دولت چگونه می‌تواند مشارکت مردم در جهش تولید را تسهیل کند؟-راهبرد معاصر
عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است

دولت چگونه می‌تواند مشارکت مردم در جهش تولید را تسهیل کند؟

عضو دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری با بیان اینکه اگر کشور بخواهد در بخش اقتصاد پیشرفت کند، چاره‌ای جز این نداریم که از ظرفیت‌های مردمی استفاده بهینه کنیم، پیشنهاد هایی به مسئولان برای مشارکت مردم در «جهش تولید» ارائه کرد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۷ - ۲۳ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 11
کد خبر: ۲۳۵۶۵۲

به گزارش راهبردمعاصر؛ فضایلی با اشاره به الزامات «جهش تولید با مشارکت مردم»، گفت: البته این بحث، از جمله بحث‌هایی است که کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی، علوم اجتماعی و جامعه شناسی باید بیشتر به آن بپردازند.

 

وی افزود: با توجه به تجربه‌ای که ما در عرصه‌های دیگر ـ در نقش‌آفرینی و مشارکت مردم کسب کرده‌ایم ـ و آن تجربیات هم بسیار موفق بود که یکی از قله‌های آن هم دوران سال دفاع مقدس است، نشان می‌دهد که مردم ظرفیت و آمادگی بالایی برای حضور و مشارکت دارند و قطعاً مشارکت آنها می‌تواند مشکلاتی را که اکنون در حوزه‌های اقتصاد داریم را حل کند و به‌طور مشخص زمینه‌های ارتقا و جهش جدی بحث تولید را فراهم کند.

 

تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه ما به نقش و سهمی که مردم می‌توانند ایفا کنند اعتنا کنیم، اظهار کرد: بنابراین سهم دولت باید از اقتصاد کاهش پیدا کند و دستگاه‌های دولتی به حداقل ضرورت بسنده کنند.

 

بخش خصوصی آماده نقش آفرینی است

 

فضائلی با بیان اینکه بخش خصوصی باید به شدت محترم و ارزشمند شمرده شود، تصریح کرد: امروز توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بخش خصوصی در کشور به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرده و این بخش برای نقش‌آفرینی آمادگی دارد. نقش‌آفرینی مردم و بخش خصوصی با یکدیگر پیوند خورده و ارتباط تنگاتنگ و وسیعی دارد.

 

مشارکت مردمی فقط سهم دادن به آنها در اقتصاد کوچک و خُرد، نیست

 

وی اظهار کرد: اینکه ما تصور کنیم که مشارکت مردمی یعنی فقط سهم دادن به آنها در اقتصاد کوچک و خُرد، حرف چندان درستی نیست و باید در بخش‌های مختلف و در اندازه‌های مختلف اقتصاد چه خُرد، چه متوسط و چه صنایع بزرگ و بخش‌های بزرگ اقتصادی این مشارکت و سهم دیده شود.

 

عضو دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری گفت: اگر کشور بخواهد در بخش اقتصاد پیشرفت کند چاره‌ای جز این نداریم که از ظرفیت‌های مردمی استفاده بهینه کنیم.

 

فضائیلی اضافه کرد: موانع حضور و مشارکت مردمی باید توسط کارشناسان و دستگاه‌های ذیربط شناسایی و برطرف شود و دستگاه‌های دولتی و ذیربط باید تا جایی که می‌توانند بستر مناسبی برای این حضور فراهم و تسهیلات لازم را فراهم کنند.

 

دولتی بودن یا شبه دولتی بودن دستگاه‌ها در حد ضرورت تقلیل پیدا کند

 

وی درباره موانع حضور مردم در اقتصاد کشور گفت: البته بحث‌های تخصصی در ارتباط با این موضوع را باید کارشناسان ذیربط بیان کنند. به اعتقاد من یکی از مهمترین و بزرگترین مانع و گره ذهنی و نوع نگاه و رویکردی که ما در اقتصاد داریم، این است که دولتی بودن یا شبه دولتی بودن باید در حد ضرورت تقلیل پیدا کند تا ما بتوانیم نگاه مردمی برای اقتصاد داشته باشیم به این معنا که بخش خصوصی هم جزو بخش‌های مهم اقتصاد محسوب می‌شود.

 

تحلیل گر مسائل سیاسی بیان کرد: اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ در این بحث بسیار مهم است از این رو باید مبنای تصمیمات و اقدامات قرار گیرد، ضمن آنکه اشکالاتی که در گذشته و در واگذاری‌ها به بخش خصوصی اتفاق افتاد باید آسیب شناسی شود تا این موارد مجدداً تکرار نشوند./ایرنا 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده