پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است در پی بسته شدن تنگه هرمز؛ نتانیاهو دستور توقف حملات نظامی در لبنان را صادر کرد قالیباف، عراقچی و باقری‌کنی در راه ژنو + جزئیات ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا ادعای سنتکام درباره «افزایش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز» تنگه هرمز دوباره بسته شد + بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا فوری / هیئت دیپلماتیک ایران عازم سوئیس شد تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله ابوعبیده: تلاش‌های اشغالگران برای جدا کردن جبهه‌ها راه به جایی نمی‌برد تحرک چهار سوخت‌رسان آمریکایی در خاورمیانه فرانسه درباره لغو تحریم‌های ایران شرط گذاشت نتانیاهو: تا هر زمان لازم باشد در جنوب لبنان می‌مانیم حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است

پارلمان ترکیه الحاق سوئد به ناتو را تصویب کرد

پارلمان ترکیه الحاق سوئد به ناتو را تصویب کرد پارلمان ترکیه الحاق سوئد به ائتلاف نظامی ناتو را تصویب کرد و برای امضا به ریاست‌جمهوری این کشور فرستاد.
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۱ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 January 24
کد خبر: ۲۲۴۹۴۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ پارلمان ترکیه پس از ماه‌ها کشمکش، شامگاه سه‌شنبه رأی به عضویت سوئد در «پیمان آتلانتیک شمالی» داد و حالا «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور این کشور باید حکم الحاق این کشور شمال اروپا به ناتو را امضا کند.

از ۳۴۶ رأی نمایندگان پارلمان ترکیه، ۲۸۷ رأی موافق و ۳۵ رأی مخالف ثبت شد و بقیه قانون‌گذاران هم رأی ممتنع دادند.

پس از امضای اردوغان، مدارک الحاق سوئد به آمریکا فرستاده می‌شود.

سوئد پیشنهاد پیوستن به ناتو را از سال ۲۰۲۲ مطرح کرده، اما ترکیه می‌گوید استکهلم چتر حمایتی برای «تروریست‌ها» فراهم کرده است.

اردوغان در ۱۹ دسامبر ۲۰۲۳ هم گفته بود هرگونه پیشرفت احتمالی توسط آمریکا در زمینه توافق خریداری «اف-۱۶» با آنکارا بر نظر پارلمان ترکیه درباره پروتکل عضویت سوئد در ناتو تاثیر خواهد داشت.

آمریکا در آوریل ۲۰۲۱ ترکیه را پس از آن که سامانه دفاع هوایی «اس-۴۰۰» روسیه را خریداری کرد، از برنامه فروش جنگنده‌های «اف-۳۵» حذف کرد. اردوغان، سپس در همان سال، گفت که واشنگتن به آنکارا پیشنهاد کرده است به جای آن اف-۱۶ خریداری کند که یک نسل از اف-۳۵‌ها عقب‌تر است.

اگرچه، این توافق مستلزم تایید کنگره است و بسیاری از قانون‌گذاران، به ویژه به دلیل موضع ترکیه درباره عضویت سوئد در ناتو، با این ابتکار مخالفند.

در حال حاضر تنها مجارستان است که باید با الحاق سوئد موافقت کند تا این کشور به عضویت این ائتلاف نظامی درآید.

برای عضویت در ناتو، باید همه کشور‌ها با آن موافقت کنند. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار