سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت مقام آمریکایی: در مجموع 30 پهپاد MQ-9 توسط پدافند هوایی ایران سرنگون شده‌اند اعتراف دبیرکل ناتو به همدستی در تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران بلومبرگ: کشتیرانی از طریق تنگه هرمز تقریباً متوقف شد واکنش عراقچی به سخنان موهن ترامپ علیه ایران؛ پاسخ ما، عمل ماست بقائی: ایران با قاطعیت از منافع ملی و حاکمیت خود دفاع خواهد کرد ترامپ حکومت جولانی را از فهرست حامیان تروریست خارج می‌کند / چراغ سبز واشنگتن برای کاهش تحریم‌های سوریه

فروش جنگنده‌های اف-16 به ترکیه نهایی شد

فروش جنگنده‌های اف-16 به ترکیه نهایی شد با پایان یافتن دوره بررسی و اعتراض کنگره آمریکا به قرارداد فروش 40 فروند جنگنده اف-16 و 80 کیت مدرن سازی این جنگنده‌ها به ترکیه، این قرارداد نهایی شد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۷ - ۲۲ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 11
کد خبر: ۲۲۷۸۱۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ روزنامه ترکیه‌ای «دیلی صباح» روز یکشنبه در گزارشی نوشت که فروش جنگنده‌های اف-16 به ترکیه از آنجایی که روند بررسی واعتراض در کنگره آمریکا روز شنبه به پایان رسیده، نهایی شده است.

 

دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا روز 26 ژانویه گذشته به صورت رسمی به کنگره اعلام کرد که دولت قصد دارد 40 فروند جنگنده اف-16 لاکهید مارتین و حدود 80 کیت مدرن سازی جنگنده‌های اف-16 را به ترکیه بفروشد.

 

پس از اعلام رسمی دولت، کنگره 15 روز فرصت دارد تا به آن اعتراض کند و پس از آن، موضوع نهایی در نظر گرفته می‌شود.

 

این دوره زمانی، تا آخر وقت روز شنبه به پایان رسید و هیچ مانعی برای آغاز روند مربوط به فروش این جنگنده‌ها به ترکیه وجود نخواهد داشت.

 

«جفری فلیک» سفیر آمریکا در آنکارا در خصوص تحول اخیر اعلام کرد: «تصمیم این هفته کنگره در موافقت با دستیابی ترکیه به 40 فروند جنگنده جدید و 79 کیت ارتفای جنگنده‌های اف-16، گامی بزرگ رو به جلو به شمار می‌آید».

 

فلیک اضافه کرد: «ناوگان اف-16 ترکیه برای قدرت ناتو ضروری بوده و عملیات آتی میان متحدان را تضمین می‌کند».

 

موافقت دولت آمریکا به فروش جنگنده‌های اف-16 به ترکیه پس از آن گرفته شد که آنکارا با عضویت سوئد در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اعلام موافقت کرد.

 

پارلمان ترکیه با ۲۸۷ رای موافق در مقابل ۵۵ رای موافق عضویت سوئد را تایید کرد. مجارستان اکنون تنها کشور عضو ناتو است که ورود سوئد به این ناتو را امضا نکرده است.

 

ترکیه به دنبال خرید آخرین نمونه از جنگنده‌های اف-16 بلاک و همچنین 79 کیت نوسازی جنگنده‌های اف-۱۶ خود است.

 

یونان و ترکیه در زمینه نظامی به شدت با هم رقابت دارند. ارتش یونان به شدت در حال توسعه و تقویت خود است و حتی سفارش خرید جنگنده‌های «اف-۳۵» را هم به آمریکا داده و در صورت دریافت آن‌ها ناوگان نیروی هوایی ترکیه به شدت از رقیب همیشگی‌ خود عقب می‌افتد./ فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار