صرفه‌جویی روزانه 500 هزار مترمکعب آب در تهران بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی شتاب می‌گیرد واردات بدون انتقال ارز؛ نرخ ارز برای محاسبه مالیات چه تغییری کرد؟ / ابلاغ دستورالعمل جدید خبر جدید درباره سهام عدالت / ورود مجلس و دیوان محاسبات به موضوع آزادسازی سهام عدالت آخرین وضعیت نوسانات قیمت موبایل در بازار ایران / شیائومی، گلکسی، سامسونگ، آیفون چند شد؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / دلار ۲۰۰ هزار تومانی می‌شود؟ افزایش قیمت نفت پس از اظهارات ترامپ درباره احتمال حمله به ایران پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / سکه به ۱۹۰ میلیون می‌رسد؟ آخرین قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ + جدول کامل قیمت‌ها فروش ایران خودرو مرداد ۱۴۰۵ آغاز شد | شرایط ثبت‌نام + لیست قیمت محصولات آخرین قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۷ مرداد ماه ۱۴۰۵ + جدول پیش‌بینی مهم درباره قیمت طلا و سکه تا پایان هفته/ سطح تغییر قیمت طلا و سکه مشخص شد آخرین قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ / قیمت طلا و سکه اوج گرفت؟ نحوه محاسبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد + جزئیات کامل ضریب حقوق ۱۴۰۵ وثیقه خروج از کشور برای سفر و تحصیل پسران ۲۰۰ میلیون شد + جدول کامل قیمت‌ها  افت اونس جهانی مانع رشد قیمت طلا و سکه نشد/بازار همچنان در رکود

وزارت کشاورزی در مورد وجود ناخالصی در گندم ها چه می گوید؟‎

وزارت کشاورزی در مورد وجود ناخالصی در گندم ها چه می گوید؟‎ خبر وجود ناخالصی در گندم، مدت هاست که از سوی محافل خبری با جدیت پیگیر می شود، حال و پس از هفته ها، وزارت جهاد کشاورزی به این مسئله پاسخ داده است.‎
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۲ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 18
کد خبر: ۲۲۷۰۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ چند روز پیش محمدرضا مرتضوی رئیس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران موضوع وجود فسادی گسترده‌ در سیستم خرید تضمینی گندم را مطرح کرد و گفت که دلالان سالانه ۷۰۰ هزار تن ضایعات همچون شن و خاک و ضایعات گندم را به ارزش ۱۰۰۰ میلیارد تومان به عنوان گندم وارد پروسه خرید و فروش و تحویل این محصول به دولت می‌کنند.

 

در پی طرح ادعای وجود ناخالصی نامتعارف در گندم خریداری شده در برخی خبرگزاری‌ها و بازتاب آن در فضای رسانه‌ای، مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی بر پایه گزارش پژوهشکده غلات و اظهارات مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران به منظور روشنگری افکار عمومی توضیحاتی ارائه کرد. متن این توضیحات به شرح زیر است: 

 

قیمت تضمینی خرید گندم داخلی بر پایه افت‌های مفید (شکستگی گندم) و غیرمفید (علف هرز و سنگ‌ریزه) همه ساله توسط دولت با در نظرگیری یک جدول ماتریسی تعیین می‌شود. در سال جاری حدود ۷.۷ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری و در قالب یک میلیون و ۳۰۰ هزار نمونه تحویل شرکت بازرگانی دولتی، بخش خصوصی و کارخانجات آرد شده است و از تمامی این محموله‌ها نمونه‌برداری شده و در آزمایشگاه‌های دارای صلاحیت میزان افت آن‌ها بررسی شده که بر اساس ارزیابی‌های انجام شده توسط پژوهشکده غلات در قالب جدول پاکی، متوسطه افت مفیدگندم‌های خریداری شده ۱.۰۳ درصد و افت غیر مفید ۱.۹ درصد بوده است. از این میزان گندم حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن گندم توسط ۱۷۳ کارخانه آردسازی کشور که بهترین ارزیاب های کیفی را در اختیار دارند خریداری شده است که طبق اطلاعات سامانه، کارخانجات خرید خود را با میانگین افت مفید ۸۱ صدم و افت غیر مفید ۸۳ صدم درصد انجام داده اند .

 

با عنایت به اعلام مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی مبنی بر این که رویه سنجش افت گندم در کشور قدمت ۳۰ ساله دارد و امسال نیز مانند همه سالهای گذشته از ابزار سنجش (الک) مشابه استفاده شده است، طرح ادعای ورود گندم با متوسط افت غیرمفید ۸ تا ۱۰ درصد یعنی ۷۰۰ هزار تن شن و خاک و ضایعات به کارخانجات و وجود ناخالصی نامتعارف در گندم خریداری شده و اختلاط آن با خاک، ادعایی کاملا کذب بوده، صحت نداشته و قویا تکذیب می شود. هرچند بروز برخی تخلفات موردی و جزیی از سوی دلالان در موارد انگشت‌شماری از محموله‌ها رو انکار نمی کنیم اما باید تاکید شود این موارد در مقایسه با حجم ۷.۷  میلیون تن گندم خریداری شده بسیار جزیی است و عمده اینگونه تخلفات در همان بدو تحویل محموله به عوامل خرید و سیلوها شناسایی و برخورد شده است. بنابراین به نظر می‌رسد طرح ادعای ۷۰۰  هزار تن ناخالصی در گندم خریداری شده یا ناشی از ناآگاهی افراد است و یا اینکه برخی به دلیل درگیری منافعشان با این موضوع، این موارد را مطرح می‌کنند.

 

بر این اساس طرح این گونه شائبه‌های کذب که امنیت روانی و غذایی جامعه را تهدید می‌کند، تاسف بار بوده و جای سوال بسیار دارد. علاوه بر این خدمت مردم شریف کشورمان اعلام می‌کنیم که در کنار نظارت‌های موجود در پروسه خرید گندم، آرد گندم مورد استفاده نانوایان دارای استاندارد اجباری و نظارت‌های مستمر دیگر نیز است و هیچ‌گونه مخاطره در بهداشت و سلامت آرد گندم برای مصرف‌کنندگان وجود ندارد و سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد نیز به صورت مستمر بر تولید آرد نظارت می نمایند‌.

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار