سه پیشنهاد جلسه اضطراری شورای سنجش و پذیرش دانشجو به شورای عالی انقلاب فرهنگی جزییات و ساعت طرح ترافیک از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ روش‌های پرداخت زکات فطره اعلام شد ممنوعیت تردد کلیه وسایل نقلیه از مرزن آباد به سمت تهران از دقایقی قبل آغاز ثبت نام میهمانی و انتقال دانشجویان از ۱۵ فروردین صدور حکم سنگین برای ۹ متهم فساد در شورای شهر سردشت تدوین اساسنامه مدارس مجازی/ برنامه وزارت آموزش و پرورش در حوزه هوش مصنوعی ورود سامانه بارشی از شمال غرب و غرب کشور امروز و فردا چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ ۵۰۵ جانباخته و ۱۲ هزار مجروح در ابتدای طرح نوروزی در کشور سازمان نظام پرستاری: کمبود ۱۰۰ هزار پرستار در بیمارستان‌های کشور مرکز مدیریت راه‌های کشور: تردد ۲۱.۶ میلیون خودرو در موج اول سفر‌های نوروزی برخورد قضایی با عوامل انتشار کلیپ خارج از شئون از یک کنسرت تشریح وضعیت ترافیکی جاده‌ها و محور‌های مسدود در روز جمعه ۸ فروردین هواشناسی ایران امروز ۱۴۰۴/۱/۸؛ بارندگی و وزش باد در ۱۱ استان

کشف اتفاقی یک ماده محکم‌تر و ارزان‌تر از سیمان

یک محقق دانشگاه آریزونا ماده‌ای از ضایعات فولاد و سیلیکا ساخته که محکم‌تر از سیمان است و همچنین سازگار با محیط زیست بوده و می‌تواند ساخت و ساز را متحول سازد.
تاریخ انتشار: ۰۰:۴۲ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 January 31
کد خبر: ۲۲۶۰۹۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ ماده‌ای که در صحرای آریزونا شناخته شد و سر از نشریات علمی درآورد، اکنون گزارش شده است که می‌تواند ساختمان‌ها و زیرساخت‌ها را متحول سازد. علت این مساله آن است که «فروک» ماده‌ای محکم‌تر از سیمان و همچنین سازگارتر با محیط زیست است.

این داستانی است که بیش از یک دهه پیش در دانشگاه آریزونا شروع شد، زمانی که «دیوید استون» دانشجوی دکتری با ساخت ماده‌ای جایگزین برای سیمان با تراشه‌های ضایعات فولاد در یک مسابقه نوآوری برنده شد. در سال ۲۰۱۳ حق ثبت اختراع برای ساخت «فروک» به استون داده شد و او اقداماتی را برای تجاری‌سازی آن شروع کرد. استون در این خصوص گفت: همه این ماجرا از یک کشف اتفاقی و تصادفی در آزمایشگاه شروع شد.

ابداع شیوه‌های ساختمانی پایدارتر در کانون تمرکز محققان در سرتاسر جهان قرار دارد و در این زمینه از انواع مواد شامل شبکه‌های قارچی (fungal networks) و کاه استفاده می‌کنند. ضایعات فولاد نیز در این زمینه کاربرد دارد. «ایلوی بونفین» در مقاله‌ای برای «سرتیفاید انرژی» درباره فروک نوشت: جست‌وجو برای یافتن جایگزین‌های پایدار برای سیستم‌های ساخت و ساز کنونی موجب پدیدار شدن بسیاری از مواد جدید شده است.

این ماده به نوبه خود بر اساس چند شاخص از سیمان محکم‌تر و مقاوم‌تر است؛ ۱۳.۵ درصد برای نیروی تراکمی، ۲۰ درصد برای نیروی شکافی و ۱۸ درصد برای نیروی موجی (flexural).

این ماده از براده‌های فولاد که معمولا دور ریخته می‌شود و همچنین سیلیکا از شیشه سابیده شده ساخته می‌شود. در حقیقت ۹۵ درصد از موادی که فروک را می‌سازند بازیافتی هستند که موجب می‌شود این ماده یک گزینه مقرون به صرفه باشد. همچنین شاخصه‌های شیمیایی وجود دارد که در زمان سفت شدن این ماده موجب گرفتن دی اکسید کربن از هوا و کاهش آلودگی می‌شود.

سالانه در جهان حدود چهار میلیارد تن سیمان تولید می‌شود و تولید این مقدار سیمان موجب ایجاد هشت درصد از آلودگی هوای جهان می‌شود.

گزارش‌ها حاکی است که در حال حاضر پروژه‌های در مقیاس کوچک امکان‌پذیرتر است تا زمانی که مقادیر زیادی از ضایعات فولاد قابل تامین باشد. / ایرنا

ارسال نظر