انتقاد روسیه از عدم تمایل آمریکا به آتش بس در غزه

هیئت نمایندگی روسیه در سازمان ملل با محکومیت حملات جدید رژیم صهیونیستی به مناطقی از خاک سوریه، یادآور شد که پیش نویس قطعنامه پیشنهادی جدید آمریکا نشان داده که واشنگتن هنوز هم علاقه‌ای به برقراری آتش بس در منطقه غزه ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۵ - ۰۳ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 22
کد خبر: ۲۳۳۷۰۱

به گزارش راهبرد معاصر، دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که ایالات متحده همچون گذشته علاقه‌ای به برقراری آتش بس در نوار غزه ندارد و در پیش نویس قطعنامه جدید خود درباره وضعیت منطقه که به شورای امنیت ارائه داده، هیچ درخواستی برای آتش بس اضافه نکرده است.

 

این دیپلمات روس صبح امروز، جمعه، در کانال تلگرام خود نوشت: «من شایعاتی را به نقل از [آنتونی] بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا شنیدم که ظاهراً ایالات متحده برای اولین بار پیش نویس قطعنامه ای را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده که خواستار آتش بس در غزه شده است. قبل از اینکه کسی این را باور کند، می خواهم توضیح دهم: این یک فریبکاری معمول آمریکایی است.»

 

پولیانسکی یادآور شد که پیش نویس جدید مشابه سند قبلی است، زیرا حاوی "محکومیت" یک طرفه طرف فلسطینی در مورد علت درگیری در مقادیر زیاد است و هیچ درخواستی برای آتش بس در غزه وجود ندارد. این پیش نویس فقط می گوید که ایجاد چنین رژیمی تنها در زمینه آزادی گروگان‌ها مهم است. و «چراغ سبز» در واقع برای عملیات نظامی اسرائیل در رفح روشن شده است.

 

وی تاکید کرد که این قطعنامه‌ای نیست که آژانس های بشردوستانه در غزه به آن نیاز دارند. ذکر اهمیت هر گونه اقدام و فراخوان ساده در اسناد شورای امنیت سازمان ملل منجر به اجرای آنها در واقعیت نخواهد شد. شورای امنیت فراخوانی نمی‌کند، اما خواهان اقداماتی می شود و در این رابطه دستورالعمل‌های مستقیم و سختی لازم است.

 

این دیپلمات علاوه بر این، یادآور شد که ایالات متحده همچنان به برقراری آتش بس واقعی در غزه علاقه ندارد، نمی خواهد اسرائیل را از انجام عملیات نظامی خود در این منطقه باز دارد و صرفاً خیال بافی کرده و از واقعیات فاصله دارد.

 

روسیه حملات اسرائیل به سوریه را نقض قوانین بین المللی می‌داند

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در نشست شورای امنیت تاکید کرد که حملات نیروی هوایی اسرائیل به اهدافی در خاک سوریه آشکارا قوانین بین المللی و حاکمیت سوریه را نقض می‌کند.

 

نبنزیا گفت: ما به ویژه در مورد تشدید حملات نیروی هوایی اسرائیل علیه اهداف غیرنظامی در سوریه، از جمله در منطقه خط آبی، نگران هستیم. چنین اقدامات غیرمسئولانه ای مملو از خطر کشاندن سوریه و تعدادی از همسایگان آن به یک رویارویی تمام عیار در منطقه است.

 

وی تاکید کرد که روسیه به شدت این حملات را محکوم کرده و آن را نقض فاحش حاکمیت سوریه و موازین اساسی حقوق بین الملل می‌داند. به گفته نبنزیا، گلوله باران سوریه توسط اسرائیل پیامدهای منفی برای نیروهای واکنش سازمان ملل در منطقه دارد. او افزود: حضور نیروهای نظامی مستقر غیرقانونی از کشورهای غربی در مناطق شمال و شمال شرق سوریه نیز باعث افزایش تنش بین این کشور و اسرائیل می‌شود.

 

خط آبی که نبنزیا به آن اشاره کرد، خط مرزی است که به عنوان مرز بین لبنان، اسرائیل و بلندی های جولان در نظر گرفته می شود. سازمان ملل در سال 2000 آن را به منظور ترسیم مرزهای لبنان و ارائه درخواست های خاص به اسرائیل برای خروج نیروهایش از این کشور برگزار کرد.

 

علاوه بر این، سرگئی ناریشکین، مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه اعلام کرد که واشنگتن نمی‌تواند کشورهای خاورمیانه را مجبور کند که در راستای منافع این کشور در زمینه تولید نفت حرکت کنند. این مقام اطلاعاتی روس گفت:«هژمون آمریکایی دیگر مانند سابق نیست و دیگر نمی‌تواند کشورهای خاورمیانه را مجبور کند که در راستای منافع ایالات متحده آمریکا در زمینه تولید نفت حرکت کنند.»

 

پیش از این، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه گفته بود که همکاری در قالب اوپک پلاس که شامل روسیه و برخی کشورهای خاورمیانه می‌شود، این امکان را فراهم کرده که درآمد بودجه روسیه و تعادل در قیمت نفت حفظ شود.

 

پیش از این، الکساندر نوواک، معاون نخست وزیر روسیه در اوایل مارس گفت که روسیه تصمیم گرفته تا در چارچوب اوپک پلاس، تولید و عرضه نفت خود در سه ماهه دوم سال 2024 را به میزان 471 هزار بشکه در روز کاهش دهد. وی با اشاره به اینکه کاهش تدریجی خواهد بود، تاکید کرد که چنین تصمیمی از سوی روسیه داوطلبانه گرفته شده است./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار