به گزارش راهبرد معاصر، در ساعات گذشته چندین رسانه معتبر غربی از قریب الوقوع بودن انتقام ایران از اسرائیل خبر داده اند. خبرگزاری بلومبرگ گزارش داده که آمریکا معتقد است حمله ایران به اسرائیل قطعی است. شبکه ایبیسی آمریکا میگوید ایران در حال آمادهسازی ۱۰۰ موشک کروز برای حمله احتمالی به اسرائیل است.
یوآو یوآوکراک تحلیلگر صهیونیست گفته است: اسرائیل انتظار چنین واکنش شدید از سوی ایران را نداشت، و شاید نخبگان سیاسی از ترور اخیر فرماندهان ارشد ایران در دمشق پشیمان اند.
در همین حال رژیم صهیونیستی سلسله اقداماتی را برای منصرف کردن ایران از عملیات انتقام آغاز کرده است. وزرای کشورهای اروپایی طی تماس های با وزارت خارجه ایران تلاش کردند که واسطه توقف عملیات انتقام ایران بشوند.
امیر عبدالهیان، وزیر امور خارجه طی توییتی درباره این رایزنی ها نوشته است: « در پاسخ به تماسهای تلفنی آنالنا بربوک وزیر امور خارجه آلمان، دیوید کامرون وزیر امور خارجه انگلیس و پنی وانگ وزیر امور خارجه استرالیا ضمن تبادلنظر درخصوص برخی موضوعات دوجانبه، تأکید کردم که وقتی رژیم صهیونیستی با نقض حقوق بینالملل و کنوانسیونهای وین، مصونیت افراد و اماکن دیپلماتیک را نقض میکند و شورای امنیت نیز قادر به صدور یک بیانیه در محکومیت حمله تروریستی به سفارت ایران در دمشق نیست، دفاع مشروع با هدف تنبیه متجاوز یک ضرورت است.»
در همین حال رسانههای منطقهای میگویند که آمریکا به درخواست اسرائیل، از کشورهای همسایه ایران منجمله عربستان و قطر و امارات خواسته است تا آنها از ایران بخواهند از تصمیم خود برای مجازات اسرائیل صرفنظر کند.
بعد از انتشار چنین اخباری، العربیه عربستان سعودی به نقل از یک مقام ایرانی نوشته است: «مقامات ایرانی درخواست کشورهای غربی برای خویشتنداری و عدم پاسخ به رژیم صهیونیستی را رد کردند.»
با شکست رایزنیهای دیپلماتیک اخیر، پس از سی سال یکبار دیگر واقعه انفجار مرکز همیاری یهودیان در آرژانتین به صدر اخبار رسانه های غربی بازگشته است. اینک دادگاهی در آرژانتین مدعی شده که دستور حملات سه دهه پیش به اهداف اسرائیلی و یهودی در بوئنوسآیرس را حکومت ایران صادر کرده و و از دولت آرژانتین خواست علیه جمهوری اسلامی بهخاطر «جنایت علیه بشریت» به دادگاههای بینالمللی شکایت کند.
در تاریخ 18 ژوئیه 1994، برابر با 27 تیر 1373، یک ساختمان هفتطبقه در شهر بوینوس آیرس با انفجار مهیبی ویران شد؛ ساختمانی که مرکز همکاریهای اسرائیل و آرژانتین (Asociacion Mutual Israellita Argentina) وابسته به کمیتهی یهودیان آمریکا با نام اختصاری آمیا (AMIA) در آن قرار داشت. در جریان این انفجار، 85 نفر از شهروندان یهودیتبار آرژانتینی، جان خود را از دست دادند و بیش از دویست نفر (و به یک نقل قول دیگر، سیصد نفر) زخمی شدند.
مقامات رسمی کشورمان، از همان ابتدای گشوده شدن پرونده و متوجه ساختن اتهامات و صدور احکامی علیه جمهوری اسلامی، هر گونه ادعای دست داشتن کشورمان در این انفجار را رد میکردند و آن را تلاشی مذبوحانه به منظور فشار جهانی علیه کشورمان برمیشمردند.
علاوه بر تلاش های رژیم صهیونیستی برای واسطه قرار دادن کشورهای غربی برای ارسال پیام به ایران و زنده کردن دوباره پرونده قضایی آرژانتین، از چند روز پیش نیز موج جدیدی از عملیاتهای ضدامنیتی در محیط داخلی ایران با محوریت عملیات خرابکارانه در جنوب شرق ایران افزایش یافته که به عنوان بخشی از فشار امنیتی به جمهوری اسلامی برای منصرف کردن عملیات انتقام از اسرائیل تفسیر شده است.
در ساعاتی که به نظر می رسید ایران درصدد تنبیه رژیم صهیونیستی است، گروهک جیش الظلم 16 فروردین با مجهز شدن به تسلیحات پیشرفته آمریکایی، به چند مقر نظامی در چابهار و راسک از شهرهای سیستان و بلوچستان حمله کرد. در جریان این حملات 18 نفر از نیروهای عملیاتی جیش الظلم که بیش از نیمی از تیم اصلی عملیاتی این گروهک محسوب می شدند، به هلاکت رسیدند.
علی رغم تلاشهای رژیم صهیونیستی در ناامن کردن جنوب شرق و دور جدید مجهز کردن تسلیحاتی گروهکهای تکفیری و تجزیه طلب فعال در این منطقه، قاطعیت جمهوری اسلامی در برخورد با فشارهای خارجی در روزهای اخیر نشان داد که اقدامات ضد امنیتی اخیر نیز نخواهد توانست که مانع تنبیه شدن اسرائیل بشود./ فارس