 

شرایط طلاق در صورت عدم تمکین زن!

به دلیل اینکه یکی از وظایف اصلی زن بعد از ازدواج تمکین عام و خاص شوهر می باشد، تمکین خاص به معنی برطرف سازی نیاز های جنسی مرد می باشد و تمکین عام به معنی قبول مرد به عنوان سرپرست خانواده می باشد و زن باید با او رفتار مناسب و نیکو داشته باشد، این به این معنی نمی باشد که زن به تمامی نیاز های مرد بدون چون و چرای پاسخگو باشد، در قانون مواردی ذکر شده است که زن تحت شرایطی می تواند از شوهر خود تمکین نکند برای مثال  از شرایطی که زن می تواند از شوهرش تمکین نکند عسر و حرج زن می باشد 

 

شرایط عدم تمکین در صورت عسر و حرج زن:

  • نبودن مرد در زندگی مشترک به مدت ۶ ماه مستمر و یا ۹ ماه متوالی در اینصورت زن می تواند بدون حضور مرد درخواست طلاق دهد.
  • اعتیاد مرد به مواد مخدر و یا شرب خمر، در اینصورت دادگاه مرد را منجر به ترک می کند و در صورت عدم ترک مواد حکم طلاق داده می شود.
  • در صورتی که مرد به مدت ۵ سال یا بیشتر در حبس باشد در اینصورت نیز زن می تواند درخواست طلاق دهد.
  • چنانچه مرد به بیماری های صعب العلاج دچار باشد به طوری که ادامه زندگی با مرد با سختی همراه باشد زن می تواند درخواست طلاق دهد.
  • یکی دیگر از شرایطی که زن می تواند از شوهر خود تمکین نکند داشتن بیماری های مقاربتی مرد می باشد، در صورت داشتن بیماری های واگیردار زن از تمکین شوهر بری می شود.
  • عدم ثبات اخلاقی، اگر مرد با همسر رفتار درستی نداشته باشد و یا دست بزن داشته باشد، زن میتواند با مراجعه به پزشک قانونی و دریافت نامه دادگاه را به اجرای حکم طلاق را دارد.

 

حال که با شرایط عدم تمکین در عسر و حرج آشنا شده اید بهتر است به این سوال پاسخ دهیم که شرایط طلاق در صورت عدم تمکین زن! به چه صورت میباشد،‌در پاسخ به این سوال باید گفت اگر زن دلایل محکمه پسند برای عدم تکین خود نداشته باشد در قانون ناشزه نامیده می شود، به همین دلیل نیز می باشد که قانون بسیار روی تمکین تحت هر شرایطی تاکید می کند. حال ممکن است برای برخی نیز سوال پیش آید که اگر زنی بدون دلیلی از تمکین شوهرش سرباز زند تکلیف چیست؟درباره این موضوع باید بگوییم این سوال تقریبا ابهام اکثریت آقایان می باشد. پس برای پی بردن به جواب این سوال بهتر است متن ذیل را مطالعه کنید.

 

اگر زنی بدون دلیل موجه از تمکین عام و خاص شوهرش تمرد کند مرد می تواند به دادگاه مراجعه کرده و حکم نشوز زن را دریافت کند، همچنین  باید این نکته را بدانید که اثبات عدم تمکین زن فقط با ادله محکمه پسند امکان پذیر می باشد برخی از این ادله عبارت اند از:

 

  • اثبات ترک زندگی مشترک از طرف زن و بازگشتن او به مدت طولانی
  • اقرار خود زن به ترک محل زندگی
  • نظریه کارشناس نسبت به ترک محل زندگی از طرف زن
  • عدم توجه زن به اظهارنامه های ارسال شده
  • اثبات عدم رابطه زناشویی با شوهر

مهریه زن در صورت عدم تمکین!

 

مهریه زن در صورت عدم تمکین!

در جواب سوال مهریه زن در صورت عدم تمکین چگونه است باید گفت طبق ماده  1082 قانون مدنی  مهریه حق قانونی زن می باشد حتی در تحت هر شرایط چه درصورت تمکین کردن و یا تمکین نکردن شوهر نیز به آن تعلق می گیرد زیرا نشوز هیچ تاثیری بر روی مهریه زن نخواهد داشت، به طور کلب باید بیان نمود در صورت عدم تمکین زن مهریه به هیچ وجه از بین نمی رود و فقط در صورت ناشزه بودن زن برخی حقوقش مانند نفقه قطع می شود همچنین ازدواج مجدد مرد در صورت عدم تمکین زن یکی از حقوقی است که به مرد داده می شود.

 

مهریه زن در صورت عدم تمکین زن

 

کلام نهایی

همانطور که مطالعه کردید، مهریه حقی است که در هر صورت به زن تعلق می گیرد و در هر موعد که بخواهد می تواند آن را طلب کند و عدم تمکین آن دلیل قابل توجه ای برای عدم مطالبه مهریه اش نمی باشد، همچنین باید بدانید که در صورت عدم تمکین زن لاغیر برخی حقوق مانند نفقه قطع شده و در صورت اثبات عدم تمکین زن توسط زوج در صورت دادخواست مرد مبنی بر ازدواج مجدد، حق ازدواج مجدد به مرد داده می شود. مقاله مهریه زن در صورت عدم تمکین! به پایان رسید تشکر که تا آخر مطالب همراه ما بوده اید، در این مقاله تمام سعی مان را کرده ایم تا این مقاله نگاشته شده برایتان موثر محقق شود.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده