تأکید پزشکیان بر تقویت مناسبات ایران و عمان عراقچی: تا چند روز آینده زمان دور جدید مذاکرات مشخص می‌شود / در خصوص غنی سازی با هیچکسی شوخی نداریم حماس: جامعه عربی و بین‌المللی مقابل عربده‌کشی اسرائیل بایستد بقایی: غنی‌سازی اصل بنیادین برای ایران در مذاکرات است اسلامی: غنی سازی خط قرمز ما است / به سمت سلاح هسته‌ای نمی‌رویم درگیری‌های خونین میان عشایر و گروه‌های مسلح در سوریه با چند کشته و زخمی وندی شرمن: برنامه هسته‌ای ایران نابودشدنی نیست مقام آمریکایی: بسته تحریمی سنگینی علیه روسیه تدوین شده است طالبان مدعی کشته شدن رابط داعش و جبهه پنجشیر در بدخشان شد ارتش یمن: تل‌آویو و بن‌گوریون را هدف قرار دادیم عربستان ورود کودکان را به حج ممنوع کرد پزشکیان عازم عمان شد بقایی در گفتگو با سی‌ان‌ان: ایران از غنی‌سازی چشم‌پوشی نمی‌کند تیراندازی در فیلادلفیا ۱۱ کشته و زخمی برجا گذاشت توافق مهم کُرد‌ها با دولت الجولانی درباره اردوگاه الهول

وزیر دفاع عراق: آمادگی برقراری امنیت پس از خروج نیروهای آمریکایی را داریم

وزیر دفاع عراق از آمادگی کامل نیروهای مسلح این کشور برای برقراری امنیت پس از خروج نیروهای آمریکایی از خاک عراق تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۰ - ۰۶ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 January 26
کد خبر: ۲۲۵۲۷۹

به گزارش راهبرد معاصر؛  «ثابت محمد سعید العباسی» وزیر دفاع عراق با اشاره به توافق عراق و آمریکا برای گفت‌وگو درباره خروج نیروهای آمریکایی از عراق گفت: کمیته عالی نظامی عراق و آمریکا پس از صدور دستورات ویژه فرمانده کل قوا در چند روز آینده گفت‌وگوهای خود را با کشورهای ائتلاف بین المللی از سر می گیرد.

 

وزیر دفاع عراق همچنین در این باره اعلام کرد: پس از گفت‌وگوها، زمان خروج نیروهای ائتلاف مشخص می شود و روابط همکاری مشترک بین عراق، آمریکا و کشورهای ائتلاف در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و نظامی همسو با رویکرد دولت عراق تنظیم می شود.

 

وزیر دفاع عراق تاکید کرد که نیروهای مسلح ما آمادگی کامل برای خروج نیروهای ائتلاف و کنترل کامل پرونده امنیتی در کشور را دارند.

 

چارچوب هماهنگی شیعیان عراق در بیانیه خود بر اهمیت تدوین یک جدول زمانی مشخص و روشن برای تعیین مدت حضور مستشاران ائتلاف بین المللی در عراق و شروع کاهش تعداد مستشاران در خاک عراق تاکید کرد.

 

عمار حکیم رئیس جریان حکمت عراق نیز گفت : ما حمایت کامل خود را از دولت عراق مبنی بر آغاز گفتگو با ائتلاف بین المللی برای تنظیم روابط دوجانبه اعلام می کنیم.

 

قیس الخزعلی دبیرکل جنبش عصائب الحق عراق در واکنش به توافق اولیه عراق و آمریکا برای گفت‌وگو مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از عراق گفت: عقب نشینی نیروهای آمریکایی از عراق گامی مهم در مسیر درست است.

 

رئیس اقلیم کردستان عراق با انتشار بیانیه‌ای از توافق دولت مرکزی عراق با آمریکا درباره ازسرگیری فعالیت کمیته عالی مشترک میان دو کشور در خصوص مذاکره برای خروج نیروهای ائتلاف بین المللی از عراق استقبال کرد.

 

وزارت امور خارجه عراق روز پنج شنبه (5 بهمن ماه) با انتشار بیانیه ای از توافق برای کاهش تدریجی مستشاران به اصطلاح ائتلاف بین‌المللی در عراق خبر داد.

 

در این بیانیه به موفقیت آمیز بودن مذاکرات بین دولت های عراق و آمریکا اشاره شده است که از ماه آگوست 2023 آغاز شد و با تاکید بر ضرورت راه اندازی کمیته عالی نظامی در سطح کارگروهها برای ارزیابی تهدید و خطر داعش منتهی شد.

 

در این بیانیه تاکید شده است در توافقات به تدوین یک جدول زمانی مشخص و روشن تصریح شده است که بر اساس آن مدت حضور مستشاران ائتلاف بین‌المللی در عراق معین شده است و مستشاران حاصر در خاک عراق به شکل تدریجی خاک عراق را ترک خواهند کرد و در نهایت پایان مأموریت نظامی ائتلاف علیه داعش اعلام خواهد شد./ تسنیم

ارسال نظر