نتانیاهو: می‌توان با سوریه به توافق رسید؛ از دمشق تا جبل‌الشیخ باید عاری از سلاح شود گروسی: آژانس هنوز از تاسیسات آسیب‌دیده ایران بازدید نکرده است موگرینی بازداشت شد کلمبیا پرواز‌های مسافری با ونزوئلا را از سر گرفت جنبش فتح: اشغالگران به دنبال کشاندن ما به درگیری هستند ترامپ از نتانیاهو برای دیدار در کاخ سفید دعوت کرد عراقچی: ما به توافق رسیده بودیم؛ نیرو‌های خواهان جنگ در آمریکا غالب شدند کاخ سفید: ترامپ درباره ونزوئلا چندین گزینه دارد بازدید پوتین از مقر فرماندهی عملیات نظامی ویژه شورای امنیت فردا در مورد اوضاع عراق نشست برگزار می‌کند آزادی اوجالان؛ شرط پ. ک. ک برای تداوم پایبندی به توافق صلح با ترکیه پزشکیان در دیدار وزیر خارجه ترکیه: انتظار می‌رود کشور‌های اسلامی شرایط را برای یکدیگر تسهیل و از پیچیده‌تر کردن مسائل پرهیز کنند ارتش اسرائیل از ترور بیش از ۴۰ نیروی حماس در تونل‌های رفح خبر داد دیدار وزیر خارجه ترکیه با علی لاریجانی در تهران  در دیدار معاون وزیر خارجه عربستان با عراقچی چه گذشت؟

کنگره آمریکا: اظهارات جو بایدن درباره خروج از افغانستان نادرست بود

کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد اظهارات جو بایدن رئیس جمهور این کشور درباره خروج آشفته از افغانستان نادرست و متناقض بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۳ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 02
کد خبر: ۲۳۴۴۳۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گزارش ابتدایی و متن مصاحبه‌ها با برخی مقامات دخیل در خروج آمریکا از افغانستان را منتشر کرده است.

این کمیته با «راس ویلسون» سفیر پیشین آمریکا در کابل و «سام آرنسون» دیپلمات دخیل در ارایه خدمات کنسولی در جریان روند خروج نظامی از افغانستان، مصاحبه کرده است.

بر اساس این گزارش، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا همواره گفته بود نظامیان حکومت پیشین افغانستان بدون حمایت مستقیم نظامی قادر به دفاع از کشورشان هستند.

بایدن همچنین گفته بود آمریکا به اهدافش در افغانستان دست یافته است و توافق دوحه واشنگتن را مجبور به خروج از افغانستان کرد.

با این حال، کمیته روابط خارجی مجلس نمایند‌گان آمریکا تاکید کرد هیچ یک از دلایل بایدن درباره خروج آمریکا از افغانستان، درست نبوده است.

به گفته این کمیته، ارزیابی‌های داخلی دولت جو بایدن نشان می‌دهد که ارتش افغانستان بدون حمایت هوایی، مشاوران نظامی و پیمان‌کاران قادر به دفاع از این کشور نبود و بار‌ها در این باره به بایدن هشدار داده شده بود.

به گفته این کمیته، رئیس جمهور آمریکا همه پیشنهادات و توصیه‌ها درباره خروج نظامی از افغانستان را رد و استدلال کرده بود که پیگیری این شرایط مستلزم استقرار «ده‌ها هزار» نیرو در افغانستان است.

بر اساس این گزارش، دولت بایدن بار‌ها اذهان مردم آمریکا را درباره وضعیت افغانستان گمراه کرده است و اعلامیه‌های منتشر شده نیز با گزارش‌های وزارت خارجه و ارتش همخوانی نداشتند.

نحوه خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان، همواره با انتقادات بسیاری در آمریکا مواجه بوده است./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده