سرلشکر باقری: هر ۶ ماه شاهد ارتقاء چشمگیر توان دریایی ایران خواهیم بود سرلشکر سلامی: امروز قدرت ما ده‌ها برابر بیشتر از سال گذشته است/ ایران در مذاکرات، با شکوه ایستاده رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب: قدرت ایران آمریکا را به مذاکره واداشته است سردار حاجی‌زاده: ایران امروز قوی‌تر از گذشته است/ تهدید نظامی علیه کشور واقعیت ندارد آیت الله سیستانی در دیدار با آیت الله جوادی آملی: نگاه ما به حوزه علمیه قم، هیچ تفاوتی با نگاه‌مان به حوزه نجف ندارد سرلشکر باقری: ممکن است دشمنان آغازگر یک درگیری باشند، اما پایان درگیری، زمان و مکان درگیری را ایران مشخص خواهد کرد پزشکیان: ایران و ازبکستان پاره‌های یک پیکرند سخنگوی دولت: سفر رئیس‌جمهور روسیه به ایران در دستور کار است پزشکیان: مهم‌ترین مشکل در محیط زیست نبود برنامه جامع است بازدید سرلشکر باقری از کارخانه‌های نیروی دریایی ارتش در بندرعباس ظریف: اگر توافق نشود، مقصرش طرف آمریکایی است پزشکیان: در مذاکره جدی و به‌دنبال توافق هستیم، اما کنارگذاشتن تأسیسات هسته‌ای قابل‌قبول نیست بررسی تنش هند و پاکستان و حادثه بندر رجایی در کمیسیون امنیت ملی سرلشکر باقری: نیرو‌های مسلح برای هر شرایطی آمادگی کامل دارند اراذل و اوباش در لیست قرمز مجلس

تبلیغات انتخابات مجلس چه زمانی آغاز می‌شود؟

طبق جدول زمان‌بندی انتخابات مجلس شورای اسلامی، ۳ الی ۹ اسفندماه زمان تبلیغات کاندیداهای راهیبای به مجلس دوازدهم در نظر گرفته شده است. در این گزارش با فرآیند اجرایی این انتخابات آشنا می‌شوید.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۳ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 13
کد خبر: ۲۲۸۰۶۱

به گزارش راهبرد معاصر، روزهای اخیر لیست نهایی تقاضای بررسی داوطلبانی که به نتیجه‌ی بررسی صلاحیت‌ها از سوی هیئت نظارت استانی اعتراض داشتند، به پایان رسید و 14912 نفر تأیید صلاحیت گرفتند.

 

بر اساس جدول زمان‌بندی انتخابات بعد از این اعلامِ نامزدهای تأییدصلاحیت‌شده، یک مرحله‌ی بررسی مجدد هم در قانون در نظر گرفته شده است.


"دریافت شکایت از داوطلبانی که در سیر مراحل قبلی تایید شده لیکن شورای نگهبان نظر به عدم تایید یا عدم احراز دارد" از 21 تا 23 بهمن‌ماه صورت گرفت. بررسی مجدد صلاحیت‌ها تا 30 بهمن‌ماه به‌طول می‌انجامد و بالاخره 1 اسفند 1402 "نظر شورای نگهبان درخصوص ردصلاحیت همه داوطلبانِ ردصلاحیت‌شده" ابلاغ و اسامی نامزدهای تأییدشده منتشر می‌شود.

 

2 اسفند زمان انتشار آگهی انتخابات از سوی ستاد انتخابات کشور صورت می‌گیرد و مرحله‌ی بعد، زمان تبلیغات کاندیداهاست.

 

3 اسفند تا 9 اسفندماه مهلت تبلیغات انتخاباتی نامزدها و طرفداران آن‌ها در نظر گرفته شده است.

 

مدیرکل سیاسی وزارت کشور درباره قانون جدید انتخابات مجلس شورای اسلامی و تمهیدات آن برای تبلیغات و حرکت به سوی عدالت انتخاباتی به تسنیم گفته بود: "طبق قانون در هر استانی هیئت تبلیغات انتخابات استانی تشکیل شده و این هیئت، فهرست امکانات موجود برای استفاده در تبلیغات انتخاباتی را از دستگاه‌های دولتی و عمومی أخذ و بر استفاده یکسان همه کاندیدها از این ظرفیت‌ها نظارت می‌کند. به‌عنوان مثال ظرفیت‌های شهری تبلیغاتی، سالن‌های اجتماعات و ظرفیت‌های عمومی که همه بتوانند به شکل برابر از آن استفاده کنند؛ در این‌صورت بخش زیادی از هزینه‌های نامزدها کاهش می‌یابد."

 

هم‌چنین صدا و سیما 200 کانال تلویزیونی برای تبلیغات کاندیداها در نظر گرفته که با شرایط اعلام‌شده، تبلیغاتِ نامزدها از این بستر صورت خواهد گرفت. ضمناً پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی ایرانی هم برای این کار به میدان آمده‌اند تا نامزدها بتوانند از این طریق هم خود و برنامه‌هایشان را معرفی کنند.

 

مرحله‌ی بعدی در فرآیندهای این انتخابات، امکان انصراف است که 8 اسفندماه در نظر گرفته شده تا اگر احیاناً یک نامزد قصد انصراف داشته باشد، بتواند درخواست خود را ثبت کند.

 

10 اسفند نیز طبق قانون، انجام تبلیغات کاندیداها ممنوع اعلام شده و 11 اسفندماه نیز برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به‌همراه ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری در سراسر کشور صورت خواهد گرفت.

 

بر اساس این گزارش، طبق اعلام ستاد انتخابات کشور از جمله نوآوری‌ها در این دوره، یکی‌شدن برگه‌های تعرفه رأی است؛ به‌این‌صورت که رأی‌دهندگان یک برگه تعرفه دریافت خواهند کرد که در بخشی از آن اسامی نامزدهای خبرگان و در بخش دیگر، نامزدهای مجلس شورای اسلامی را می‌نویسند و هر دو بخش را جدا می‌کنند و در دو صندوق مجزا می‌اندازند.

 

هم‌چنین با موافقت شورای نگهبان و اعلام ستاد انتخابات کشور، در این دوره از انتخابات مجلس شورا و خبرگان رهبری در حوزه‌های انتخابیه رشت و خمام، قم، ملایر و آبادان به‌صورت تمام الکترونیک برگزار خواهد شد./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار