با حکم رییس جمهور، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان منصوب شد/ امین مقومی کیست؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۴ / بازار طلا عقب‌نشینی کرد؟ جزئیات ورود خودرو‌های مناطق آزاد به سرزمین اصلی و دریافت پلاک ملی اعلام شد وزیر کشاورزی: در تامین کالا‌های اساسی هیچ تنش و مشکلی وجود ندارد سد‌های کشور ۴۲ درصد آب دارند/ ارتفاع کل ریزش‌های جوی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه، ۴۰ درصد افت داشته حذف یارانه نقدی این سه دهک تا شهریور قطعی شد + جزئیات  سقف جدید بیمه‌نامه‌های بزرگ اعلام شد جزئیات قرعه‌کشی فروش خودرو‌های وارداتی/ ثبت درخواست ۹۵ هزار نفر برای ۱۰ هزار خودرو قیمت انواع برنج در میادین و بازار‌های میوه و تره بار اعلام شد پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا یکشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ معتمدیان: تبعیض منطقه‌ای در قطعی برق وجود ندارد / افزایش ساعات قطعی برق خارج از برنامه به علت فشار به شبکه برق است ازسرگیری پرواز‌های منظم باکو–تهران از اول سپتامبر رئیس کمیسیون عمران مجلس: خط انتقال آب طالقان مهرماه به تهران و البرز می‌رسد پیش‌بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۴ / بازار طلا همچنان تحت تاثیر دلار طرح جدید فروش اقساطی خودرو ریسپکت مرداد ۱۴۰۴ + شرایط فروش

واردکننده غیرمتخصص یا شریک کلاهبردار؛ چرا زنجیره توزیع آیفون رصد نشد؟

مافیای واردات آیفون در چند سال اخیر با ایجاد یک فضای غیرشفاف از طریق رویه‌رانتی "واردات در مقابل صادرات خود" و مقاومت در برابر پیاده‌سازی سازوکار خدمات پس از فروش رسمی نقش مستقیم در کلاهبرداری چند صد میلیارد تومانی کوروش کمپانی داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۹ - ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 18
کد خبر: ۲۲۸۸۲۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ اخیرا مهدی اسدی رئیس انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی، در مورد ماجرای فروش موبایل آیفون توسط شرکت کوروش کمپانی با قیمت بسیار کمتر از قیمت جهانی اظهار نظر کرده و گفته است که این شرکت دارای مجوز واردات آیفون نبوده و موبایل‌های آیفون را از طریق واردکنندگان داخلی تهیه می‌کرده است.

 

سوالی که وجود دارد این است که آیا نظارتی در شبکه فروش و واردات نیست؟ باید توجه داشت که عمده واردات آیفون‌های آمریکایی از طریق رویه رانتی واردات در برابر صادرات خود انجام می‌شود. در این رویه تنها افرادی امکان واردات دارند که صادرات انجام داده باشند آن هم در طیف به خصوصی از کالاها.

 

همین مسئله سبب شده است که به گفته مقامات دولت افراد غیرمتخصص وارد حوزه واردات تلفن‌های همراه گران‌قیمت مانند آیفون‌های 13 شوند. هر چند که مسئله غیرمتخصص بودن از سوی مقامات دولت مطرح شده است اما این دسته افراد بعضا آیفون‌های 13 رفرش و ریپک وارد کشور کرده‌اند که طبق مشاهدات بعضا به عنوان گوشی نو به مصرف‌کننده فروخته شده است.

 

واردکننده غیرمتخصص یا شریک کلاهبردار/ چرا زنجیره توزیع رصد نشد؟

لازم به ذکر است، اگر بپذیریم که ادعای انجمن واردکنندگان تلفن همراه صحیح باشد ابهامات جدیدی به وجود می‌آید که باید در خصوص آن شفاف‌سازی کنند. در ماجرای رسیدگی به تخلفات واردکنندگان موبایل طی سال 1397، اعلام شد که واردکنندگان تا رسیدن کالای وارداتی به دست مصرف‌کننده نهایی مسئولیت داشتند. در حقیقت واردکننده به عنوان حلقه اول توزیع محصول در کشور وظیفه داشت تا به عنوان ارائه کننده کالا خود به عنوان ناظر قیمت تا رسیدن به مصرف‌کننده نهایی عمل کند.

 

به همین دلیل هم بسیاری از آنها محکوم به گران‌فروشی شدند و دادگاه برای تخلفات قیمت‌گذاری و حوزه فروش، سال‌ها حبس تعزیری برای آنها لحاظ کرد. حال سوال این است که چرا نظارتی بر روی واردکنندگانی که محصول آنها امثال کوروش کمپانی است انجام نمی‌شود؟ آن هم واردکنندگانی که متخصص نیستند و صرفا براساس مجوز واردات اسباب زیان مردم را با تامین کالا برای عده‌ای فراری از خدمت فراهم می‌کنند.

 

فعالیت سوال برانگیز 1500 شرکت در حوزه واردات موبایل

به گزارش تسنیم، مافیای واردات آیفون در چند سال اخیر با ایجاد یک فضای غیرشفاف از طریق رویه‌رانتی "واردات در مقابل صادرات خود" و مقاومت در برابر پیاده‌سازی سازوکار خدمات پس از فروش رسمی نقش مستقیم در کلاهبرداری چند صد میلیارد تومانی کوروش کمپانی داشته است. این وضعیت منجر به حضور بیش از 1500 شرکت در زمینه واردات موبایل شده و به‌عبارت دقیق تر ردِپای این کلاه‌برداری بزرگ از عدم نظارت کافی در ساماندهی واردکنندگان قابل پیگیری است.

 

در طی دو سال اخیر همزمان با نظارت ناکافی و رونق گرفتن رویه‌های رانتی ناکارآمد، شرکتهایی بی‌نام‌ونشان مثل کوروش کمپانی وارد حوزه واردات و عرضه موبایلهای لاکچری مثل آیفون شده‌اند، در نهایت نیز در یک سال اخیر سودجویی در این حوزه وارد مرزهای جدیدی شد و سازوکارهای کلاه‌برداری پانزی از طریق پیش‌فروش آیفون راه افتاده است./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار