به گزارش راهبرد معاصر؛ پرداخت تسهیلات به منظور ایجاد اشتغال همواره در سنوات گذشته بود, اما یکی از ایرادهایی که به آن وارد می شد, بحث انحراف منابع بود. دولت سیزدهم موفق به پرداخت تسهیلات اشتغالزایی با کمترین میزان انحراف شده است.
دادههای آماری نشان میدهد که دولت سیزدهم در راستای جلوگیری از این آسیب و سوق دادن تسهیلات به فرصتهای اشتغالزایی، الگوی اطلس ملی اشتغال و سامانه جامع رصد ملی اشتغال را راهاندازی کرده و در قالب زیستبوم ملی اشتغال توانسته موفق عمل کند.
سامانه ملی رصد اشتغال با هدف کسب اطلاعات دقیق از ورودی و خروجیهای بازار کار و میزان اشتغال ایجادی در راستای برنامه دولت سیزدهم برای ایجاد سالانه یک میلیون شغل راهاندازی شده و از طریق آن، عملکرد دستگاههای اجرایی در حوزه اشتغال و شناسایی آمار بیکاران و شاغلان و فرصتهای شغلی موجود مشخص میشود.
از ویژگیهای سامانه این است که بستری برای شفافسازی آمارهای اشتغال در هر استان فراهم میکند و فرصتهای شغلی موجود به طور روزانه در آن رصد میشوند تا ضمن در دسترس بودن اطلاعات، بهره برداری مطلوب از نتایج آمارگیری در برنامهریزیها و سیاستگذاریها صورت گیرد.
سید صولت مرتضوی, وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: در سال 1401بیش از یک میلیون و در 10ماهه 1402بیش از 970هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد شده است.
مرتضوی با بیان اینکه سامانههای وزارت کار، رصد و پایش اشتغال را در سطح کشور انجام میدهند، خاطرنشان کرد: این اعداد به دقت قابل راستیآزمایی است و با سه شیوه، مشاغل ثبت شده را پایش میکنیم.
وی تصریح کرد: علاوه بر روشهای غیر حضوری، بازدید میدانی از مشاغل ایجاد شده برای راستیآزمایی انجام میشود.
صولت مرتضوی، وزیرکار درباره جزئیات آمار اشتغالزایی میگوید: طراحی و راهاندازی سامانههای جامع اطلاعات بازار کار در آینده نزدیک بخش عمدهای از نیازهای دادهمحور اشتغال کشور را مرتفع خواهد کرد.
وی افزود: با داشتن اطلاعات جامع و دقیق میتوان به برنامهریزی مناسب و نظارت دقیق و اثرگذار در حوزه اشتغال کشور دست پیدا کرد. در حال حاضر نزدیک به 100درصد از تعهد ایجاد اشغال سالانه یک میلیون نفر دولت سیزدهم در سال 1402محقق شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: پیشبینی واقع بینانه این است که طی 2تا سه سال آینده وضعیت اشتغال در ایران به استانداردهای جهانی برسد./ تسنیم