عراقچی: ما جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم ابلاغ موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا از سوی پزشکیان ترامپ قانون جنجالی رمرزارز‌ها را امضا کرد توافق آتش‌بس در سویداء/ جزئیات مشارکت دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه الجولانی: مداخله اسرائیل، سوریه را وارد مرحله خطرناکی کرد ادعای ترامپ: توانایی‌های هسته‌ای ایران برای مدت طولانی نابود شده بقائی: مثل همیشه با مردم سوریه هستیم؛ با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم آخرین تحولات ناآرامی‌های سویداء / ۷۱۸ نفر کشته شده‌اند نیرو‌های الجولانی برای ورود به سویداء آماده می‌شوند دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا

باز هم بحث و جدل روحانی و ترامپ

روحانی، رئیس جمهور ایران، می‌گوید دولت آمریکا برای مذاکره دوجانبه بین او و دونالد ترامپ، همتای آمریکایی‌اش پیغام داده و وعده برداشتن تحریم‌ها را هم داده بود.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۶ - ۰۵ مهر ۱۳۹۸ - 2019 September 27
کد خبر: ۲۳۴۱۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ روحانی، که برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک رفت، در بازگشت به تهران گفت: "آمریکایی ها تقریبا به همه سران اروپایی و غیراروپایی پیغام داده بودند که ما آماده مذاکره‌ایم. درخواست آمریکا ‌قبلا این بود که مذاکره دوجانبه باشد یعنی دو رئیس جمهور با هم مذاکره کنند و بارها این موضوع را رد کرده بودیم."

 

 

او گفت موضع ایران این بوده که ایران در قالب گروه ۱+۵، یعنی اعضای دائم شورای امنیت به اضافه آلمان، که طرف‌های مذاکره در برجام بودند، با آمریکا مذاکره خواهد کرد.

 

رئیس جمهور ایران از قول رهبران اروپایی گفته پس از آن که آمریکا خواهان مذاکره در قالب ۱+۵ شده، وعده برداشتن "کل تحریم‌ها" را هم داده است.

 

کمی پس از انتشار صحبت‌های آقای روحانی، آقای ترامپ وعده رفع تحریم‌ها را تکذیب کرد.

 

دونالد ترامپ در حساب توییتر خود نوشت: "ایران از من خواست که تحریم‌ها علیهشان را بردارم تا ملاقات کنند. من هم البته که گفتم نه!"

 

ترامپ کلمه "نه" را درشت نوشته است.

 

حسن روحانی روز دوشنبه به نیویورک رفت و در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با مقام‌های عالی کشورهای مختلف، از جمله آنگلا مرکل، امانوئل مکرون و بوریس جانسون دیدار کرد.

 

تلاش کشورهای مختلف برای میانجیگری و انجام مذاکره مستقیم و دیدار یا تماس میان آقایان ترامپ و روحانی، طی اقامت او در نیویورک نتیجه‌ای نداشت.

 

حسن روحانی درباره مذاکره با رهبران غربی گفت: "صدراعظم آلمان، نخست وزیر انگلیس و رئیس جمهور فرانسه هم در نیویورک بودند و همگی اصرار داشتند که این جلسه برقرار شود و آمریکا هم می‌گوید که من تحریم را برمی‌دارم."

 

او گفت یکی از مسائل مطرح این بوده که کدام تحریم‌ها و به چه ترتیبی برداشته شود، که آقای روحانی از قول رهبران آمریکایی نقل کرده که مقام‌های دولت آمریکا "به صراحت گفته بودند که کل تحریم را برمی‌داریم.

 

با این وجود آقای روحانی گفته "منتها شکل این کار شکلی نبود که قابل قبول باشد".

 

او بدون ارائه جزئیات از شرایط رفع تحریم از طرف آمریکا، مذاکره در "فضای تحریم و در بقای تحریم و فضای مسموم فشار حداکثری" را رد کرده، اما دوباره موضع ایران درباره آمادگی برای مذاکره در صورت رفع تحریم را تکرار کرده است.

 

دولت آمریکا در مقاطعی از قصدش برای مذاکره بدون پیش‌شرط با دولت ایران گفته، اما در عین حال اقدامات بیشتری را در چهارچوب سیاست "فشار حداکثری" علیه آن انجام داده است.

 

چندی پیش با ابتکار امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، طرحی برای گشایش خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری برای ایران ارائه شد که گزارش‌هایی حاکی از نظر مثبت دونالد ترامپ به آن بود.

منبع: برترین ها

ارسال نظر