به گزارش راهبرد معاصر؛ قیمت دلار در چهارمین روز هفته با تحرکات محدود در منطقهای مشخص نوسان داشت. این در حالی است که روند عرضه و تقاضا در تعادل بود.
به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، سیاستگذار مسئول ایجاد هر روندی در بازار ارز و قیمت دلار است، که البته فعلا شرایط باثبات و آرامی در بازار ایجاد کرده است؛ علاوه بر آن، شرایط آرام سیاسی در منطقه نیز سیگنال خاصی به بازارهای مالی نمیدهد.
برخی از کاهشیهای بازار معتقدند با وجود تاکید کارشناسان بر روند صعودی قیمت دلار در پایان سال جاری، در روزهای آینده شاهد صعودهای شارپی در قیمت ارز نخواهیم بود. زیرا که ورود پول به بازار سخت است و شرایط اجتماعی نیز کشش پرشهای بلند در مقطع زمانی کوتاه را ندارد.
با توجه به روند افزایشی آهسته و پیوسته دلار و رفت و برگشت اسکناس آمریکایی در محدودهای مشخص، فعالان بازار، ماندن در نیمه کریدور ۵۰ هزار تومانی و افزایش محدود در کانال مذکور را برای دلار پیشبینی میکنند. آنها معتقدند کاهشهای محدود قیمت دلار، در واقع استراحت در روند صعودی است.
در همین راستا، کارشناسان اقتصادی افزایش نرخ بیکاری، ورشکستگی موسسات مولد و ایجاد رانت را از تبعات سیاست کنترل قیمت دلار میدانند و معتقدند با جمع شدن فنر قیمتها، نمیتوان به کمک تزریق میلیاردها دلار از درآمدهای نفتی، تورم را مهار کرد. کارشناسان بر این باورند که نمیتوان شعار واقعی شدن و تعدیل نرخ ارز را داد، ولی سالها به سرکوب و پایین نگه داشتن مصنوعی آن پرداخت.
گفتنی است روند قیمت در بازارهای مالی روز سهشنبه ۲۴ بهمن در بیشتر ارزها افزایشی بود. درهم امارات در کانال ۱۵ هزار تومانی پیشروی کرد و با افزایش ۴۰ تومانی با قیمت ۱۵ هزار و ۱۸۰ تومان معامله شد. علاوه بر آن قیمت تتر ۷۰۰ تومان افزایش داشت و روی رقم ۵۵ هزار و ۸۰۰ تومانی قرار گرفت.
پوند انگلیس با افزایش ۳۱۰ تومانی به کانال ۷۰ هزار تومانی صعود کرد و با رقم ۷۰ هزار و ۱۶۰ تومان معامله شد. قیمت یورو افزایش قیمت ۱۱۰ تومانی داشت و به قیمت ۵۹ هزار و ۶۷۰ تومان رسید./تجارت نیوز