خشم نتانیاهو از بررسی جنایات نسل‌کشی اسرائیل در دادگاه لاهه-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

خشم نتانیاهو از بررسی جنایات نسل‌کشی اسرائیل در دادگاه لاهه

برگزاری اولین جلسه دادگاه رسیدگی به جنایات نسل‌کشی اسرائیل در دیوان بین‌المللی دادگستری خشم بنیامین نتانیاهو را به همراه داشت.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۶ - ۲۱ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 11
کد خبر: ۲۲۲۹۲۶

به گزارش راهبرد معاصر؛  برگزاری اولین جلسه دادگاه رسیدگی به جنایات نسل‌کشی اسرائیل در دیوان بین‌المللی دادگستری خشم بنیامین نتانیاهو را به همراه داشت.

 

نخست‌وزیر اسرائیل گفت: «در زمانی که اسرائیل در حال مبارزه برای جلوگیری از نابودی مردم خود است به تلاش برای نابودی مردمی دیگر متهم شده است.»

 

نخست‌وزیر اسرائیل ادامه داد: «در حالی که ما داریم با تروریست‌ها و دروغ مبارزه می‌کنیم امروز شاهد وارونگی دنیا بودیم.»

 

او همچنین در انتقاد از آفریقای جنوبی به عنوان شاکی این پرونده گفت: «صدای ضجه‌های ریاکاری آفریقای جنوبی به آسمان‌ رسیده است.»

 

«دیوان بین‌المللی دادگستری» امروز پنجشنبه اولین جلسه استماع برای رسیدگی به شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل بابت نسل‌کشی در غزه را برگزار کرد. این جلسه از ساعت ۰۹:۰۰ صبح امروز به وقت گرینویچ (۱۲:۳۰ به وقت تهران) آغاز شد.

 

نماینده آفریقای جنوبی در این دادگاه تأکید کرد که رژیم صهیونیستی، سیاست‌های آپارتاید را در قبال فلسطینیان نوار غزه اجرا می‌کند.

 

نماینده آفریقای جنوبی تصریح کرد: «اسرائیل از سال ۱۹۴۸ به طور سیستماتیک، مردم فلسطین را آواره و پراکنده کرده و از روی عمد حق بین‌المللی آن‌ها برای تعیین سرنوشتشان را سلب کرده است...ما به طور خاص نگران قوانین و سیاست‌های تبعیض‌آمیز اسرائیل هستیم که به دنبال آپارتاید کردن مردم فلسطین است».

 

آفریقای جنوبی چند هفته پیش با تنظیم دادخواستی نزد این دادگاه مستقر در لاهه خواستار رسیدگی به اتهام اسرائیل در خصوص ارتکاب نسل‌کشی در جنگ غزه شد.

 

در این شکایت‌نامه که در ۸۴ صفحه تنظیم شده آفریقای جنوبی تصریح کرده که اسرائیل مفاد «کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل‌کشی» را نقض کرده است.

 

اسرائیل و آفریقای جنوبی هر دو جزو امضاکنندگان این کنوانسیون هستند که صلاحیت دیوان بین‌المللی دادگستری را به عنوان بالاترین مرجع حقوقی سازمان ملل برای رسیدگی به اختلافات مجاز می‌داند.

 

جلسه دیوان دادگستری بین‌المللی تا فردا ادامه دارد و قرار است در جلسه فردا، دفاعیات نماینده رژیم صهیونیستی شنیده شود.

 

تمامی طرف‌هایی که این معاهده را امضا کرده‌اند متعهد شده‌اند مرتکب نسل‌کشی نشوند و از ارتکاب آن توسط طرف‌های دیگر نیز جلوگیری کرده و آن را مجازات کنند. در این معاهده نسل‌کشی به عنوان «ارتکاب اقداماتی به قصد تخریب کامل یا بخشی از یک گروه ملی، قومیتی، نژادی یا مذهبی» تعریف شده است.

 

نماینده آفریقای جنوبی تأکید کرد که نسل‌کشی «هرگز از قبل اعلام نمی‌شود». او گفت اکنون «شواهدی به مدت ۱۳ هفته در اختیار دیوان بین‌المللی دادگستری» است که نشان می‌دهد رژیم اسرائیل مرتکب نسل‌کشی شده است.

 

وی با تأکید بر این‌که اوضاع غزه نیازمند مداخله دادگاه بین‌المللی است، از دیوان بین‌المللی دادگستری درخواست کرد تا همچون پرونده روهینگیا، گام‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی بردارد.

 

آفریقای جنوبی از همه کشورهایی که منتقد عملیات اسرائیل در غزه هستند از این شکایت حمایت کرده و این رژیم را بابت کشتار فلسطینی‌ها پاسخگو کنند.

 

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی مدعی است که اظهارات آفریقای جنوبی در خصوص نسل‌کشی هیچ پایه و اساس حقیقی ندارد و سوء استفاده از دادگاه است و آفریقای جنوبی را به همکاری با «تروریست‌ها» متهم کرد.

 

شماری از کشورها از جمله ترکیه، مالزی، ونزوئلا، برزیل و جمهوری اسلامی ایران از شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی حمایت کرده‌اند.

 

تیم حقوقی آفریقای جنوبی با تأکید بر این‌که رژیم صهیونیستی در حال نقض کنوانسیون حقوق بشر است، گفت: «نوار غزه به یک زندان محصور تبدیل شده که در آن‌جا نسل‌کشی در حال انجام است. اسرائیل بین مبارزان و غیرنظامیان تمیز قائل نمی‌شود و آن‌چه انجام می‌دهد به معنای واقعی نسل کشی است»./ فارس

ارسال نظر